1 - 12 - 2019
عملیات خرابکارانه
گروه سیاسی- در پی افزایش تنش میان ایران و آمریکا در هفتههای اخیر و گزارشهایی از «عملیات خرابکارانه» علیه چند کشتی تجاری در نزدیکی تنگه هرمز، دونالد ترامپ به ایران هشدار داده که اگر مرتکب خطایی شود «متحمل رنج زیادی خواهد شد.» ترامپ در حالی ایران را تهدید کرده که شماری از کشورهای بزرگ اروپایی روز دوشنبه آمریکا را ترغیب کردند از تشدید تنش با ایران خودداری کند.
اما رییسجمهور آمریکا در جریان دیداری با ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، در کاخ سفید در قالب جملاتی حاکی از خشم و عصبانیت گفت: «داستانهایی درباره ایران میشنوم. اگر آنها دست به اقدامی بزنند، اشتباه خیلی بدی خواهد بود. به شدت صدمه خواهند دید. آنها خوشحال نخواهند شد. خودتان حدس بزنید. آنها میدانند من چه میگویم.»
البته مقامهای دولت ترامپ مستقیما نگفتهاند که آیا ایران را مسوول «خرابکاری» در آبهای منطقه میدانند یانه. اما طبق آنچه رویترز نوشت که یک مقام آمریکایی گفت که ایران مظنون اصلی در ماجرای حمله به چهار نفتکش در نزدیکی امارات است اما آمریکا سند قطعی در مورد اینکه تهران پشت این اتفاق بوده، ندارد. این مقام آمریکایی که خواستار عدم افشای نامش بود، مدعی شد: این همان کاری است که ایران انجام میدهد. اینطور کارها را از ایران میتوان شاهد بود. وی ادعا کرد که «مشخصترین دلیل در پس بیانیههای ایران که خود را از این حادثه دور میکرد، این بود که آب را گلآلود کند.» با این حال طبق گفته مقامات آمریکا ارزیابی اولیه یک تیم نظامی ارتش آمریکا این است که ایران یا گروههای مورد حمایت آن برای ایجاد حفرههای بزرگ در چهار کشتی لنگر انداخته در آبهای ساحلی امارات از مواد منفجره استفاده کردهاند.
اما برایان هوک، مسوول ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، از پاسخ گفتن به سوالات درباره «نقش» احتمالی ایران در آنچه که به گفته او «به نظر میرسد حملات» به کشتیهای باری در آبهای امارات باشد، خودداری کرد. اما او گفت که آقای پمپئو در جریان دیدارهایی در بروکسل درباره حملات گزارش شده به دو نفتکش سعودی، یک نفتکش نروژی و یک کشتی اماراتی بحث کرده است. پمپئو روز دوشنبه با وزرای خارجه بریتانیا، آلمان و فرانسه و همچنین فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد.
این در حالی است که ایران از حادثه روز یکشنبه برای نفتکشها در بندر فجیره ابراز تاسف کرده و خواهان روشن شدن ابعاد ماجرا شده است. دیروز پارلمان ایران نیز جلسه غیرعلنی تشکیل داد و به بررسی موضوع پرداخت. در نهایت سخنگوی هیاترییسه مجلس اعلام کرد اقدام اخیر در امارات شیطنتهای اسراییل برای ایجاد تنش در منطقه است.
واقعیت نیز همین است؛ لابی صهیونیستها که ایپک محوریت آن را در واشنگتن به عهده دارد، در سیاستهای ضدایرانی دولتهای مختلف آمریکا، همیشه نقش مهمی داشته است به خصوص در دوره ریاستجمهوری ترامپ سطح نفوذ و تاثیرگذاریشان بیش از گذشته شده و حتی میتوان گفت که در تدوین سیاستهای ترامپ علیه ایران نقش اصلی را ایفا میکنند. این موضوعی است که به تنش بیشتر میان تهران و واشنگتن منجر شده است. دشمنان ایران، واشنگتن را خط مقدم مقابله با ایران قرار دادهاند. لذا تهران نباید از لابی تلآویو-ریاض- ابوظبی- نئوکانها- منافقین به ویژه در آمریکا غافل بماند.
اما وزیر امور خارجه ایران نیز در این رابطه گفت: این نگرانی وجود دارد که برخی با اقدامات و خرابکاریهای مشکوک به دنبال دامن زدن به تنش در منطقه هستند.
محمدجواد ظریف که در دهلینو به سر میبرد، پس از دیدار با سوشما سواراج وزیر خارجه هند در جمع خبرنگاران گفت: «مسائل منطقه یکی از موضوعاتی بود که در جلسه با وزیر خارجه هند به آن اشاره شد. درباره خطراتی که افراد تندرو در داخل حکومت آمریکا و همینطور افرادی در منطقه تلاش دارند آنرا تحمیل کنند، بحث و تبادل نظر شد. در این زمینه نگرانیهایی وجود دارد که با اقدامات و خرابکاریهای مشکوکی که در منطقه ما در حال اتفاق افتادن است، البته ما قبلا هم پیشبینی کرده بودیم که اینگونه اقدامات را انجام خواهند داد تا به تنشها بیشتر دامن بزنند.»
البته جزئیات حمله خرابکارانه مورد نظر امارات همچنان ناروشن باقی مانده اما هفته گذشته مقامات صهیونیستی مدعی شدند تلآویو اطلاعاتی در مورد طرح ایران برای حمله به منافع آمریکا در خلیج فارس به آمریکا منتقل کرده بود و اعزام ناوهای آمریکایی هم به خاطر این اطلاعات اسراییل بوده است.
اسراییل و عربستان سعودی همواره مقامات واشنگتن را به حمله نظامی علیه ایران تحریک کردهاند اما آمریکاییها میگویند حاضر به جنگ با ایران نیستند ولی این اتفاقات میتواند به تنش و درگیری میان دو کشور دامن بزند.
برنامه اعزام ۱۲۰ هزار سرباز
در این میان «نیویورکتایمز» از برنامه اعزام ۱۲۰ هزار سرباز به خاورمیانه سخن گفته است. این یکی از گزینههای دولت ترامپ برای مقابله با تهدیدهای ایران اعلام شده است. مسوولان دولت آمریکا تاکید کردهاند که خواستار جنگ با ایران نیستند.
خبر احتمال اعزام سربازان آمریکایی به خاورمیانه ابتدا توسط «نیویورکتایمز» رسانهای شد. بر اساس گزارش این روزنامه، دولت آمریکا در حال حاضر سرگرم بررسی چند گزینه نظامی برای مقابله با تهدیدهای ایران است.
بر اساس این گزارش آمریکا در حال حاضر دو تهدید را از سوی ایران جدی میگیرد: یکی اینکه سربازان آمریکایی و نهادها و مراکز وابسته به آمریکا مورد حمله قرار گیرند و دیگری اینکه ایران مجددا کار روی تولید جنگافزارهای هستهای را از سر گیرد.
روزنامه «نیویورکتایمز» برنامه اعزام ۱۲۰ هزار سرباز آمریکایی به خاورمیانه را یکی از گزینههای نظامی دولت آمریکا در شرایط کنونی اعلام کرده است.
این روزنامه نوشته که دولت آمریکا در حال بررسی این گزینه و دیگر گزینههای نظامی برای مقابله با خطرات و تهدیدهایی است که از سوی ایران یا متحدان این کشور در منطقه متوجه آمریکاست.
«نیویورکتایمز» در ادامه گزارش خود نوشته است که خبر مربوط به اعزام احتمالی ۱۲۰ هزار سرباز به خاورمیانه متکی بر اطلاعاتی است که این رسانه از یکی از نمایندگان دولت آمریکا به دست آورده است.
گفته میشود که پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت آمریکا در یکی از دیدارهای اخیر خود با دونالد ترامپ این گزینه نظامی را با او مطرح کرده است.
سکوت مقامات آمریکا
این در حالی است که کاخ سفید حاضر به اعلام موضع درباره گزارش «نیویورکتایمز» نشده است.
افزون بر آن گفته میشود که پنتاگون نیز تاکنون درباره گزارشهای منتشر شده در رسانههای آمریکا و خبرگزاریها سکوت کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد