11 - 09 - 2017
فرصتسازی عرضه پسته در بورس کالا
رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی از آغاز عرضه پسته در بورس کالا طی یک ماه آینده خبر داد و گفت: مهمترین مزیت عرضه محصول در بورس کالا استفاده از معافیت مالیاتی روی معاملات گواهی سپرده کالایی و همچنین استفاده از اعتباراتی است که بانک کشاورزی وعده پرداخت آن را داده است. به گزارش واحد مرکزی خبر، حمید عزتآبادیپور گفت: عرضه پسته در بورس کالا همزمان با پایان زمان برداشت این محصول و از حدود یک ماه آینده آغاز میشود و پیشبینی ما عرضه حدود پنج درصد محصول امسال در بورس کالاست. وی با تاکید بر اینکه عرضه پسته در بورس کالا بهمنظور فروش بهتر محصول تولیدی کشاورزان است، افزود: قوانین عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا مزیتهایی را ایجاد کرده است و آشنایی تجار با انواع معاملات میتواند موجب استفاده بیشتر آنها از مزیتهای بورس کالا شود. عزتآبادیپور سال زراعی جاری را سال آور پسته و محصول تولیدی را ۲۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: خشکسالی، کمآبی و کاهش میزان تولید، توجیه مناسبی برای عدمحمایت از صادرات پسته نیست و کمبود نقدینگی باعث خرید پسته با قیمت ارزان از صادرکنندگان میشود درحالیکه کشور رقیب ما آمریکا بیشترین حمایتها را از صادرکنندگان خود انجام میدهد. رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایهگذاری اتاق کرمان گفت: مهمترین مزیت عرضه محصول در بورس کالا استفاده از معافیت مالیاتی روی معاملات گواهی سپرده کالایی و همچنین استفاده از اعتباراتی است که بانک کشاورزی وعده پرداخت آن را داده است. عزتآبادیپور افزود: پس از برداشت محصول پسته امسال، انبارهای مورد تایید سازمان بورس و شرکت بورس کالا، محصول کشاورزان را تحویل میگیرند و کنترلهای کمی و کیفی لازم را روی آن انجام میدهند سپس در قبال این محصول، اوراق بهادار قابل معامله به کشاورزان داده میشود که این خود از مزیتهای بورس کالاست. وی بیان کرد: راهاندازی صندوقهای کالایی با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز معاملات بوده که ویژگی خاص آن مشارکت کشاورزان در صندوقها و فروش محصول خود آنهاست. عزتآبادیپور افزود: در این میان حلقه صادراتی بورس کالا نیز در حال پیگیری است تا عرضههای صادراتی را نیز انجام دهیم. وی با اشاره به اینکه تاکنون نقدینگی مورد نیاز برای صادرات پسته امسال تامین نشده است، تاکید کرد: امیدواریم سازمان توسعه تجارت و بانکها در مدت باقیمانده گامهای مؤثری برای صادرکنندگان بردارند. رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی کرمان بیان کرد: مسوولان بدانند صادرات پسته در سالجاری هفت هزار میلیارد تومان برای کشور ارزآوری دارد درحالیکه برای صادرات آن منابع ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومانی در نظر گرفته میشود.
فیزیکی و گواهی سپرده
همچنین رییس سازمان تعاونی روستایی دامغان گفت: طی روزهای آینده شرایط لازم برای عرضه پسته دامغان در بورس کالا فراهم شده و پیشبینی میشود همزمان با برگزاری جشنواره پسته دامغان در اواخر شهریور یا اوایل مهرماه، این محصول هم به صورت فیزیکی و هم گواهی سپرده کالایی در بورس کالا عرضه شود. به گزارش میزان، امید فوقانی از عرضه پسته دامغان در بورس کالا خبر داد و گفت: به تازگی جلسهای با مسوولان بورس کالا درخصوص عرضه پسته دامغان به صورت فیزیکی و اوراق سپرده کالایی برگزار و مقرر شد بعد از فراهم کردن مقدمات لازم این محصول در بورس کالا پذیرش و عرضه شود.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد انباری به عنوان انبار مورد نظر بورس کالا که دارای استانداردهای لازم باشد، مشخص شده و ثبت پسته استاندارد تعریف شود تا عرضه پسته دامغان با مقدار معینی در بورس کالا کلید بخورد و بعد از ارائه آموزشهای لازم و مهیا کردن شرایط، به مرور عرضه پسته در بورس افزایش پیدا کند. فوقانی تصریح کرد: بنابراین طی روزهای آینده بسترها و شرایط لازم برای عرضه پسته دامغان در بورس کالا فراهم میشود و طبق پیشبینی صورت گرفته همزمان با برگزاری جشنواره پسته دامغان در اواخر شهریور یا اوایل مهرماه، این محصول هم به صورت فیزیکی و هم اوراق سپرده کالایی در بورس کالا عرضه میشود. رییس سازمان تعاونی روستایی دامغان به مزیتهای عرضه پسته در بورس کالا اشاره کرد و گفت: زمانی که محصولی در تالار بورس کالا به فروش میرسد، هم خریدار و هم فروشنده از عرضه کالا با استاندارد لازم و همچنین زمان تحویل پول، مطمئناند و دیگر مشکلات ناشی از معامله با تجار ناشناس وجود ندارد. ضمن اینکه قیمتی که روی تابلوی بورس تعیین میشود قابلیت دستکاری توسط دلالها را نداشته و کشاورز از قیمت محصولی که به فروش میرساند آگاه است و خریدار هم میداند که محصول را با قیمت مناسبی خریداری کرده است. وی ادامه داد: بنابراین شفافیت مالی از مزیتهای اصلی عرضه محصول در بورس کالاست. علاوه بر این حس خوبی که از لحاظ روانی در بازار ایجاد میکند، باعث میشود قیمتها تعدیل شود و نوسان قیمتی وجود نداشته باشد. فوقانی هدف از عرضه پسته در بورس کالا را شفافیت قیمتی و مالی دانست و تاکید کرد: با عرضه پسته در بورس کالا آمار و ارقام به صورت آنلاین و حرفهای قابل رصد شدن است به طوری که آمار دقیق عرضه، تقاضا، محصول مورد معامله شده، استاندارد و همچنین مشخصات خریدار و فروشنده به صورت شفاف مشخص است و به راحتی میتواند برنامهریزی دقیق و همچنین بازارسازی صورت گیرد زیرا بورس کارشناسانی دارد که در این خصوص به تولیدکنندگان کمک میکنند. وی اضافه کرد: علاوه بر این انبارهایی که بورس زیر نظر دارد استاندارد است و استانداردی که تعیین میشود در انبار قرار میگیرد و خریدار با خیال راحت میتواند آن جنس را خریداری کند بنابراین مشکلات بازار آزاد و سنتی دیگر در آنجا وجود ندارد. فوقانی با بیان اینکه پسته کرمان در سال گذشته به صورت آزمایشی در بورس کالا عرضه شد و امسال با تناژ بالاتری عرضه میشود، افزود: صندوقی تحت عنوان صندوق پسته با همکاری پسته کرمان و رفسنجان راهاندازی شده است که امیدواریم ما هم بتوانیم عضو این صندوق شویم. وی در پایان از صادرات پسته تر به بازارهای جهانی خبر داد و گفت: برای اولین بار در ایران و در سالجاری پسته تر دامغان صادر میشود که در حال حاضر صادرات این محصول از مرحله آزمایشی عبور کرده و مقدمات آن فراهم شده است و اکنون به صورت نیمهتجاری اجرایی میشود و به زودی همزمان با اعلام رسمی آغاز معاملات پسته دامغان در بورس کالا، اولین محموله را به کشور آذربایجان صادر میکنیم.
ساماندهی محصولات کشاورزی
افزون بر این یک کارشناس بازار سرمایه گفت: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا موجب شفافیت بیشتر قیمت محصول میشود به طوری که دولت هرساله محصولاتی همچون جو و گندم را به صورت تضمینی خریداری میکند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد امیری گفت: ارزش معاملات در تالار محصولات کشاورزی بورس کالا نسبت به سالهای ۹۲ و ۹۳ با افزایش چشمگیری روبهرو بوده است به طوری که ارزش معاملات تالار کشاورزی در سال ۹۳ حدود دو درصد ارزش کل معاملات بوده است در حالی که این میزان در سال ۹۶ به حدود ۱۵ درصد ارزش کل معاملات بورس کالا در تالار محصولات کشاورزی رسیده است. وی ادامه داد: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا موجب شفافیت بیشتر قیمت شده است، به طوری که دولت هرساله محصولاتی همچون جو و گندم را به صورت تضمینی خریداری میکند. امیری با بیان اینکه بورس کالا توانسته به کمک دولت بیاید، عنوان کرد: با توجه به تصویب آییننامه اجرایی ماده ۳۳ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشاورز جهت دریافت میزان مبلغ تضمینی اعلام شده از طرف دولت باید محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد