21 - 02 - 2023
عدم تخصیص ارز به واردات کود کشاورزی
ایسنا- به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ارز به واردات کود کشاورزی اختصاص نمییابد و این امر منجر به افزایش قیمتها خواهد شد.
عطااله اشرفیاصفهانی با بیان اینکه تخصیص نیافتن ارز به این محصولات باعث اخلال در عملکرد کشاورزان، افزایش قیمتها و به خطر افتادن امنیت غذایی در بازار داخل خواهد شد بیان کرد: تخصیص گذشته ارز نیمایی بدون اطلاع باطل شده است، به عنوان مثال ارز اختصاص یافته برای کالایی در گمرک ثبت سفارش شده و منتظر ترخیص شدن بوده و حتی ۳۰ درصد از هزینه هم پرداخت شده، به ناگهان حذف میشود که این امر سبب سردرگمی خواهد شد.
وی با بیان اینکه رایزنیهایی با انجمن واردکنندگان کود و سم انجام شده و وعده حل مشکل داده شده است اما تعداد بالایی از شرکتها در بلاتکلیفی به سر میبرند، افزود: ۱۴۰ شرکت غیر از بلاتکلیفی، هزینههای بالای دموراژ و خسارتهای ناشی از عدم تحویل به موقع را نیز متحمل شدهاند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: در دوران تحریم به سر میبریم و شرکتهای بخش خصوصی برای انجام معاملات از اعتبار خود استفاده میکنند و این قبیل قوانین مختلف که ناگهان وضع و اجرا میشود اعتبار آنها را در بازارهای بینالمللی خدشهدار خواهد کرد. اشرفیاصفهانی با بیان اینکه وضع این قانون برای واردکنندگان مشکل ایجاد کرده اما در آیندهای نزدیک به سراغ کشاورزان میرود و آنگاه است که عمق آن در جامعه نمود پیدا خواهد کرد، تاکید کرد: خرید کود پایان بهمن ماه آغاز میشود و عدم تخصیص ارز به واردات کود باعث بینظمی در بازار خواهد شد.
وی عنوان کرد که بانک مرکزی وعده داده بود ارز واردات کالاهای اساسی از محل سامانه نیما و به نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت شود، اما چنین موضوعی برای واردات کود صورت نگرفته است. عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار کود به کشور وارد میشود و تولید داخل برای مصرف کشاورزان کافی نیست، تاکید کرد: دانش تولید کود ارتقا مییابد، بنابراین شرکتهای دانشبنیان باید در این زمینه نیز فعالیت داشته باشند تا بتوانیم از این نظر نیز به سطح تولیدات بینالمللی برسیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد