18 - 12 - 2022
عدالت اجتماعی با اقتصاد کنونی محقق نمیشود
جامعه – گفته میشود منظر روانی جامعه به هم خورده است و این یعنی آنکه بیثباتیهای اقتصادی مستقیما نهتنها بر معیشت خانوارهای ایرانی اثر منفی گذاشته بلکه موجب گسیختگی روانی آنها شده است. نگرانی کارگران ایرانی از بیکاری، گرانیها، کمبود دارو، افزایش هزینههای درمان و حتی غذا و پوشاک قشر کمدرآمد و حتی متوسط جامعه را نشانه گرفته است و در چنین شرایطی نمایندگان مجلس از بروز آسیبهای اجتماعی سخن میگویند که در سطح جامعه توسعه مییابد و بدیهی است که در بلندمدت گریبان دولتمردان را خواهد گرفت. در این ارتباط دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فقر اقتصادی آسیبهای اجتماعی متعددی را به دنبال دارد، گفت: برای کنترل آسیبهای اجتماعی باید عدالت اجتماعی در سطح جامعه توسعه یابد.
محمداسماعیل سعیدی در گفتوگو با خانه ملت اظهار داشت: زمانی که فقر بر یک فرد و خانواده مستولی شود به شکل ناخودآگاه عقدههای روانی را ایجاد میکند که این عقدهها میتواند خود را در قالب آسیبها و معضلات متعدد اجتماعی نشان دهد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تشدید فقر موجب میشود افراد جامعه به بزهکاریهای اجتماعی روی آورند، تصریح کرد: در دین اسلام و در روایات و احادیث ائمه نیز بر این موضوع تاکید شده که انسان فقیر نمیتواند ایمان خود را حفظ کند و این موضوعی است که مسوولان باید به شکل جدی آن را مدنظر داشته باشند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر برخی از سرپرستان خانوادهها شرمنده زن و فرزندان خود هستند و بنا به فرموده مقام معظم رهبری بدترین شکل زندگی برای یک مرد این است که نزد خانواده خود شرمنده باشد.
این نماینده مجلس نهم با اشاره به تاثیر مستقیم فقر و مشکلات اقتصادی بر سلامت روحی و روانی افراد جامعه عنوان کرد: به دنبال افزایش شکاف طبقاتی در جامعه شاهد افزایش سرقت، انواع جنایتها، سست شدن بنیان خانوادهها، طلاق و سایر ناهنجاریهای اجتماعی هستیم که به طور قطع بخش عمدهای از آن به مشکلات اقتصادی افراد جامعه مربوط میشود.
سعیدی با تاکید بر لزوم گسترش عدالت اجتماعی در جامعه یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی بر پایه عدالت بنا شده است به همین دلیل دولت باید در برنامههای خود به جهت تحقق عدالت اجتماعی آمار و ارقام صحیحی ارایه دهد.
دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس بهترین راه برای کنترل معضلات و آسیبهای اجتماعی را جلوگیری از گسترش بیکاری در جامعه دانست و گفت: زمانی که بیکاری در یک جامعه افزایش یابد به تبع آن فقر نیز دامنگیر افراد میشود که پس از آن بروز برخی از آسیبهای اجتماعی اجتنابناپذیر خواهد بود.
منظر روانی کشور به هم خورده است
از سوی دیگر رییس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: هماکنون هیچ حوزهای سراغ نداریم که در آن منظر روانی جامعه به هم ریخته نباشد و میتوان گفت بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور منظر روانی به هم خورده دارند.
حسینعلی شهریاری در گفتوگو با ایلنا، درباره سلامت روانی جامعه اظهار کرد: اگر مردم مشکل معیشتی نداشته باشند بسیاری از مشکلات روانی جامعه به خودی خود حل میشود.
وی با بیان اینکه مردم به صورت جدی درگیر مشکلات معیشتی هستند، از قطبی شدن جامعه انتقاد کرد و گفت: در جامعه کنونی مردم یا فقیرند یا غنی، دیگر قشر متوسط کارمند نداریم چراکه افزایش نرخ تورم به شدت منظر روانی جامعه تحت تاثیر قرار داده است.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس با تاکید بر اینکه در حوزه سلامت نیز مردم دچار مشکل هستند، تاکید کرد: مردم نگرانند که در صورت بیماری چه سرنوشتی پیدا میکنند.
با توجه به کمبود منابع و مشکلات در بخش واردات دارو برای بیماران صعبالعلاج، سرطانی و تخصصی این نگرانیها سلامت روانی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.
شهریاری با بیان اینکه اشتغال یکی از پرچالشترین موضوعات بر هم زننده سلامت روانی جامعه است، خاطرنشان کرد: وقتی خانوادهها با هزار زحمت حتی با فروش اموالشان هزینه سنگین تحصیل را برای فرزندانشان مهیا میکنند اما بعد به دلیل نبود اشتغال فرزندانشان بیکارند بدون شک این مساله موجب میشود تا سلامت روانی آنها تحت تاثیر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: هماکنون هیچ حوزهای سراغ نداریم که در آن منظر روانی جامعه به هم ریخته نباشد. بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور منظر روانی به هم خورده دارد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان صراحتا اعلام کرد که در جامعه کنونی تنها خانوارهای دهک اول تا سوم شاید نگرانی نداشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد