13 - 01 - 2025
عضو هیاترییسه مجلس: در تحقق شعار سال موفق نبودیم
ایسنا- یک عضو هیاترییسه مجلس دهم گفت: متاسفانه در سال جاری در راستای حمایت از تولید منابع بانکی به حوزه تولید هدایت نشد و زمانی که چرخه تولید قفل میشود بهدنبال آن تورم نیز بالا میرود.
غلامرضا کاتب درباره میزان تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیان کرد: زمانی که ما بهدنبال مشارکت مردم بهویژه در حوزه سرمایهگذاری، تولید و واحدهای صنعتی هستیم، همه سرمایهگذاران در وهله اول شرایط اقتصادی کشور را ارزیابی میکنند. هرکسی که میخواهد سرمایه خود را به یک بخش تولیدی بیاورد، قبل از گوش دادن به شعار دولت ارزیابی میکند که آیا شرایط اقتصادی برای این سرمایهگذاری مساعد است یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط امروز کشور باید انگیزهای برای جلب مشارکت و سرمایهگذاری مردم در بخش تولید داشته باشیم، یادآور شد: بنده در زمان نمایندگی رییس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس بودم. در آن زمان ما هیچگاه زمان نگذاشتیم تا مشکل زیرساختی تولیدکنندگان را مرتفع کنیم.
کاتب با اشاره به تاثیرات قطعی برق و گاز بر فعالیت واحدهای تولیدی و از سوی دیگر سرمایهگذار که باید حقوق کامل به کارگر خود بپردازد، تصریح کرد: اگر حقوق کارگر را نپردازند نان شب خود را از کجا بیاورند. همه این موارد یک چرخه به هم پیوسته است. اگر کارگر حقوق نگیرد، زندگی او معطل میماند. اگر تولیدکننده کار نکند، حقوق کارگر و مالیات را نمیتواند بپردازد. چرخه تولید زمانی موفق است که ما در وهله اول زیرساخت را فراهم کرده باشیم. این عضو هیاترییسه مجلس در پاسخ به اینکه از نگاه شما راهکار برای بهبود وضعیت اقتصادی موجود چیست، بیان کرد: این وضعیت واقعیتی است که امروز کشور با آن مواجه شده است. متاسفانه نتوانستیم در تحقق شعار سال موفق گام برداریم. شهید رییسی در سال اولی که بهعنوان رییسجمهور انتخاب شده بود، در جلسهای با تولیدکنندگان و صنعتگران مطرح کرد که واحدهای تولیدی و تولیدکنندگان راهکار ارائه کنند تا بتوانیم شعار حمایت و جهش تولید را محقق کنیم. بنده در همانجا نیز اعلام کردم نیاز به ارائه راهکار نیست. اگر دولتها به تعهدات قانونی خود عمل کنند، مشکل حل میشود. در برنامههای مختلف پنجم و ششم دولت مکلف است که زیرساخت برق، آب و گاز واحدهای تولیدی را فراهم کند. زمانی که دولت نمیتواند به تعهدات خود عمل کند، چگونه انتظار داریم که مردم در حوزه تولید مشارکت داشته باشند. وی افزود: پیشنهاد اول بنده این است که دولت به تعهدات قانونی خود در حوزه تولید عمل کند. امروز نظام در عرصه اقتصادی با چالش جدی مواجه است. اکنون در آستانه پایان سال شاهد هستیم که شعار سال تحقق پیدا نکرده است. زمانی که چرخه تولید قفل میشود، تورم نیز افزایش پیدا میکند. متاسفانه در سال جاری در راستای حمایت از تولید هیچگونه منابع بانکی به حوزه تولید هدایت نشده است. حتی دولت نیز در اجرای تبصره ۸ قانون بودجه سال۱۴۰۳ عملکرد چندانی نداشته است. منابع بانکی ما در راستای حمایت از تولید نیست. هر چقدر هم که به بانکها فشار وارد کنیم، زمانی که بانکها میبینند سرمایهگذاری در بخش تولید بازدهی ندارد، سرمایه خود را به بازار دلالی میبرند. ما در این حوزه با یک چالش جدی مواجه هستیم.
کاتب بیان کرد: آمار و ارقام مرکز پژوهشهای مجلس، اتاق بازرگانی ایران و بانک مرکزی نشان میدهد که ما در ارائه تسهیلات بانکی به حوزه تولید هیچ عملکرد مثبتی نداشتهایم. این امر نیز مزید بر علت شده است تا مشارکت مردم در حوزه تولید محقق نشود. این موضوع چالش جدی کشور است و باید با جدیت به آن پرداخته شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد