11 - 01 - 2023
عدم تحقق اعتبار احیای بناهای تاریخی ساوه
«جهانصنعت»- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: امسال در مجموع یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی برای احیای بناهای تاریخی ساوه اختصاص یافته که تاکنون این رقم محقق نشده است.
مصطفی مرزبان در جلسه شورای اسلامی شهر ساوه که با هدف تعیینتکلیف و احیای برخی بناهای تاریخی این شهر انجام شد، افزود: ما در مرکز استان با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکنیم اما برخی از نیازهای شهرستانها از طریق استان قابل پیگیری است. مرزبان گفت: در مورد بناهای «حمام تاریخی حاج میرزا یوسف» واقع در میدان انقلاب و «آبانبار مجموعه عبدلآباد» ملقب به آبانبار «کبلعلیخان خلج» آماده هرگونه همکاری هستیم و پیرو تفاهمنامههای صورتگرفته با اداره اوقاف و امور خیریه هم در بحث واگذاری و هم مرمت آمادگی لازم را داریم. وی اظهار کرد: امسال خوشبختانه در سفر ریاستجمهوری به استان مرکزی برای احیای بافتهای تاریخی اعتباراتی جذب شده که حدود یک میلیارد تومان آن برای مسجد جامع ساوه و رقمی هم برای بازار چهارسوق جذب شده که ما حاضریم این اعتبارات را در مسجد جامع یا بازار هزینه کنیم. وی گفت: امسال ساوه در مجموع یک میلیارد و پانصد میلیون تومان اعتبار استانی دارد که البته تاکنون این رقم تاکنون محقق نشده است.
رییس شورای اسلامی شهر ساوه نیز در این جلسه گفت: فضاهای متعددی در شهر وجود دارد که واجد ارزش تاریخی هستند و میتوان با تملک، مرمت و بازسازی آنها به افزایش سرانه فضاهای فرهنگی شهرمان کمک کرد.
مرتضی سعیدینیک با اشاره به نگاه مدیریت شهری به ضرورت مرمت و بهرهبرداری از اماکن دارای قدمت تاریخی و هویت فرهنگی در شهر ساوه اظهار کرد: با توجه به تلاش مدیریت شهری برای حفظ هویت شهر با اقداماتی مانند مرمت بازار تاریخی چهارسوق لازم است که تمامی دستگاههای ذیربط نیز در راستای حفظ بناهای تاریخی که هویت شهر هستند، تلاش کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون اقداماتی جهت احیای بناهای تاریخی شهر صورت گرفته اما نیازمند حمایت و کارهای بیشتری هستیم، یادآور شد: هماینک آبانبارهای ارزشمندی در شهر هست که در آستانه تخریب هستند لذا از اداره کل میراث فرهنگی استان میخواهیم که کمک کند تا این هویت شهر احیا شود و پابرجا بماند. سعیدی ادامه داد: نبود اعتبار یا پول نباید بهانه انجام ندادن کارها باشد، زیرا با تدابیر لازم و استفاده از مشارکت سرمایهگذار بخش خصوصی میتوان کارها را مدیریت کرد. سعیدی از مدیرکل میراث فرهنگی استان خواست تا سرمایهگذاران خاص در حوزه احیای بنای تاریخی را به ساوه هدایت و معرفی کند.
وی گفت: در حال حاضر خانههایی مانند خانه «مقدسزاده و کتابدار» توسط شهرداری تملک شده اما نیازمند واگذاری به سرمایهگذار متخصص در این حوزه هستیم.
سعیدی خواستار توجه بیشتر مرکز استان به بناهای تاریخی شهر ساوه شد و افزود: هم اینک کانال بازار ساوه به دلیل وضعیت ناایمن و عبور شبکه آب و برق وضعیت بسیار خطرناکی دارد و هر لحظه ممکن است که فاجعهای در بازار ساوه اتفاق بیفتد. او گفت: تاکنون جلسات مختلفی برای ساماندهی کانال بازار تشکیل شده اما تمام این جلسات بینتیجه بوده، لذا میخواهیم تا راهکاری عملی در این زمینه اندیشیده شود و شهرداری و شورای اسلامی نیز آماده همکاری در این رابطه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد