29 - 01 - 2024
عواقب قطع ارتباطات موثر خارجی
معدن۲۴- یک کارشناس حوزه اکتشاف معتقد است به دلیل ارتباطات محدود با دنیا هزینههای بخش اکتشاف در ایران مطابق با استانداردهای روز دنیا نیست و در عین حال دسترسی به تجهیزات بهروز دنیا برای کشور دشوار است.
در این باره شاپور میرزاییایلانی اظهار کرد: یکی از چالشهای مهم حوزه اکتشاف این است که ارتباطمان با دنیا محدود است و نمیتوانیم از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده کنیم. یعنی از دستگاههای حفاری با عمق زیاد و تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی نمیتوانیم به درستی استفاده کنیم و این باعث شده دقت آنالیزهای نمونههای اکتشافی بسیار پایین باشد. همچنین از نظر دورسنجی و دسترسی به تصاویر ماهوارهای با دقت بالا و تجهیزات بهروز ژئوفیزیک مانند الکترومغناطیس وضعیت مناسب نیست و عملا به این تجهیزات دسترسی نداریم. باید هزینههای گزافی پرداخت کنیم. او افزود: در حال حاضر اکتشافات در کشور عمدتا به موارد روتین مثل مس، آهن، سرب و روی و سنگهای ساختمانی و خاکهای صنعتی است. در واقع خیلی از عناصر دیگر مثل لیتیوم، نیکل و پالادیوم و گروههای عناصر کمیاب و نادر که نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی دقیق دارد را در دسترس نداریم. ارسال نمونههای اکتشافی به مراکز آزمایشگاهیی معتبردر دنیا عملا سخت و هزینههایمان هم خیلی زیاد است. همه این موارد ما را در اکتشاف در کشور با توجه به جایگاه زمینشناسی مطلوب در منابع کانی مختلف، در ایران عقب انداخته است.
این کارشناس حوزه اکتشاف تصریح کرد: در صورت نبود توجه به نوآوری و بهروزرسانی تجهیزات و دانش در اکتشاف در سالهای پیشرو در بسیاری از حوزههای توسعه صنعتی علیرغم وجود منابع کانی مناسب در ایران، متوقف و وابسته خواهیم شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد