30 - 01 - 2017
عرضه خودروهای یورو ۵ در سال ۹۶
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که قول میدهیم سال آینده خودروهای جدید با استاندارد یورو ۵ به بازار عرضه کنیم. قراردادهای جدید منعقد شده با خودروسازان خارجی برای تولید خودرو با استاندارد یورو۵ و یورو۶ هدفگذاری شده است.
محمدرضا نعمتزاده در مراسم جایگزینی ۴۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده اظهارداشت: برای نوسازی وانتها، اتوبوس، کامیون و کامیونتهای فرسوده تصمیماتی داریم که بعضی از آنها هنوز اجرایی نشدهاند.
وی ادامه داد: از معاون توسعه سازمان برنامه و بودجه میخواهیم که طی یک هفته آینده جلسهای را برای جایگزینی وانتها و اتوبوسهای فرسوده برگزار کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مصوبات مربوط به این طرح تهیه شده و مقدماتش مصوب شده است، گفت: در مورد اتوبوس و کامیونها باید تسهیلات بانکی بیشتری را پرداخت کنیم که در حال پیگیری است.
صنایعی که خود را با پیشرفت زمان تطبیق ندهند، محکوم به فنا هستند
نعمتزاده در ادامه با بیان اینکه صنایعی که خود را با پیشرفت زمان تطبیق ندهند، محکوم به فنا هستند، گفت: گاهی میگویند چرا فلان کارخانه که قدمت ۵۰ ساله دارد حالا تعطیل شده؟ در پاسخ به این افراد باید بگوییم که چون این کارخانه خود را بروزرسانی نکرده بود.
نعمتزاده با بیان اینکه قول میدهیم سال آینده خودروهای جدید با استاندارد یورو۵ را به بازار عرضه کنیم، گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به انعقاد قرارداد با دو موسسه تحقیقاتی و طراحی موتورهای پیشرفته اروپایی، گفت: موتورهای سه سیلندر کم مصرف با قدرت تا ۱۶۰ اسب بخار در این قراردادها مدنظر بوده است.
وی با اشاره به انعقاد قرارداد ایران خودرو با یک شرکت آلمانی و سایپا با یک شرکت اتریشی در این زمینه گفت: این قراردادها تا دو سال آینده به نتیجه میرسند.
وی همچنین با اشاره به همکاری صنعت خودروی ایران با موتورسازان دیزلی دنیا گفت: تولید اتوبوس و کامیون با استاندارد یورو۵ یا استاندارد یورو۴ به اضافه فیلتر ذرات شروع شده و این خودروها به بازار عرضه خواهند شد.
نعمتزاده تاکید کرد: تمام حوادث از لحاظ علمی و صنعتی قابل پیشگیری هستند.
معاون اجرایی رییسجمهور نیز در این مراسم با اشاره به برنامههای دولت برای نوسازی و توسعه ناوگان حملونقل عمومی کشور گفت: قرارداد ساخت ۵۰۰ دستگاه اتوبوس بیآرتی در تهران به زودی امضا خواهد شد.
محمد شریعتمداری در مراسم جایگزینی ۴۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده اظهار داشت: اضافه شدن ۴۰۰ واگن جدید به ناوگان متروی کشور برنامهریزی شده و علاوه بر این برای اسقاط خودروهای سنگین اعتبار بانکی ۲۲ هزار میلیارد ریالی پیشبینی شده است تا با حداقل سود در اختیار مردم قرار گیرد.
این مقام مسوول اظهار کرد : برای توسعه ناوگان حملونقل عمومی کشور جهت استفاده از ۱۴۰ هزار دستگاه خودرو، تاییدیههای دولت حاضر شده و گامهای اولیه برداشته شده است.وی ادامه داد: برای جایگزینی ۱۷ هزار دستگاه اتوبوس فرسوده دیزلی درون شهری مقدمات کار انجام شده و علاوه بر این برای جایگزینی ۶۵ هزار دستگاه کامیون و کشنده بالای ۱۰ تن و با سن بیش از ۳۵ سال برنامهریزیهایی در دولت صورت گرفته است.
شریعتمداری همچنین از امضای قرارداد نوسازی هزار و ۶۰۰ دستگاه اتوبوس بین شرکتهای سازنده و شهرداری خبر داد و گفت: اقداماتی برای اسقاط یکهزار و ۱۰۰ دستگاه مینیبوس فرسوده در تهران نیز به نتیجه نهایی رسیده و برای نوسازی ۲۰ هزار دستگاه وانت فرسوده نیز ثبتنامها در حال انجام است.
معاون اجرایی رییسجمهور با بیان اینکه برای استفاده از خودروهای برقی در کشور نیز برنامههایی تبیین شده است، گفت: این برنامهها در قالب برنامه ششم و با همکاری وزارت صنعت، سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان مدیریت و برنامهریزی اجرایی خواهد شد.
واردات خودرو انحصاری نیست
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روند فعلی واردات خودرو را انحصاری ندانست. محسن صالحینیا در حاشیه مراسم نوسازی ۴۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده اظهار کرد: به نظر من روند و مقررات فعلی در زمینه واردات خودرو انحصاری نبوده و برخی انتقادات در این زمینه مبنی بر انحصاری شدن واردات خودرو نادرست است.
وی در پاسخ به اینکه قرارداد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت رنو چه زمانی منعقد خواهد شد، اظهار کرد: زمانش نزدیک است. این قرارداد در حال حاضر در مرحله ارزیابی است و به زودی نهایی خواهد شد.
صالحینیا در رابطه با سرنوشت مذاکرات خودروسازان داخلی با شرکت خودروسازی فیات اظهار کرد: در جریان کلیات مذاکراتی که بین خودروساز ایرانی و شرکت خودروسازی فیات در جریان است، هستم اما جزییات این موضوع باید از خود شرکتهای مربوطه پرسیده شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: کارگروهی در حال بررسی شرایط واردات خودرو به کشور است و نظر خود را در این زمینه اعلام خواهد کرد.
۴۰ هزار تاکسی فرسوده جایگزین شد
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو از جایگزینی ۴۰ هزار تاکسی فرسوده خبر داد و گفت: وام ۲۰ میلیون تومانی با بهره ۱۶ درصدی، برای تاکسیداران در نظر گرفته شده است.
هاشم یکهزارع در مراسم جایگزینی خودروهای فرسوده گفت: دستیابی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی با انسان سالم، جامعه سالم و محیطزیست سالم محقق میشود این در حالی است که ایرانخودرو به صورت داوطلبانه در اجرای طرح جایگزینی ۹۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده اعلام آمادگی کرده است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو افزود: برای رفاه حال تاکسیداران ۲۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره ۱۶ درصد درنظر گرفته شد که ایران خودرو براساس مسوولیت اجتماعی خود، شش درصد مابهالتفاوت بهره بانکی را برعهده گرفت تا رضایتمندی این قشر زحمتکش را جلب کند.
وی اجرای طرح جایگزینی را موفق توصیف کرد و ضمن اعلام ثبتنام ۶۳ هزار متقاضی گفت: از ابتدای اجرای طرح تاکنون ۴۰ هزار تاکسی جایگزین شده است.
یکهزارع کوتاه بودن فرآیند تعویض تاکسی فرسوده را از ویژگیهای مهم این طرح عنوان کرد و افزود: قبلا فرآیند تعویض و نوسازی خودرو یک تا دوماه زمان میبرد اما در این طرح، تاکسیداران همزمان با تحویل تاکسی فرسوده در بازه زمانی یک ساعته میتوانند تاکسی جدید خود را تحویل بگیرند که این موضوع موجب رضایتمندی بالای تاکسیداران شده است.مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو با اشاره به تغییر چهره شهرها با تردد تاکسیهای نو گفت: در تهران ۱۰ هزار و ۹۰۰ متقاضی برای تعویض تاکسی ثبتنام کردهاند که تاکنون حدود ۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی تحویل داده شده است. اجرای طرح در تهران به زودی به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: در سایر استانها نیز ۳۰ هزار و ۵۰۰ تاکسی فرسوده جایگزین و نوسازی شده است. در این میان در ۳۱۵ شهر کشور درحال اجرای طرح هستیم، در برخی مانند اسفراین، گچساران و دیواندره تحویل تاکسیهای نو به اتمام رسیده و در برخی دیگر نیز ادامه دارد.
یکهزارع بیشترین آمار ثبتنامی را در کلانشهرهای تهران، تبریز، مشهد، کرج، شهریار، قم، شیراز، کرمانشاه، اصفهان و قزوین اعلام کرد و گفت: به طور میانگین پنج تا ۱۰ درصد از تعهد ایران خودرو در شهرهای مختلف باقی مانده که درحال انجام آن هستیم.گفتنی است، منافع حاصل از کاهش مصرف سوخت در قالب جایگزینی۴۰ هزار تاکسی فرسوده از آغاز اجرای طرح تاکنون و بر مبنای قیمتهای جهانی حدود ۱۵۱۰ میلیارد ریال بوده است. همچنین کاهش مصرف ۲۸ میلیون لیتر بنزین، ۵۲ میلیون متر مکعب گاز، کاهش ارزبری، افزایش اشتغال، بهبود عملکرد خودروها، ارتقای ضریب ایمنی خودروها در راستای ارتقا بر اساس استانداردهای اجباری، کاهش ۹۶ هزار تنی آلایندهها شامل مونوکسید کربن، هیدروکربنها و اکسیدهای نیتروژن از محاسن این طرح ملی به شمار میآید.
امضای ۳ قرارداد میان ایران خودرو و بنز
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو نیز از ورود پژو ۲۰۰۸ از اسفندماه پیش رو به بازار خبر داد و گفت: سه قرارداد با بنز به امضا رساندیم.
هاشم یکهزارع همچنین در حاشیه مراسم نوسازی ناوگان تاکسیرانی با اشاره به ورود اولین سری ۲۰۰۸ به بازار در اسفندماه سال جاری گفت: رقم سرمایهگذاری پژو برای تولید سه محصول ۲۰۰۸، ۲۰۸ و ۳۰۸ حدود نیم میلیارد دلار است.مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزود: در حال حاضر حدود صد میلیون یورو در این پروژه سرمایهگذاری شده که سهم شرکت پژو ۵۰ درصد این مبلغ است.وی تصریح کرد: تاکنون سه قرارداد همکاری با شرکت بنز منعقد شده و دو قرارداد دیگر نیز در مرحله ارزیابی و نهایی شدن است.
مدیرعامل ایران خودرو با اعلام اینکه گارانتی رانا از ۴۰ هزار به ۶۰ هزار افزایش یافته است، گفت: میزان گارانتی سالانه این خودرو از دو به سه سال افزایش پیدا کرده است. البته این اتفاق برای دنا نیز در آینده خواهد افتاد.
روزهای سالم تهران در دولت یازدهم ۶۷ پله افزایش یافت
رییس سازمان حفاظت محیطزیست نیز در این مراسم گفت: تعداد روزهای سالم و پاک شهر تهران تا ششم بهمن سال ۱۳۹۲ برابر با ١٧٧ روز بود که این رقم از آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون به ٢٣۴ روز رسیده است.
معصومه ابتکار، رییس سازمان محیطزیست افزود: تعداد روزهای سالم و پاک شهر اصفهان نیز در این مدت سه برابر شده است. به گفته وی این نشان میدهد که گام به گام شرایط بهتر شده و هوای کلانشهرها رو به بهبود است.
معاون رییسجمهور خاطرنشان کرد: در این زمینه ١۶ دستگاه مسوولیت دارند که همه باید در این مسیر گام بردارند.
ابتکار ادامه داد: در دولت یازدهم تاکنون ٩١۵ هزار خودروی فرسوده از سیستم حملونقل خارج و با خودروهای نو جایگزین شدهاند.وی اضافه کرد: گام بعدی این جایگزینی باید در خودروهای عمومی باشد؛ در واقع جایگزینی ۴٠ هزار تاکسی گام نخست آن است.
معاون رییسجمهور گفت: این برنامه، روندی برد- برد است که رشد اقتصادی سبز را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه ایران دیگر تاب و تحمل آلودگیها را ندارد، گفت: دولت یازدهم گامهایی جدی در این زمینه برداشته، به عنوان نمونه مصرف مازوت از ۴۵ درصد در سال ٩٢ به ٩ درصد در سال ٩۵ کاهش یافته است.
ابتکار یادآوری کرد: شاخص بنزن به عنوان عاملی سرطانزا، به شاخص و حدود استاندارد نزدیک شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد