18 - 03 - 2025
علت تشدید حملات آمریکا به یمن
کارشناسان و تحلیلگران به بررسی حملات تجاوزگرانه جدید آمریکا به یمن پرداخته و علت آن را تلاش واشنگتن و تلآویو برای ممانعت از عملیات نیروهای مسلح یمن علیه رژیم صهیونیستی درپی نقض مفاد آتشبس نوار غزه از سوی این رژیم دانستند.
خبرگزاری فلسطینی «شهاب» در گزارشی با اشاره به حملات جدید تجاوزگرانه آمریکا به یمن نوشت: در سایه تنش ادامهدار در خاورمیانه همه نگاهها به سمت یمن دوخته شده است؛ جایی که جنبش انصارالله یمن تحت فشار آمریکا برای توقف عملیات نظامی خود در پشتیبانی از نوار غزه قرار دارد. یمن در معرض حملات هوایی آمریکا با هدف کاستن از توان موشکی و پهپادی است که کشتیها را در دریای سرخ و منافع رژیم اسرائیل را هدف قرار میدهد. این تحولات مرتبط با نوار غزه است. جنبش انصارالله یمن عملیات پشتیبانی خود از نوار غزه را به محاصره رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان در این منطقه مرتبط میداند و خواهان رفع این محاصره در ازای توقف عملیات نظامی خود است. واشنگتن نیز ادعا میکند که این اقدامات جنبش انصار الله و ارتش یمن تهدیدکننده امنیت منطقهای و تجارت جهانی است.
«احمد الحیله» تحلیلگر امور سیاسی دراینباره گفت: خاورمیانه شاهد تحولات شتابزدهای است. دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا برخلاف ادعای ترویج صلح در جهان حرکت میکند. جنگندههای آمریکایی حملاتی به صنعا برای اولینبار در دوره ریاستجمهوری ترامپ انجام دادند و هدف از آن تضعیف توان یمن برای حمایت از نوار غزه است. احتمال تشدید تنش از سوی رژیم اسرائیل نیز طی روزهای آتی وجود دارد.
از سوی دیگر، «حاتم الفلاحی» کارشناس امور نظامی و راهبردی دراینباره گفت: حملات آمریکا پس از تهدید جنبش انصارالله یمن برای هدف قرار دادن کشتیهای صهیونیستی یا آمریکایی در منطقه صورت گرفته است. این حملات با هدف تضعیف توان جنبش انصارالله یمن و دور کردن آن از جنگ نوار غزه است اما این حملات به طور کامل نمیتواند توان جنبش انصارالله و ارتش یمن را از کار بیندازد.
این کارشناس امور راهبردی تاکید کرد: موقعیت کوهستانی یمن و عدم تکیه انصارالله به انبارهای مشخص سلاح از بین بردن کامل توان آنها را دشوار میسازد. شاید این حملات با هدف مقدمهچینی برای کاهش کنترل جنبش انصارالله داخل یمن باشد. این حملات با هدف ممانعت از حملات ارتش یمن به قلب سرزمینهای اشغالی یا کشتیهای مرتبط با رژیم اسرائیل در دریای سرخ صورت میگیرد و نشاندهنده تفاوت رویکرد ترامپ با «جو بایدن» رییسجمهوری قبلی آمریکا در برخورد با پرونده یمن است.
به گزارش ایرنا، به دلیل امتناع رژیمصهیونیستی از اجرای مفاد توافق آتشبس امضا شده با جنبش حماس و جلوگیری تلآویو از ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و بستن گذرگاههای این منطقه، «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر جنبش انصارالله و انقلاب یمن در ۷مارس ۲۰۲۵ (۱۷اسفند ۱۴۰۳) به میانجیها چهار روز فرصت داد که به رژیم صهیونیستی فشار بیاورند تا اجازه ورود کمکها به ساکنان نوار غزه را بدهد، در غیر این صورت نیروهای مسلح یمن عملیات محاصره دریایی علیه دشمن صهیونیستی را از سر خواهند گرفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد