22 - 06 - 2024
عملکرد بورس در هفته پایانی خرداد
«جهانصنعت»- در هفته گذشته شاخص کل بورس تهران در مجموع بیش از 31هزار واحد ریزش کرد تا نرخ کاهش آن بیشتر از هفته پیشین باشد. شاخص کل بورس تهران در روز شنبه 14هزار و 239واحد ریزش کرد. شاخص یکشنبه 16هزار و 573واحد پایین آمد. شاخص روز سهشنبه 9هزار و 291واحد افت کرد اما در روز چهارشنبه شاخص کل 7هزار و 966واحد رشد کرد.
بازدهی هفته
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته گذشته به رقم 2میلیون و 44هزار و 330واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 31هزار و 162واحد پایینتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 5/1درصد شد. شاخص هموزن نیز در پایان هفته گذشته نسبت به هفته پیشین 7هزار و 217واحد پایینتر ایستاد و بازدهی منفی یک درصدی را ثبت کرد.
افت ارزش معاملات خرد سهام
در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام 126هزار و 814میلیارد تومان بود. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز 2هزار و 517میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 2هزار و 664میلیاردی هفته پیشین، کاهش 5درصدی داشته است.
افزایش میانگین هفتگی ارزش صفهای فروش
میانگین ارزش صفهای فروش در هفته اخیر 893میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 261میلیارد تومان بیشتر بوده و رشد 41درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته هزار و 235میلیارد تومان بود که در روز شنبه ثبت شد و کمترین رقم 501میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد.
افت میانگین هفتگی ارزش صفهای خرید
میانگین ارزش صفهای خرید در هفته اخیر 140میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 122میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صفهای خرید 46درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته 214میلیارد تومان بود و در روز چهارشنبه ثبت شد. پایینترین رقم به روز شنبه برمیگردد که 108میلیارد تومان بود.
تداوم خروج سرمایه حقیقی
در اولین روز معاملاتی هفته، 500میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. روز یکشنبه نیز 411میلیارد تومان خارج شد. روز سهشنبه این رقم به 306میلیارد تومان رسید. در آخرین روز معاملاتی هفته برای دوازدهمین روز متوالی پول حقیقی خارج شد که ارزش آن 179میلیارد تومان بود. در مجموع کل هفته هزار و 396میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 349میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین 2درصد کاهش یافته است. سایه انتظار سرمایهگذاران و اهالی بازار سرمایه برای مشخص شدن چهره رییس دولت چهاردهم بر معاملات بازار احساس میشود. شاخصهای سهامی بورس تهران در چهارمین هفته خردادماه نیز با آمار و ارقام منفی همراه بودند. بررسی معاملات بورس در هفته گذشته حکایت از کاهش هر دو نماگر بازار سرمایه دارد، به صورتی که شاخص کل طی این هفته با افت 51/1درصدی از 2میلیون و 75هزار واحد به 2میلیون و 44هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز در این هفته با کاهش 07/1درصدی از 672هزار واحد به 665هزار واحد رسیده است. در طرف دیگر ماجرا نیز ارقام مثبتی به چشم نمیخورد چراکه حجم و ارزش معاملات خرد نیز در این هفته نزولی بود، به طوری که بازار سهام طی هفته پایانی خردادماه به طور میانگین روزانه 25/5میلیارد برگه سهم حجم خورد که ارزشی معادل 2هزار و 606میلیارد تومان را رقم زده است. شایان ذکر است طی چهار روز معاملاتی این هفته بیشتر از 3/1همت پول حقیقی از بازار خارج شده است.
بورس هفته پایانی خرداد در یک نگاه
نگاهی به معاملات بازار سهام در این هفته نشان میدهد که شاخصهای بازار در روز ابتدایی هفته نزولی بودند، به طوری که شاخص کل در این روز 69/0درصد و شاخص هموزن 49/0درصد کاهش پیدا کردند. در روز یکشنبه نیز مسیر نزولی نماگرهای سهامی ادامه یافت و شاخص کل 8/0درصد و شاخص هموزن 53/0درصد کاهش یافتند. معاملات بورس سهشنبه نیز با همین روند بسته شد، به نحوی که شاخص کل 45/0درصد و شاخص هموزن 16/0درصد کاهش ارتفاع دادند اما معاملات بورس چهارشنبه در حالی بسته شد که شاخص هموزن و شاخص کل در خلاف جهت روزهای قبل رفتار کردند. این افزایش اما به میزان اندکی بود، به طوری که دماسنج اصلی تالار شیشهای 39/0درصد و شاخص هموزن 09/0درصد رشد کردند.بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته چهارم خرداد نشان میدهد که محدودیت دامنه نوسان، مسیر سهمهای کمبازده و پربازده را یکسان کرده است. بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته چهارم خرداد 1403 نشان میدهد که سهمهای شفام، وآفر، کابگن و زماهان با رشد 8درصدی در این هفته بیشترین بازدهی را میان رقبای بورسی خود به ثبت رساندند. چخزر نیز با رشد 7درصدی دیگر سهم پربازده هفته گذشته بورس بوده است. اینفوگرافی زیر قیمت و سطوح حمایت هر یک از سهمهای پربازده را نشان داده است. در طرف مقابل در جریان بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام، روشن شد که ارقام ریزش سهمهای کمبازده نیز در همین مقدار بوده، با این تفاوت که تعداد سهمهای کمبازده بیشتر بوده است، به طوری که آسپ، وطوبی، کرومیت، میهن و فسوژ در این هفته با افت 8درصدی کمبازدهترین نمادهای بازار سهام بودند.
بورس در اغما
محمد خبریزاد*- بازار سهام حال بدی دارد و در اغما به سر میبرد. آخرین تغییرات هم دو خبر بود که اخیرا آمد؛ یکی بحث خودروییها بود که یک سال به آنها مهلت داده شد از شمولیت ماده 141 خارج شوند و لازم نیست تا این زمان از بورس خارج شوند، دوم بحث مربوط به دامنه نوسان بود که اعلام شد بعد از 8تیر مثبت و منفی 6درصد میشود. این نشان میدهد بحرانی که مدنظر مقام ناظر است، هنوز حل نشده که دامنه نوسان را باز کند. این دو تغییر رخ داده اما تغییرات اثرگذاری روی بازار نیست. اوضاع فوقالعاده خطرناک و بسیار بغرنج است و همه بازار را رها کردهاند. فقط میتوان امیدوار بود که این چند وقت هم به خیر بگذرد تا شاید دولت جدید کمی به بورس کمک کند. تمدید یک ساله مهلت خودروییها کمکی به آنها نمیکند. خودروییها درگیر موضوع قیمتگذاری دستوری هستند و تا وقتی این مورد حل نشود، زیانها ادامهدار خواهد بود. به همین دلیل از نظر عملیاتی و سودآوری این خبر اثری روی وضعیت آنها و کلیت بورس نداشت و وضعیت معاملات دیروز نیز این را نشان داد. زیان خودروسازان ادامه دارد و به نظر میرسد تا سایه قیمتگذاری دستوری وجود دارد این دو صنعت با سرعت بسیار به ته دره در حال سقوط هستند.
* کارشناس بازار سرمایه
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد