25 - 08 - 2022
عرضه ۴۰ هزار تن وکیوم باتوم
«جهانصنعت»- تالار حراج باز بورس کالای ایران روز گذشته میزبان عرضه ۴۰ هزار تن وکیوم باتوم، ۴ هزار و ۴۴۰ تن استایرن منومر، ۳۰۰ تن تولوئن دی ایزو سیانات (TDI) و ۱۴۴ تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات خالص بود. در همین حال ۳۶۱ هزار و ۱۹۸ تن میلگرد، ۳۱ هزار و ۹۳۴ تن تیرآهن، ۳ هزار تن ورق سرد، ۲۱ هزار و ۸۸۶ تن نبشی و ناودانی، ۱۲۰ تن بیلت و اسلب مسی و ۶۱ کیلوگرم شمش طلا در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه شد. تالار صادراتی در این روز میزبان عرضه ۳۰ هزار و ۵۵۶ تن قیر، پلی وینیل کلراید، شمش هزار پونی آلومینیوم، سبد ناودانی، اسید نیتریک و انیدرید فتالیک بود. تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی شاهد عرضه ۴۲ هزار و ۹۲۰ تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، گوگرد و PDA TAR بود. بازار فرعی نیز عرضه ۵۵۸ تن بیلت و اسلب برنجی، ضایعات فلزی و لوله مسی را تجربه کرد. در مجموع ۵۳۶ هزار و ۹۵۰ تن کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران عرضه شد.
*معامله ۶۴ میلیون گواهی سپرده کالایی
بازار گواهی سپرده در ماه مرداد امسال با ثبت معامله ۶۴ میلیون گواهی سپرده کالایی به ارزش ۴/۲ همت رسید. معاملات گواهی سپرده کالایی به لحاظ ارزشی روند رو به جلویی را به ثبت رساند و افزایش ۵/۲۵ درصدی را نسبت به تیر تجربه کرد. در مجموع نیز تا پایان مردادماه ۴۲۴ میلیون گواهی سپرده به ارزش ۹۵/۹ همت میان معاملهگران دست به دست شد. حجم معاملات ماهانه بازار گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران در مرداد سال ۱۴۰۱ به ۶۴ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۳۰۱ ورقه بهادار مبتنی بر کالا بر پایه داراییهای سکه طلا، زعفران، شیشه، سیمان، نخود، زیره، پسته بادامی و فندقی به ارزش نزدیک به ۲ هزار و ۴۵۳ میلیارد و ۷۲۹ میلیون تومان رسید. در معاملات ماهانه، عنوان برتر معاملات به لحاظ حجم و ارزش به زعفران تعلق گرفت. به عبارت دیگر، نزدیک ۲۹ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۹۸ گواهی سپرده زعفران در حالی دست به دست شد که این دارایی پایه با ثبت ارزش نزدیک ۱۲۵۳ میلیارد تومان صدرنشین شد و از نظر ارزش حجم و ارزش معاملات در جایگاه نخست ایستاد. این دارایی به ترتیب ۴۶ درصد از حجم کل و ۵۱ درصد از ارزش کل معاملات این ماه را به ثبت رساند. بعد از زعفران، سیمان به لحاظ حجمی با جابهجایی ۲۵ میلیون و ۶۵۵ هزار گواهی سپرده و کسب سهم ۴۰ درصدی از حجم کل معاملات، در جایگاه دوم قرار گرفت و ارزش معاملات این دارایی به نزدیک ۱۹ میلیارد و ۲۹۲ میلیون تومان رسید. ۶ میلیون و ۹۳۱هزار و ۱۰۰ گواهی سپرده سکه طلا نیز به ارزش بیش از ۱۰۰۳ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و دارایی پایه مذکور در پنجمین ماه از سال جاری از نظر حجم رتبه سوم و از نظر ارزش رتبه دوم معاملات را کسب کند. این دارایی پایه ۱۱ درصد از حجم معاملات و ۴۱ درصد از ارزش معاملات را در مرداد از آن خود کرده بود. ارزش معامله ۲ میلیون و ۵۰ هزار و ۳۶۱ گواهی سپرده شیشه نیز از رقم ۱۷۸ میلیارد تومان فراتر رفت که این دارایی از نظر ارزش معاملات مقام سوم را بعد از زعفران نگین و سکه طلا به نام خود کند. در ماه مورد بررسی در نماد معاملاتی نخود نیز ۵۲۱ گواهی سپرده میان معاملهگران دست به دست شد و ارزش بیش از ۲۱ میلیون تومان را در پی داشت. در نماد معاملات زیره سبز نیز در مجموع ۱۷۷ ورقه بهادار مبتنی بر کالا دست به دست شد و ارزش بیش از ۲۱ میلیون تومان را رقم زد. در مرداد ۱۴۰۱ و بر پایه دارایی پسته بادامی و فندقی نیز در مجموع ۴۴ گواهی سپرده معامله شد و ارزش ۱۳ میلیون تومانی را به ثبت رساند. آمارها همچنین گویای آن است که در مجموع ۵ ماهه نخست امسال ۴۲۴ میلیون و ۳۵۶ هزار و ۴۸ گواهی سپرده کالایی به ارزش ۹ هزار و ۹۱۵ میلیارد تومان میان معاملهگران دست به دست شده است.
انعقاد ۱۸۹ هزار قرارداد آتی
ارزش معاملات بازار قراردادهای آتی بورس کالای ایران در مرداد امسال به بیش از ۱۱۴۱ میلیارد تومان رسید؛ حجم قراردادهای منعقده در بازار آتی ۱۸۹ هزار و ۹۳۲ قرارداد بود و به این ترتیب در دومین ماه از تابستان ۱۴۰۱ شاهد افزایش ۵/۸ درصدی در حجم قراردادهای آتی نسبت به تیرماه امسال بودیم. در جریان معاملات مرداد، تعداد ۱۴۶ هزار و ۱۰۰ قرارداد آتی زعفران نگین منعقد شد و ارزش بیش از ۷۲۰ میلیارد تومانی برای آن به ثبت رسید. زعفران نگین با این عملکرد معاملاتی و کسب سهم ۷۷ درصدی و ۶۳ درصدی از حجم و ارزش کل قراردادهای منعقده در ماهی که گذشت، توانست مقام نخست معاملات را در حجم و ارزش از آن خود کند. معاملهگران این تعداد قرارداد را در ۳ سررسید شهریور، آبان و دی ۱۴۰۱ منعقد کردند. انعقاد ۳۸ هزار و ۳۳۶ قرارداد آتی صندوق طلا در ۳ سررسید مرداد، مهر و آذر ۱۴۰۱ نیز ارزش نزدیک به ۴۱۱ میلیارد تومانی را در بازار به ثبت رساند. قراردادهای مذکور ۲۰ درصد از حجم کل و ۳۶ درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص دادند و این دارایی پایه رتبه دوم را در هر دو پارامتر حجم و ارزش معاملات ماهانه به دست آورد. در ۳ سررسید تحویل مرداد، مهر و آذر امسال نیز ۵ هزار و ۴۹۶ قرارداد آتی نقره در بازار منعقد شد و ارزش تقریبی ۹ میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان برای آن به ثبت رسید. گفتنی است تا پایان مردادماه نیز درمجموع ۹۹۵ هزار و ۵۴۷ قرارداد آتی به ارزش ۹/۵ هزار میلیارد تومان منعقد شده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد