9 - 02 - 2017
عدم حمایت بانکها از بخشخصوصی
گروه نفت و انرژی- نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان با حضور معاون اول رییسجمهور در این شهرستان افتتاح شد.
این نیروگاه در فاز اول ۴۹۲ مگاوات ظرفیت تولید برق دارد و اکنون دو واحد گازی آن از ۲۱ تیرماه امسال به بهرهبرداری رسیده و واحد بخار آن نیز در پیک برق تابستان سال آینده به بهرهبرداری میرسد. مدت زمان ساخت این نیروگاه سه سال است و اعتباری بالغ بر ۳۱۰ میلیون یورو برای ساخت آن هزینه شده است. این نیروگاه با حمایت دولت و مشارکت بخشخصوصی، شرکت سرمایهگذاری غدیر و گروه مپنا ساخته شده است. میزان اشتغالزایی در دوران ساخت بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر روز و در دوران بهرهبرداری ۸۰ نفر در روز مستقیم و غیرمستقیم است.
براساس این گزارش، معاون اول رییسجمهور روز گذشته در افتتاحیه نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان با تقدیر از مجموعه وزارت نیرو عنوان کرد: معلوم است که در هر دو نیروگاهی (بهبهان و ماهشهر) که افتتاح شده، کارهای جهادی و جدی انجام شده تا کار به نتیجه برسد. قبل از پیروزی انقلاب برای راهاندازی واحدهای کوچک صنعتی نیز باید چشم انتظار ورود دیگران از خارج میبودیم ولی این نیروگاههای امروزی توسط فرزندان ایرانی ساخته میشود.
جهانگیری اضافه کرد: کار نیروگاه سازی، پالایشگاهسازی یا کارخانهسازی متعلق به کشورهای سازنده آن هست و ایران امروز مدعی ساخت نیروگاه در حد کلاس a است. این کشور در مناقصات کشورهای دیگر برای ساخت نیروگاه نیز برنده شده و در عراق نیز اقدام به ساخت نیروگاه کرده است.
وی اظهار کرد: در بخش سرمایهگذاری و بهرهبرداری در یکی از مهمترین بخشهایی که به هر حال نیازمند دانش بالا، نیروی انسانی توانمند است نیز توانایی لازم را داریم و باید سرمایهگذاریهای ملی و خارجی را برای این ظرفیتهای موجود جذ کنیم.
معاون اول رییسجمهور افزود: ۱۳ میلیارد دلار طرح در دست اقدام فقط در یکی از شرکتهای سرمایهگذاری صنعتی داریم که کار بسیار بزرگی است.
دغدغه بیکاری جوانان
جهانگیری یادآور شد: امروز مساله بیکاری جوانان یکی از دغدغههای مردم است و آنها به دنبال تحقق یک زندگی عزتمند هستند. دولت مهمترین رسالتش این است که فضایی را ایجاد کند تا تولید و سرمایهگذاری حرف اول را بزند و بخشی از آن به مسایل داخلی مثل همدلی و انسجام مسوولان برمیگردد.
وی اضافه کرد: انسجام و وحدت حتی با وجود داشتن اختلاف سلیقه خیلی به حل مشکلات کمک میکند. هم اکنون دولت به دنبال تامین محیطی آرام در فضای بینالمللی و ایجاد فرصت جذب سرمایهگذاریهای بینالمللی است.
معاون اول رییسجمهور تاکید کرد: فراهم کردن صحنه کار برای تولید، فعالیت و سرمایهگذاری بخشخصوصی و به کارگماردن مدیرانی توانمند از جمله کارهای مورد توجه ویژه دولت است.
جهانگیری با اشاره به اینکه امروزه راه توسعه کشور فراهم شده است، تصریح کرد: باید به صنعت برق و سرمایهگذاری در این زمینه توجه بسیاری داشت چراکه اگر از رکود خارج شویم و فعالیتهای اقتصادی کشور راه بیفتد، نمیتوان به سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی اعلام کنیم که برق نداریم بنابراین باید به هدف وزارت نیرو یعنی توسعه پنج هزار مگاواتی دست پیدا کنیم.
وی با اعلام اینکه از امسال ساخت نیروگاههای جدید به میزان ۱۰ هزار مگاوات شروع شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه در پایان سال قرار داریم، حتما باید در دستگاهها محاسبات لازم را انجام دهیم تا مشخص شود که کدام یک از کارهای مدنظر انجام شده و کدام یک نیز انجام نشده است.
اتصال کشورهای منطقه به برق ایران
جهانگیری تاکید کرد: باید حتما یکی از کشورهایی باشیم که با این توانمندی فکر کنیم که حداقل کشورهای اطراف در شبکه برق به ما وصل شوند. ایران قادر هست که تولید برق را برای منطقه به راحتی انجام دهد.
وی بیان کرد: در شرق کشور ما کشور بزرگی مثل پاکستان را داریم و نباید از آن غفلت کرد. این کشور پرجمعیت هم نیازهای انرژی خاص خود را دارد که نباید از آن غافل شد. همچنین افغانستان نیز یکی دیگر از کشورهای همسایه است که باید با آن ارتباط خوبی برقرار کرد.
معاون اول رییسجمهور عنوان کرد: علاقهمند به ایجاد رابطه برادرانه خوب با کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم ولی گاهی مواقع آنها اشتباهاتی میکنند و با رضایتمندی جلب شده از سوی آمریکا، وارد حرفهایی با ایران میشوند که اصلا صحیح نیست.
جهانگیری با اشاره به اینکه خوزستان قادر به ایجاد جهش بزرگی در اقتصاد کشور از طریق کشاورزی گفت: امروز چشم ایران در زمینه کشاورزی و تامین مواد غذایی به خوزستان است.
وی یادآور شد: امروز طرحها و کارهای بزرگی در کشور انجام میشود که برخی از این طرحها در زمینه پالایشگاههای کشور و از جمله استان خوزستان است.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به تاثیرگذاری بسیار بالای خوزستان در اقتصاد کشور تاکید کرد: در پروژههای افتتاح شده مختلف هرچند که همه نقاط ایران متعلق به هموطنان ایرانی است ولی اولویت به صورت طبیعی با نیروهای محلی خواهد بود و استان خوزستان نیز در تمامی شهرها دارای سرمایهگذاریهای عظیمی هست که باید در زمینه اشتغالزایی از آنها بهرهمند شد.
جهانگیری در پایان گفت: امسال خوشبختانه صنعت برق کشور به خوبی کار مدیریت بار را انجام داد تا با خاموشیهای کمی مواجه باشیم.
سدهای مارون و کوثر شرایط خوبی ندارند
حمیدرضا چیتچیان، وزیر نیرو نیز در مراسم افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان اظهار کرد: این افتتاحیهها روحیه خوبی به سرمایهگذاران میدهد تا با انگیزه و روحیه بیشتر کار خود را ادامه دهند. تقریبا نیمی از کل نیروگاههایی که امسال در کشور به بهرهبرداری میرسد یا اینکه رسیده در استان خوزستان بوده است. نیروگاهی که در ماهشهر با ظرفیت ۶۴۸ مگاوات و نیروگاه بهبهان نیز با سرمایهگذاری بخشخصوصی و ظرفیت ۳۲۸ مگاوات افتتاح شدهاند.
وی افزود: امسال متعهد بودیم تا در مجموعه برنامههای اقتصاد مقاومتی یک هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی جدید را وارد مدار کنیم که تاکنون یک هزار و ۹۹۵ مگاوات افتتاح شده و نزدیک به ۲۰۰ مگاوات دیگر نیز تا پایان سال افتتاح میشود و این یعنی از اهداف خود جلوتر هستیم.
چیتچیان عنوان کرد: خوزستان به لحاظ صنعت برق، یکی از ارکان و پایههای عمده این صنعت در کشور به شمار میرود و مقام اول ظرفیت تولید برق را دارد. از نظر مصرف برق نیز دومین مصرف برق را بعد از استان تهران دارد. خوزستان از نظر صادرات برق مقام اول را دارد و از نظر ظرفیت انتقال برق دومین استان کشور است. این استان جایگاه بالایی در صنعت برق دارد و ظرفیت تولید آن ۱۳ هزار و ۱۲۱ مگاوات است در حالی که پیک مصرف برق هفت هزار و ۸۵۷ مگاوات است.
وزیر نیرو بیان کرد: مجموعه مجوزهای صادر شده برای احداث نیروگاهها در بخشخصوصی بیش از هشت هزار مگاوات است که این مجوزها در امیدیه، اندیمشک، غرب کارون، دزفول، اروند، رامهرمز، اهواز، آبادان، مسجدسلیمان، بهبهان و خرمشهر است. تاکید داریم تا فعالیتهای نیروگاهسازی باید بر دوش بخشخصوصی باشد تا شاهد رقابت بخشخصوصی و افزایش توان بهرهبرداری باشیم. گاهی مواقع بخشخصوصی به دلیل محدودیت مالی امکان ساخت نیروگاه را پیدا نمیکنند.
چیتچیان گفت: ۳۷ هزار مگاوات مجوز احداث نیروگاه حرارتی را طی سالهای اخیر به بخشخصوصی واگذار کردیم که فقط ۱۲ هزار مگاوات آن محقق شده است. بخشخصوصی انتظار دارند نزدیک به ۷۰ درصد آورده را بانکها تامین کنند ولی این کار خیلی انجام نشده است. از محل حساب ذخیره ارزی قبلی و صندوق توسعه ملی فعلی حدود ۶/۳ میلیارد دلار برای صنعت برق سرمایهگذاری شده است. باید راه سرمایهگذاری و فاینانس خارجی را در کنار سرمایهگذاریهای ملی باز کنیم که در برنامه ششم نیز قانونگذار وزارت نیرو را به این امر مکلف کرده است.
وی عنوان کرد: امسال از مجموع دو هزار مگاواتی که بهرهبرداری رسیده، فقط حدود ۶۰۰ مگاوات آن متعلق به شرکتهای خصوصی است و مابقی آن را بخشخصوصی احداث کرده است. احداث نیروگاه توسط بخشخصوصی به تاخیر افتاده و نمیتوانیم به دلیل عدم توان سرمایهگذاری توسط بخشخصوصی مردم را بدون برق بگذاریم. دو سال قبل تمام سرمایهگذاران خصوصی برق را به دفتر خودم دعوت و به آنها اعلام کردم که وزارت نیرو به عنوان دستگاه حاکمیتی صنعت برق تصمیم گرفته که تکنولوژیهای جدید نیروگاههای نسل جدید را وارد کشور کند.
چیتچیان افزود: تکنولوژی توربینهای کلاس A را وارد میکنیم ولی تولیدکنندگان ملی نیز باید این تکنولوژی را از سازندگان بینالمللی به کشور وارد کنند، گفت: برای نیازمندی به ورود این تکنولوژی منتظر بخشخصوصی نماندیم و خود دولت ورود آن را برای پنج هزار مگاوات متعهد شده تا از دستیابی به فناوریهای جدید حمایت کنیم. صرفا تولید برق این صنعت را به اهداف خود نمیرساند و باید در کنار آن به توزیع برق اقدام کنیم.
وی اظهار کرد: از ۳۹ ترانسی که در خوزستان است، ۲۴ پست یعنی ۶۲ درصد بارگیری بالای ۷۰ درصد دارند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه پنج مناقصه بینالمللی برگزار کردیم، گفت: قریب به ۴۰۰ پست جدید در کشور و از جمله خوزستان ایجاد میکنیم که یکی از نیازهای ضروری صنعت برق است.
چیتچیان افزود: بیش از ۷۶ هزار مگاوات نیروگاه در دست بهرهبرداری در کشور داریم که هفت هزار مگاوات از آنها در دوره دولت یازدهم احداث شد و به بهرهبرداری رسید. ۱۱ هزار و ۵۴۸ مگاوات نیروگاه حرارتی در دست اجرا داریم. همچنین یک هزار و ۶۹۵ مگاوات نیروگاههای برقابی بزرگ، ۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نو، دو هزار مگاوات نیروگاههای اتمی و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه پراکنده در دست ساخت داریم.
وی افزود: از سال ۹۰ دائما میزان سرمایه گذاری در ساخت نیروگاهها با سرعت زیاد کاهش پیدا کرده و در سال ۹۳میزان نیروگاههای جدید به مدار آمده ۸۰۰ مگاوات بود در حالی که سالانه به حدود پنج هزار مگاوات نیاز داریم. سال آینده، سه هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید به بهرهبرداری میرسد و در سالهای بعد نیز تا پنج هزار مگاوات میرسد. اگر امسال کار مدیریت بار را انجام نمیدادیم سالجاری حداقل سه هزار مگاوات قطعی برق باید برای ما پیش میآمد.
چیتچیان با طرح این سوال که آیا آبی هست و داده نمیشود، بیان کرد: آبی نداریم و سدهای مارون و کوثر شرایط خوبی ندارند. البته در غرب کارون شرایط خوبی داریم و با توجه به بارندگیهای سال گذشته وضعیت خوب است.
وزیر نیرو بیان کرد: بزرگترین سرمایهگذاریها در استحصال آب در خوزستان انجام شده و بزرگترین طرحهای شبکههای آبیاری زهکشی نیز در این استان اجرا شده است. طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان هم یکی از بهترین نمونههای تلاش جهادی برای توسعه بخش کشاورزی و مدرن کردن شبکههای آبیاری است.
چیتچیان عنوان کرد: امیدوارم اگر با همین روند پیش برویم عقبماندگیها جبران شود و بتوانیم آب مورد نیاز کشاورزان کشور را تامین کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد