14 - 12 - 2022
فرش ایرانی همچنان به آمریکا و اروپا صادر میشود
| گروه بازرگانی|بیستویکمین نمایشگاه فرش دستباف ایران با حضور معاون اول رییسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم با بیان اینکه فرش دستباف ایران نشان از فرهنگ و تمدن دیرینه ایران زمین دارد، گفت: تمام دنیا میدانند که اگر بخواهند فرش اصیل با بافتی ارزشمند را داشته باشند باید از ایران فرش بخرند. هماکنون فرش ایران به کشورهایی نظیر آلمان، آمریکا، امارات متحده عربی، ایتالیا، سوییس، فرانسه و… صادر میشود و امیدواریم ظرف سالهای آینده بازارهای خوب صادراتی دیگری نیز در کشورهای آفریقای جنوبی، برزیل و چین برای صادرات فرش ایرانی به دست آوریم.
رتبه اول صادرات فرش
وزیر صنعت، معدن و تجارت از بیاثر بودن تحریم فرش دستباف ایران در بازارهای جهانی از جمله آمریکا خبر داد و گفت: فرش دستباف ایرانی همچنان به آمریکا و سایر کشورهای اروپایی صادر میشود. گزارشات نشان از بیاثر بودن تحریمها دارد چراکه ایران به بیش از ۸۰ کشور دنیا فرش صادر کرده است بنابراین هنر ایرانی مورد اقبال کشورهای دنیا قرار دارد.
وی افزود: بعد از ایران که سهم ۲۴ درصدی از کل صادرات فرش دستباف دنیا را در اختیار دارد کشورهای هندوستان با ۱۶ درصد، پاکستان با پنج درصد، ترکیه با سه درصد و نپال با ۵/۲ درصد از سهم جهانی صادرات فرش دستباف کشورهای دیگر بازارهای صادراتی هستند. کشورهای چین و ترکیه در زمینه تولید و صادرات فرش دستباف به تدریج از بازار جهانی خارج شدهاند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران همچنان رتبه اول صادرات فرش دنیا را در اختیار دارد، افزود: کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، امارات، ژاپن و سوییس کشورهای هدف صادراتی فرش دستباف ایران هستند اما به تازگی بخشخصوصی در بازارهای جدیدی همچون چین، آفریقای جنوبی، قزاقستان و روسیه فعالیت کرده و فرش صادر میکند.
وی ادامه داد: در بخش تولید فرش اشتغالزایی بسیار خوبی در کشور وجود دارد و بافت قالی ایرانی میتواند در مناطق روستایی و کشاورزی ایران به عنوان شغل دوم درآمدی را برای مردم ایجاد کند.
وی ادامه داد: فرش دستباف از جمله محصولاتی است که چه قبل از تولید و چه بعد از تولید ارزشافزوده ایجاد میکند و باید ارزشافزودهای که در دست صادرکنندگان است به حلقههای پیشین، یعنی بافندگان نیز برسد تا این حوزه تداوم داشته باشد.
مهدی غضنفری در این مراسم با اعلام خبر در حال واگذاری بودن شرکت سهامی فرش ایران گفت: همچنان این شرکت زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار میرود و بخشی از کار تولید و تجارت فرش دستباف را در اختیار دارد.
وی تصریح کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت دو مجموعه مرکز ملی فرش و شرکت سهامی فرش ایران فعالیت دارند که باید بیش از پیش با بخشخصوصی در تعامل باشد.
غضنفری گفت: امسال فرصت طلایی برای صادرات است در حال حاضر حدود ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که باید با افزایش قیمت ارز، صادرات غیرنفتی افزایش پیدا کند که کمک شایانی به صادرکنندگان است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مکانی در وزارت صنعت، معدن تجارت طراحی شده که زیرمجموعه بانک مرکزی و محل مطمئنی برای واردکنندگان و صادرکنندگان است که میتوانند ارز مورد نیاز خود را با قیمت کمتر از بازار تامین کنند.وزیر صنعت و معدن افزود: انتظار میرود این طرح مورد حمایت بخش خصوصی نیز قرار گیرد چراکه باید برای رفع مشکلات ارزی همه دست به دست هم دهیم.مهدی غضنفری در حاشیه برگزاری نمایشگاه بینالمللی فرش در جمع خبرنگاران در واکنش به انتشار گزارشهایی مبنی بر افزایش مبلغ یارانه نقدی با آزادسازی نرخ ارز (پرداخت یارانه ارزی از محل مابهالتفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد) گفت: طرحها و سناریوهای مختلفی در دولت برای افزایش مبلغ یارانه نقدی مطرح است که این موضوع هم یکی از سناریوهاست ولی هنوز به جمعبندی نهایی نرسیده است.
وی افزود: منابع یارانهای که تاکنون به مردم داده شده از درآمدهای انرژی است که توسط سازمان هدفمندی حاصل میشود و از طریق عرضه ارز نیست.
مهدی غضنفری با بیان اینکه در زمان حاضر منابع ارزی از محل صندوق توسعه ملی، صادرات پتروشیمی و ۵/۱۴ درصد سهم نفت تامین میشود، افزود: در نظام جدید مبادلات ارزی که از دوشنبه به طور رسمی آغاز به کار میکند، قرار نیست دولت ارزی را به فروش برساند.وی با تصریح بر اینکه هنوز دولت و بانک مرکزی تصمیم به فروش ارز در مرکز مبادله ارزی ندارند، افزود: اگر قرار باشد ارزی توسط بانک مرکزی فروخته شود پس از آن میتوان درباره درآمدهای حاصل از آن تصمیمگیری کرد.وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از نهایی شدن قیمت شیر و مواد لبنی در کارگروه تنظیم بازار خبرداد و گفت: ظرف دو روز آینده این نرخها ابلاغ میشود.
وی در مورد برخی پیشنهادات ارایه شده درباره نرخ خودرو نیز گفت: بررسیهای کارشناسی در سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام شده اما کارگروه تنظیم بازار هنوز تصمیم نهایی را نگرفته است.
هفدهمین اقتصاد دنیا
محمدرضا رحیمی، معاون اول رییسجمهور در مراسم افتتاح بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف با اعلام این مطلب گفت: در حال حاضر ایران رتبه ۱۷ اقتصاد دنیا را به خود اختصاص داده و این امر نشان میدهد که با وجود تحمیل تمام فشارها و سختیها ما توانستهایم به شرایط مطلوب برسیم. وی افزود: آمریکا و هم دستانش سعی دارند استفاده صلح آمیز ایران از انرژی اتمی را به عنوان دستاویزی قرار داده و فرصتی برای تحمیل خواستههای خود به ایران پیدا کنند.
معاون اول رییسجمهور ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز ما شاهد تحمیل هشت سال جنگ به ملت ایران بودیم که این امر نشات گرفته از مخالفت دشمنان با جمهوری اسلامی ایران بود و در همین جنگ هزاران میلیارد ضرر و زیان به ایران تحمیل شده و عده زیادی از جوانان ما به شهادت رسیده یا جانباز شده یا توسط دشمنان ترور شدند.
این مقام مسوول تصریح کرد: ملت ایران هیچگاه چشم طمع به سرزمینی نداشته و ما چنین سابقهای از مردم به یاد نداریم در حالی که بسیاری از دشمنان ما همواره در اندیشه تصرف ایران و مخالفت با انقلاب اسلامی ما هستند.معاون اول رییسجمهور با اشاره به وضعیت هنر صنعت فرش دستباف بیان کرد: رتبه ایران در تولید فرش دستباف اول است و فرش دستباف نشاندهنده عمق تمدن، فرهنگ و دلنش ایرانیان است که روی قالی نقش بسته است.
ارزشافزوده ۸۰ درصدی
در این مراسم همچنین رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به ارزشافزوده ۸۰ درصدی تولید فرش گفت: این میزان نشان میدهد که تولید فرش در کشور باید بیش از پیش جدی گرفته شود.
رییس مرکز ملی فرش ایران از هدفگذاری یک میلیارد دلاری برای صادرات فرش دستباف خبر داد و گفت: فراکسیون فرش دستباف با حضور یکصد نماینده در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. البته مقدمات لازم برای این کار باید فراهم شود چراکه مشکلاتی به لحاظ تامین منابع مالی وجود دارد.علیخانی با بیان اینکه اعزام هیاتهای تجاری به منظور بازاریابی فرش دستباف ایرانی نسبت به سال قبل سه برابر شده است، گفت: سال قبل سه هیات تجاری و امسال ۱۰ هیات تجاری به کشورهای خارجی اعزام شدهاند.
علیخانی اظهار داشت: دو هیات دانمارکی و چینی در بیستویکمین نمایشگاه فرش دستباف حضور دارند ضمن اینکه از ۶۵ کشور نیز برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده که تاکنون ۴۵ مهمان وارد ایران شدهاند.
وی از ثبت طرح و نقشههای فرش دستباف ایران در مراجع ذیصلاح بینالمللی خبر داد و گفت: تا یک ماه آتی پنج طرح را در وایپو به ثبت خواهیم رساند.
محمدباقر آقا علیخانی با اشاره به اینکه در سال جدید قرار است تولید داخل ساماندهی شود، افزود: بر این اساس نسل جدید بافندگان فرش به این عرصه وارد خواهند شد.
وی تشکیل متمرکز مراکز فرش در استانها را از سیاستهای امسال این مرکز خواند و گفت: بر این اساس سهم بافنده باید از ارزشافزوده فرش افزایش یابد.آقاعلیخانی همچنین فعال شدن نمایشگاههای مجازی فرش دستباف را از دیگر برنامههای این مرکز خواند .
رضی میری، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش نیز در سخنانی گفت: به دلیل تحریم هماکنون فرش ایران در آمریکا بازار خود را از دست داده است.
وی افزود: هماکنون دستمزد بافندگان فرش به طور چشمگیری افزایش یافته و متناسب با دلار افزایش مییابد؛ به طوری که هماکنون دستمزد بافندگان دوبرابر شده است.وی همچنین از عدم پرداخت بدهی معوق ۵/۱ درصدی صادرکنندگان گلایه کرد و از مسوولان خواست از اظهارنظرهای تشنجزا که به صادرات لطمه میزند خودداری کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد