5 - 09 - 2017
غفلت وزارت ورزش از فوتبالیستهای حاشیهنشین
محمد ابراهیمی- سومین دوره لیگ پرشین با حمایت جمعیت امام علی جمعه گذشته در مجموعه ورزشی دانشگاه شهید بهشتی افتتاح شد. ۲۲ تیم از شهرهای مختلف و مرزی در افتتاحیه حضور داشتند. تیم سیستان و بلوچستانی تنها تیمی بود که زمان ورودش به ورزشگاه یکصدا توسط بازیکنان دیگر تیمها تشویق شد. در گوشهای از زمین بنری بود که روی آن نام قربانیان خاموش نوشته شده بود؛ از آتنا و ستایش تا بنیتا، دختری که قربانی خشونت اجتماعی شد، به چشم میخورد. پدر و مادر بنیتا هم در ورزشگاه حضور پیدا کردند که توسط حاضران تشویق شدند. والدین بنیتا دقایقی با مسوولان جمعیت امام علی صحبت کردند و تا آخر مراسم افتتاحیه حضور داشتند. شارمین میمندینژاد، موسس جمعیت امام علی (ع) در ورزشگاه حضور داشت و حسابی از سوی بچهها و تماشاگرهای حاضر تشویق شد. او آنقدر نزد بچههای زیر پوشش این موسسه محبوب است که هنگامی که قصد داشت روی سکو برود، ایستاده وی را تشویق میکردند.
میمندینژاد گفت: «به لطف اعضای جمعیت امامعلی(ع) طی ۲۰ سال توانستیم خانههایی احداث کنیم کنار این بچهها و آرامآرام تحصیل، آرامش، کار فرهنگی، ورزشی و لیگ پرشین را قرار دهیم. یادم هست فداکاری خواهری را که برای برادر کوچکش میخواست یک توپ پلاستیکی بخرد چون دوست داشت و این خواهر کوچک جایی را بلد نبود جز کوچه غربت که برود آنجا کار کند که برای برادرش یک توپ پلاستیکی بخرد. روزی که من کنار خواهر کوچک نازنین بودم و این توپ پلاستیکی پاره شد، برای من درد بچههای را گفت که اگر قرار باشد یک توپ پلاستیکی داشته باشند، چقدر باید بزرگترهایشان زجر بکشند. این زجر بر جان ما هم بود. برگزار کردن لیگ پرشین کار سادهای نبود. از همه کسانی که کمک کردند این لیگ راهاندازی شود، خیلی تشکر میکنم. خیلی از بچههای من هستند که واقعا به این لیگ علاقه دارند. امروز چهلم بنیتای کوچک و نازنین ما بود. این خانواده از سر خاک فرزندشان آمدند کنار هزاران هزار فرزندی که در اقصی نقاط ایران دارم.»
۵۰ تیم فوتبال از سراسر کشور عضو لیگ پرشین هستند که در دوره مقدماتی و نهایی این لیگ برگزار میشود. ۲۲ تیم از مسابقات مقدماتی صعود کردند و از جمعه گذشته مسابقات شروع شد. کلیه اعضای کادرفنی تیم جزو داوطلبان جمعیت امام علی(ع) هستند که هیچ حقوقی دریافت نمیکنند. هزینه این دوره از برگزاری مسابقات ۴۰۰ میلیون تومان است که از محل کمکهای مردمی تامین شد. به گفته یکی از مسوولان هزینه سالانه این تیمها چیزی حدود یک و نیم میلیارد تومان است. یکی از مددکاران در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری این مسابقات تاثیر مثبتی داشته است یا خیر گفت: «تاثیر این فوتبال را دیدیم. بچههایی که در جمع ما حضور دارند، وقتی گل میزنند، تشویق میشوند، با اشتیاق برای هواداران بوسه میفرستند و دیگر سراغ مواد و خشونت نمیروند.»
اما درد اصلی اکثر مسوولان جمعیت امامعلی(ع) بیتوجهی مسوولان بود، آنها حتی برای پیدا کردن زمین فوتبال با چالشهای زیادی روبهرو بودند که وزارت ورزش میتوانست این موضوع را برای آنها حل کند، اما در این راستا اقدامی انجام نداد. در تهران زمینهای فوتبال زیادی وجود دارد که بیاستفاده است یا خیلی کم از آنها استفاده میشود. عجیب است که چرا مسوولین وزارت ورزش به جمعیت امام علی(ع) در راستای برگزاری لیگ پرشین کمک نکرده است. در حاشیه مراسم افتتاحیه با واحدی مسوول برگزاری مسابقه صحبت کردیم. این مسوول درباره اهداف برگزاری مسابقه و مشکلاتی که در راه برگزاری داشتند، گفت: «لیگ فوتبال پرشین از تیمهای محلات حاشیهنشین سراسر کشور تشکیل شد. این لیگ مختص کودکانی است که در این محلهها حضور دارند. فضایی را برای بهترین استعدادها به وجود آوردیم که دیده شوند. در دو دوره قبلی نشان داده شد که اگر واقعا انتخاب درستی در اختیار این بچهها قرار گیرد، در کنار تمام محرومیتهایی که دارند، این موضوع برای آنها انگیزه مضاعفی ایجاد میکند. در سومین دوره لیگ پرشین بیش از هزار کودک و نوجوان از سراسر کشور در این مسابقات حضور پیدا کردند. در این دوره شاهد عدم حمایت و بیتوجهی مسوولان بودیم. مسوولان وزارت ورزش و ادارههای مناطق مختلف یک زمین سالم در زمان مناسب را نتوانستند در اختیار ما بگذارند.» مشکلات فقط به برگزاری این لیگ مربوط نمیشود، تیمهای هر منطقه با مشکلات فراوانی روبهرو هستند و حتی برای اینکه در یک زمین فوتبال تمرین کنند برای آنها هزینه زیادی دارد. مربی تیم پاکدشت درباره برگزاری این لیگ گفت: «همه اعضای تیم بچههای کار هستند، هفتهای یک جلسه جمعهها تمرین میکنیم. انگیزه بچهها فوقالعاده است. استعدادهای خیلی خوبی در تیمها داریم. از مسوولان خواهش میکنم تشریف بیاورند این بازیها را از نزدیک تماشا کنند چراکه میتوانند برای تیمهای رده پایه استعدادهای خوبی را شناسایی کنند. هدف اصلی ما برادری است. هر تیمی که قهرمان شود برای ما هیچ فرقی نمیکند، چند مسوول داریم که میروند با تیمهای پایه صحبت میکنند، بهترین بازیکنان میروند به این تیمها تست میدهند که آینده خودشان را بسازند. ما مشکلات زیادی داریم برای مثال اجاره زمین چمن سانسی ۱۰۰ هزار تومان برای ما هزینه دارد و در این راه هیچ ارگانی به ما کمک نمیکند جز مردم خوب و خیر. از مسوولان تقاضا میکنم کمک کنند.» یکی از اعضای تیم سیستان و بلوچستان میگوید: «ما در یک زمین خاکی تمرین میکنیم. اینقدر زمین سفت است که اگر زمین بخورند هر آن ممکن است دست و پای آنها بشکند. با کمترین امکانات فعالیت میکنیم به عشق اینکه در این فضای بسیار زیبای افتتاحیه قرار بگیریم. برای بچههای ما دیدن چمن و آمدن به تهران خودش یک آرزو بوده که الان خیلی خوشحالیم که توانستیم در این جمع حضور داشته باشیم. سعی میکنیم با کمترین امکانات دلمان خوش باشد. بچههای ما تحصیل میکنند، خیلی از آنها به بندرها میروند و کارهای سخت انجام میدهند.» این افتتاحیه دو مهمان ویژه داشت که باعث شد حاضران به وجد بیایند. مهرداد میناوند و مجتبی محرمی، دو پیشکسوت پرسپولیس از مهمانان ویژه افتتاحیه لیگ پرشین بودند.
میناوند معتقد بود خیلی از این بچهها آینده روشنی در فوتبال خواهند داشت و در این باره گفت: «از قبل چنین سیستمی را دیده بودم. چیزی که مهم است این است که امروز یک تصمیم گرفتم و اگر واقعا بشود با مسوولان این انجمن صحبت کنم هر کمکی از دستم برآید برای این بچهها انجام میدهم. من از طرز راه رفتنشان فهمیدم خیلی از آنها استعداد فوتبالی زیادی دارند و حتی خیلی از آنها میتوانند ملیپوش شوند.» در پایان افتتاحیه کاپیتان تیمها با گل و شمع به بنری که نام قربانیان خاموش روی آن نوشته شده بود، ادای احترام کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد