25 - 05 - 2020
علت گرانی مشخص نیست
در حال حاضر در بسیاری از مغازههای سطح شهر هر کیلو مرغ ۱۱ هزار و ۲۰۰ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته میشود. در حالی که ستاد تنظیم بازار در جلسه اخیر خود مصوب کرد قیمت هر کیلوگرم مرغ با ۹ درصد افزایش، حداکثر باید ۸۱۷۵ تومان فروخته شود اما شاهد این هستیم که این کالا ۳۰۰۰ تومان گرانتر از این قیمت یعنی کیلویی ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان در بازار عرضه میشود. این در حالی است که مسوولان سازمان حمایت در این خصوص پاسخگو نیستند.
در همین خصوص یکی از فروشندگان مرغ در پاسخ به اینکه چرا قیمت مرغ تا این اندازه گران شده است، گفت: خودمان هم نمیدانیم که چرا هر روز باید قیمتها افزایش یابد. امروز در اطلاعرسانیهایی که توسط اتحادیه به فروشندگان شده است، قیمت ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان برای خرید گوشت مرغ تعیین شده و به فروشندگان اجازه دادهاند تا ۱۰ درصد به این قیمت اضافه کنند که به حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان میرسد اما فروشندگان معمولا پایینتر از این میزان میفروشند تا مشتری خود را حفظ کنند.
در همین رابطه همچنین رییس انجمن صنفی پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفت: قیمت هر کیلو مرغ مدتی قبل ۹۲۵۰ تومان تایید شده بود ولی در حال حاضر وزیر صنعت، معدن و تجارت قیمت را ۸۲۰۰ تومان برای مصرفکننده اعلام کرده که ما در جریان نیستیم و هیچ دخالتی در آن نداشتهایم چراکه این نرخ اعلام شده در حد قیمت کارشناسی هم نیست و با این شرایط اگر قصد تعطیلی مرغداریها را دارند، بگویند که تعطیل کنیم.
محمد یوسفی همچنین در ادامه وعده ارزانی مرغ تا چند روز آینده را داد و افزود: گرمای شدید یک ماه گذشته باعث شده بود رشد مرغها کم شود اما این هفته عرضه مرغ در بازار بیشتر میشود و قیمتها هم مقداری کاهش مییابد. وی در مورد اخباری که درباره کمبود مرغ در بازار در فضای مجازی مطرح میشود، اظهار کرد: مشکلی بابت تامین مرغ در بازار وجود ندارد و تولید این محصول در کشور فراوان است. این در حالی است که شرکت پشتیبانی امور دام نیز اقدام به توزیع مرغ منجمد میکند. وی افزود: شرکت پشتیبانی امور دام هر کیلوگرم مرغ منجمد را ۶۶۰۰ تا ۶۷۰۰ تومان توزیع میکند و در مقاطعی نیز اقدام به توزیع مرغ گرم به قیمت حدودی ۸ هزار تومان کرده است.
رییس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار بر اساس دستورالعمل ریاستجمهوری مبنی بر افزایش حداکثر ۱۰ درصدی قیمتها، حداکثر قیمت مرغ گرم را برای مصرفکننده در سالجاری ۸۱۷۵ تومان با احتساب ۹ درصد افزایش قیمت تعیین کرد اما این قیمت مورد قبول ما نیست.
وی با اشاره به دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار، تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت دان (خوراک طیور) هزینههای تولید ما ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش یافته اما قیمت فروش مرغ را حداکثر ۹ درصد بالا بردهاند. یوسفی با بیان اینکه بر اساس هزینههای تولید، قیمت واقعی مرغ برای مصرفکننده ۹۵۰۰ تومان است گفت: قیمت دان (خوراک مرغ) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در برخی اقلام تا ۹۰ درصد و قیمت ذرت ۵۰ درصد افزایش یافته است و نمیشود آن را با قیمت ستاد تنظیم بازار به فروش رساند.
وی همچنین در ادامه در پاسخ به اینکه چرا مرغ در میادین میوه و ترهبار توزیع نمیشود، گفت: قیمت مرغ در میادین میوه و ترهبار تنها با قیمت دستوری ۸۱۷۵ تومان ستاد تنظیم بازار قابلیت عرضه دارد اما مرغداران حاضر به فروش محصولات خود به این قیمت نیستند. به همین دلیل مرغ در اختیار میادین قرار نمیگیرد یا به تعبیری میتوان گفت که مقدار کمی آنجا عرضه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد