18 - 05 - 2020
فاز جدید روابط تجاری ایران و چین
در حال حاضر روابط تهران و پکن در همه سطوح سیاسی، اقتصادی و همکاریهای بینالمللی در حال گسترش بوده و چین همچنان جایگاه خود را به عنوان شریک نخست تجاری ایران حفظ کرده است اما روابط تجاری دو کشور آنطور که باید و شاید مورد قبول نیست. بر همین اساس دومین همایش چشمانداز توسعه روابط ایران و چین برگزار شد و طی آن به ایران و نقش مهم آن به عنوان یکی از کشورهای مطرح در مسیر طرح «یک کمربند- یک جاده» چین تاکید شد. در این همایش همچنین مسائل بانکی، سرمایهگذاری ایجاد شهرکهای صنعتی، استاندارد، بیمه و گمرک، ریشهیابی علل موفق نبودن آژانسهای گردشگری ایران در جذب توریست، ایجاد بازار صنایع دستی ایرانی در چین و تسهیل صدور روادید برای اتباع دو کشور از موضوعاتی که مورد بررسی قرار گرفت.
گسترش روابط ایران و چین در همه سطوح
بر این اساس رییس انجمن دوستی ایران و چین گفت: روابط تهران و پکن در همه سطوح سیاسی، اقتصادی و همکاریهای بینالمللی در حال گسترش بوده و چین همچنان جایگاه خود را به عنوان شریک نخست تجاری ایران حفظ کرده است.
به گفته احد محمدی، باید از ظرفیتهای فرهنگی و روابط بین مردم دو کشور که از تنوع و گستردگی بالایی برخوردار است بهرهگیری لازم انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: انجمن دوستی ایران و چین در آستانه بیستمین سال تاسیس و فعالیت خود قرار دارد و همراه با انجمن دوستی چین و سایر کشورها، فعالیتهای مستمر و مفیدی برای نزدیکی و شناخت مردم دو کشور انجام داده است.
محمدی تاکید کرد: انجمنهای دوستی ایران و چین به عنوان بالهای دیپلماسی عمومی در چارچوب سیاستهای کلان ترسیم شده توسط مقامهای عالی دو کشور فعالیت و به پیشبرد اهداف کلان مناسبات ایران و چین در عرصههای فرهنگی اقتصادی و سیاسی دوجانبه کمک خواهد کرد.
وی از سفارت چین در تهران که تلاش بالایی برای توسعه روابط دو کشور دارند قدردانی کرد و یادآور شد: دولت و مردم چین در دوران دفاع مقدس و همچنین تحریمها حمایتهای خوبی از ایران داشتند.این مسوول تاکید کرد: توسعه همهجانبه روابط دو کشور در زمینههای اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و سیاسی به صلح جهانی و توسعه روابط با سایر ملل کمک خواهد کرد.
نقش مهم ایران در طرح «یک کمربند- یک جاده»
همچنین مدیر موسسه اقتصادی توسعه چین در ادامه گفت: ۷۳۰ میلیارد دلار برای توسعه زیرساختهای مورد نیاز کشورهای آسیایی و سایر کشورهای حاضر در مسیر جاده ابریشم یا همان طرح «یک کمربند – یک جاده» نیاز است.
چن یونگ جون افزود: طرح «یک کمربند- یک جاده» بر مبنای همکاریهای اقتصادی کشورهای مسیر پایهگذاری شده و بر اساس تجربیات ۴۰ ساله سیاستهای درهای بازی چین و اصلاحات این کشور این ایده به سه بخش عمده مطرح شده است. وی ادامه داد: جاده ابریشم نوین یک ایده علمی و واقعبینانه برای جهان امروزی نیازمند توسعه است که بر پایه مدلسازی روابط دوجانبه و چندجانبه کشورهای مسیر مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس منافع مشترک و راهبرد برد – برد آنها طراحی شده است.
وی خاطر نشان کرد: وجود ذخایر ارزی بزرگ در چین میتواند زمینهساز اعطای وام و تسهیلات به کشورهای مسیر باشند تا بتوانند زیرساختهای خود را به این منظور توسعه دهند.
این مقام چینی ادامه داد: از طریق اجرای این ایده نه تنها کشور چین و موسسهها و شرکتهای وابسته به آن، بلکه کشورهای مسیر راه ابریشم نوین نیز با ارتقای زیرساختها و صنایع خود منتفع میشوند و میتوانند از ذخایر ارزی و فناوری چین استفاده کرده و در کنار یکدیگر رشد کنند.
وی گفت: تسهیلات یاد شده در درازمدت بازگردانده میشود و کشورهای مسیر جاده ابریشم نوین میتوانند با افزایش تولید ناخالص داخلی و افزایش درآمدهای مالیاتیشان ناشی از توسعه زیرساختها، به بازپرداخت وامها بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: ایران از کشورهای مهم در مسیر این طرح است و اجرای ایده «یک کمربند – یک راه» میتواند به توسعه اقتصادی جهان و کاهش فاصله کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه کمک کند.
در ادامه این همایش، یو ون لی معاون دانشگاه پکن گفت: اگر سیاست اصلاحات و درهای باز در طول چهار دهه گذشته در چین اجرا نمیشد، امکان مطرح شدن ایده «یک کمربند – یک راه» وجود نداشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد