13 - 06 - 2020
علت اصلی گرانی محصولات کشاورزی
ایسنا- محصولات کشاورزی سالهاست که با افزایش قیمتهای قابل توجهی به دست مردم میرسد. در همین خصوص نماینده مردم مهاباد در مجلس یازدهم در مورد افزایش قیمت محصولات کشاورزی گفت: نهادهای مسئول، قوانین قیمت خرید تضمینی را به خوبی اجرا نمیکنند؛ این باعث میشود که کشاورز محصول خود را تحویل واسطهها بدهد.
به گفته جلال محمودزاده، هر محصول در بازار ما، دستکم چهار واسطه دارد. واسطهها از واسطهگری خود سود میبرند و مجموع این سودها قیمت نهایی محصول را بالا میبرد. وی در مورد افزایش قیمت بعضی محصولات گفت: یکی از علتهای گرانی بعضی میوههای تابستانه، نوبرانه بودن این میوههاست. این در حالی است که این میوهها طی چند ماه آینده قیمت نزولی را تجربه خواهند کرد. با این حال، قیمت محصولات کشاورزی بالاست، اما پولی که به کشاورز میرسد خیلی کم است
محمودزاده ادامه داد: پولی که هنگام ارائه محصول دست کشاورز را میگیرد، برابر با هزینهای است که کشاورز انجام داده است. گاهی اوقات درآمد کشاورز از هزینه او هم کمتر میشود.به گفته این نماینده مجلس، مشکل اصلی اینجاست که دولت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت وظایف خود را به خوبی انجام نمیدهند و قوانین قیمت خرید تضمینی را به خوبی اجرا نمیکنند. این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از تعدد واسطهها در این حوزه گفت: راهحل این مشکل این است که وزارت جهاد کشاورزی از شبکههای گسترده تعاون روستایی – که در همه شهرها و روستاها شعبه و امکانات دارد – استفاده کند. دولت باید محصولات کشلاورزان را به طور مستقیم از مزرعه با قیمت تضمینی بخرد و به بازار عرضه کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد