9 - 10 - 2022
عرضه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سنگآهن و فولاد
«جهانصنعت»- تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز گذشته میزبان عرضه ۶۴۵ هزار تن گندله سنگآهن، ۸۳ هزار تن آهن اسفنجی، ۷۶ هزار تن شمش بلوم، ۱۰ هزار و ۳۵۰ تن تیرآهن، ۵ هزار تن شمش چدن، ۵ هزار و ۹۹۰ تن میلگرد و ۶۹۴ تن ناودانی و نبشی بود. روز گذشته همچنین ۲۹۰ هزار تن کنسانتره سنگآهن و ۱۷۵ هزار تن سنگآهن دانهبندی در تالار حراج باز عرضه شد.
تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی بورس کالا نیز در این روز شاهد عرضه ۱۶۷ هزار و ۴۶۱ تن مواد پلیمری و مواد شیمیایی بود. تالار صادراتی هم عرضه ۱۸ هزار و ۴۳۵ تن قیر، کریستال ملامین و سبد ناودانی را تجربه کرد. بازار فرعی میزبان عرضه ۴۴ هزار و ۵۳۹ تن کلوخه باریت، میلگرد کلاف و آنیلین بود. در مجموع یک میلیون و ۵۲۱ هزار و ۴۸۷ تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران عرضه شد.
پذیرش کالای ۱۰ شرکت
بورس کالای ایران همچنین از پذیرش ۸ کالا و محصول متعلق به ۱۰ شرکت در بازار اصلی و فرعی بورس کالا خبر داد. بدین ترتیب باید منتظر عرضههای جدید در بورس کالا بود. براساس اطلاعیههای جدید مدیریت پذیرش بورس کالای ایران میلگرد فولادی، شمش فولادی، سنگآهن دانهبندی و نرمال بوتانول ۴ شرکت برای عرضه در بازار اصلی پذیرش شد. پذیرش کالاها و محصولات مذکور پس از بررسی مدارک و مستندات در سیصد و پنجاه و ششمین جلسه کمیته عرضه در تاریخ ۱۱ مهر به تصویب رسید. به این ترتیب میلگرد فولادی شرکت فولاد اطلس گلستان و شمش فولادی شرکت ذوب آهن البرز غرب راهی بازار اصلی بورس کالای ایران میشوند. همچنین ۳۰۰ هزار تن سنگآهن دانهبندی مجتمع معدنی فولاد لاوین که عرضهکننده آن شرکت فولاد خرمدشت تاکستان است در بازار اصلی بورس کالا پذیرش شد. علاوه بر این، ۴۸۰ تن نرمال بوتانول شرکت Habico Recycleing روسیه که عرضهکننده آن مجتمع شیمیایی آبنوس است برای عرضه در بورس کالا پذیرش شد. مدیریت پذیرش بورس کالای ایران همچنین در اطلاعیه جداگانه دیگری از پذیرش ضایعات صندوق چوبی، کود مایع نیتروژنه، کنسانتره روی و تایر خودرو ۶ شرکت در بازار فرعی بورس کالا خبر داد. پذیرش کالاهای مذکور پس از بررسی مدارک و مستندات در سیصد و پنجاه و ششمین جلسه کمیته عرضه در تاریخ ۱۱ مهر به تصویب رسید. به این ترتیب، ۲۰ هزار عدد ضایعات صندوق چوبی شرکت ایرانخودرو و ۳۰۰ تن کود مایع نیتروژنه شرکت پترو پالیز کیمیا راهی بازار فرعی بورس کالا میشوند.
علاوه بر این، ۱۰ هزار و ۸۰۰ تن کنسانتره روی شرکت معدنی و صنعتی شاهین و ۲ هزار و ۶۴۳ تن کنسانتره روی شرکت کانه پویان صبا برای عرضه در بورس کالا پذیرش شدند. همچنین ۱۴ هزار و ۶۳۰ تن معادل یک میلیون و ۹۵۰ هزار حلقه تایر خودروی مجتمع صنایع لاستیک یزد و ۱۰ هزار تن معادل یک میلیون و ۶۰۰ هزار حلقه تایر خودروی مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر در بازار فرعی بورس کالا پذیرش شد.
رشد چشمگیر ارزش بازار فیزیکی
در هفته منتهی به ۱۵ مهر ۲ میلیون و ۳۰۹ هزار تن انواع کالا به ارزش ۱۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالا دادوستد شد که نسبت به هفته گذشته از لحاظ حجم رشد ۱۷ و از لحاظ ارزش رشد ۳۴ درصدی را تجربه کرد.
در بورس کالای ایران، تالار محصولهای صنعتی و معدنی شاهد معامله یک میلیون و ۸۹۳ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود. جزئیات معاملات تالار محصولهای صنعتی و معدنی به این شرح بوده است: یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۲۳۱ تن سیمان، ۲۰۵ هزار تن سنگآهن، ۳۵۴ هزار و ۹۰۳ تن فولاد، ۱۲۰ هزار تن آهن اسفنجی، ۱۷ هزار و ۲۰۰ تن روی، ۷ هزار و ۳۲۵ تن آلومینیوم، ۴ هزار و ۵۴۴ تن مس، ۲۰۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۲۰ کیلوگرم شمش طلا و ۳۵ دستگاه خودرو کامیون کشنده. در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، ۴۰۰ هزار و ۲۵۹ تن انواع کالا به ارزش ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به فروش رسید. جزئیات معاملات تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی به این شرح بوده است: ۸۹ هزار و ۵۶۹ تن مواد پلیمری، ۹۸ هزار تن وکیوم باتوم، ۴۵ هزار و ۵۰۰ تن لوبکات، ۳۳ هزار و ۷۰ تن مواد شیمیایی، ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوگرد، ۲ هزار و ۲۶۴ تن روغن پایه، هزار و ۱۵ تن عایق رطوبتی و ۱۲۴ هزار و ۳۷۰ تن قیر. بازار فرعی نیز شاهد معامله ۱۵ هزار و ۷۴۸ تن کالا بود.
آمار هفتگی معاملات قراردادهای آتی
در بازار قراردادهای آتی در هفته دوم مهر نزدیک به ۴۶ هزار قرارداد به ارزش ۲۸۹ میلیارد تومان میان معاملهگران دستبهدست شد. سهم زعفران از حجم قراردادهای آتی، نزدیک ۳۰ هزار قرارداد به ارزش بیش از ۱۳۱ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل از آن، رشد ۳۴ درصدی در حجم قرارداد و ۷۱ درصدی در ارزش معاملات را مشاهده کرد. در هفته منتهی به ۱۵ مهر، ۴۵ هزار و ۸۹۸ قرارداد آتی به ارزش بیش از ۲۸۹ میلیارد و ۹۶ میلیون تومان در بازار مشتقه دستبهدست شد. بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی در هفتهای که سپری شد متعلق به زعفران با ۲۹ هزار و ۹۷۷ قرارداد به ارزش نزدیک به ۱۳۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای سه موعد تحویلی آبان، دی و اسفند سال ۱۴۰۱ بود. البته زعفران به لحاظ ارزش بعد از صندوق طلا جای گرفته است. برای صندوق طلا نیز ۱۳ هزار و ۷۲ قرارداد به ارزش بیش از ۱۵۲ میلیارد و ۵۵۶ میلیون تومان در سه موعد تحویلی مهر، آذر و بهمن ۱۴۰۱ در هفته منتهی به ۱۵ مهر دست به دست شد. نقره هم با دست به دست شدن ۲ هزار و ۸۴۹ قرارداد به ارزش ۵ میلیارد و ۲۳ میلیون تومان در دو موعد تحویلی مهر و آذر ۱۴۰۱ روبهرو بود. از لحاظ حجم، زعفران با سهم ۶۵ درصدی بیشترین سهم را از کیک معاملات قراردادهای آتی در اختیار داشت، اما از لحاظ ارزش صندوق طلا با سهم ۵۳ درصدی سهم بیشتری نسبت به زعفران و نقره در معاملات آتی داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد