29 - 11 - 2022
عزل و نصبهای پرحرف و حدیث
مهر- دومین هفته کاری سرپرست وزارت علوم با برگزاری همایش روسای دانشگاههای کشور و برخی انتصابات پایان یافت، تغییراتی که افراد برکنار شده از آن به عنوان افراطیگری و بیاعتدالی یاد کردند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با خداحافظی کامران دانشجو، دو هفتهای است دستخوش تغییرات و حواشی شده و حضور توفیقی بر صندلی کامران دانشجو، چراغ تغییرات و حاشیهها و همچنین صدور برخی دستورات را روشن کرد.
هرچند این روزها توفیقی با حکم رییسجمهور در کسوت سرپرستی وزارت علوم در حال فعالیت است اما برخی بر این باورند که سرپرست یک وزارتخانه حق عزل و نصب ندارد، این در حالی است که سرپرست فعلی وزارت علوم که البته حضورش هم در این وزارتخانه جنجالهای فراوانی در پی داشته با برخی تغییراتی که در ترکیب معاونانش به وجود آورد، نشان داد سرپرست هم مانند وزیر اختیار برکناری یا پذیرش استعفای زیردستانش را دارد.از زمان حضور جعفر توفیقی در راس بدنه وزارت علوم، عبدالحسین فریدون به جای رسول ملکفر در سمت مدیر کل دفتر وزارتی، مهدخت بروجردی به جای علیرضا کریمیان در سمت مدیرکل روابط عمومی و مشاور وزیر و همچنین محمدحسین امید به جای علیاکبر متکان در سمت معاون اداری مالی وزارت علوم منصوب شدهاند.متکان نیز در واکنش به این تغییر، برکناریاش را افراطیگری عنوان کرده و آن را مخالف مشی اعتدال دولت یازدهم میداند.
سرپرست فعلی وزارت علوم، خیال روسای دانشگاههای کشور را هم تا حدی راحت کرد و به خبرنگاران گفت که تغییری در روسا ایجاد نمیشود و با همین افرادی که هماکنون رییس هستند کار آموزش عالی پیش میرود مگر اینکه ضرورت ایجاب کند.
جزر و مد تغییرات، دامن دانشگاهها را هم گرفت
اما این همایش، حاشیههایی هم در پی داشت.در میان روسای دانشگاهها، دو چهره شاخص یعنی بیژن رنجبر، رییس دانشگاه تربیتمدرس و فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران به چشم میخوردند اما خبری از صدرالدین شریعتی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی و محمد اسماعیل همدانی گلشن، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان در میان همقطارانشان نبود.خبرها حکایت از آن دارد که شریعتی به علت بیماری و همدانیگلشن به علت برکناری در همایش روسای دانشگاهها حضور نیافتهاند و سید محمود مدرس هاشمی در این همایش، صندلی همدانی گلشن در این گردهمایی را از آن خود کرده بود.
جدایی شریعتی از علامه رقم میخورد؟
شریعتی که این روزها به شدت خبرساز شده است درباره احتمال استعفا یا برکناریاش از ریاست دانشگاه علامه به مهر گفته بود که از نظر شرعی صلاح نمیداند استعفا دهد و تاکید کرد تا زمانی که میتواند کاری انجام دهد، استعفا نمیدهد.
البته توفیقی هم در این باره به خبرنگاران توضیح داد که اعضای هیات علمی دانشگاه علامه، افرادی را در قالب یک فهرست برای نشستن بر صندلی ریاست دانشگاه به وی پیشنهاد کردهاند و وی نیز در حال بررسی این پیشنهادات است.
برکناری پس از یک تماس تلفنی
۳۰ ثانیهای
به گزارش مهر، توفیقی اما چراغ نخستین تغییر را در میان روسای دانشگاههای کشور با برکناری رییس دانشگاه صنعتی اصفهان روشن کرد. «ضرورت» علتی است که از نظر توفیقی میتواند دلیل تغییرات مدیریتی و روسای دانشگاهها باشد. به نظر میرسد نخستین انگیزه برکناری همدانی گلشن نیز همین «ضرورت» بوده که وی را در پی یک تماس تلفنی ۳۰ ثانیهای از صندلی ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان جدا کرد.
همدانی گلشن برکناریاش را خلاف مشی اعتدال عنوان کرده و معتقد است به دلیل خدمت روسای دانشگاهها در چهار سال گذشته، دوباره روسای اصولگرا انتخاب میشدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد