6 - 12 - 2022
فشار بر افراد کمدرآمد بیشتر میشود
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه بیمهها به بهانه نبود منابع مالی به جای آنکه به وظایف خود عمل کنند وارد تشکیلات اقتصادی شدهاند، گفت که اگر قرار باشد در دولت آینده نیز همانند دولتهای نهم و دهم به سازمانهای بیمهگر پروبال داده
شود، بخش بهداشت و درمان کشور با چالشهای بیشتری مواجه میشود.
به گزارش مهر، محمدحسین قربانی در مورد افزایش قیمت داروها و ناکارآمدی بیمهها در پوشش بیمهای اقلام دارویی افزود: به نظر میرسد با توجه به نوسانات ارز و مشکلات در واردات دارو، باید تدبیری اتخاذ شود که فشار کمتری از جهت تحمیل هزینههای درمان بر مردم وارد شود.
وی ادامه داد: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است بیمه سلامت را برای همه مردم در یک سطح ایجاد کند اما متاسفانه به دلیل کمکاری مسوولان بهداشت و درمان و سازمانهای بیمهگر، پوشش بیمهای برای همه مردم یکسان نیست.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه بیمهها در پوشش بیمهای با نارسایی مواجه هستند، تصریح کرد: به طور حتم همه مردم باید از بیمه سلامت برخوردار شوند و وظیفه همه دستگاههاست تا آنچه در قانون آمده را به درستی اجرا کنند.
قربانی با بیان اینکه صندوقهای بیمهای موظف به حمایت از مردم به ویژه در زمان افزایش قیمتها هستند، یادآور شد: با وجود آنکه در قانون برنامه پنجم توسعه صراحتا اعلام شده که سهم پرداختی مردم در هزینههای درمان باید ۳۰ درصد باشد اما امروزه شاهد هستیم که ۸۰ تا ۹۰ درصد این پرداختی از جیب مردم میرود که این موضوع نشان از ناکارآمدی سازمانهای بیمهگر دارد.
وی با انتقاد از اینکه نبود تدبیر و مدیریت درست در زمینه گران شدن اقلام دارویی و هزینههای درمان، فشار مضاعفی را به دوش مردم تحمیل کرده است، افزود: این شرایط دهکهای پایین و ضعیف جامعه را با مشکلات دوچندان مواجه میکند.
قربانی با بیان اینکه ارایه یارانه برای جبران افزایش قیمت برخی اقلام دارویی اقدامی جدید از سوی دولت است، ادامه داد: تا زمانی که در تولید دارو خودکفا نشویم ناچار به پرداخت این یارانهها هستیم، بدیهی است که در ارایه یارانه به اقلام دارویی بیمهها نقش موثری دارند به گونهای که میتوانند هم دست رانتخواران را کوتاه کرده و هم از ایجاد فرهنگ ناصرخسرویی جلوگیری کنند.
قربانی با ابراز نگرانی از اینکه اگر در تولید دارو و واردات آن تمهیداتی اندیشیده نشود، مشکلات حوزه سلامت افزایش مییابد، تصریح کرد: قطع دست واسطهها لازمه توزیع عادلانه دارو است بنابراین باید نظارتها به گونهای باشد تا حوزه سلامت به اجرای هرچه دقیقتر قانون مجاب شود.
وی با انتقاد از اینکه امروزه بیمهها دکان اقتصادی برای خود باز کردهاند، یادآور شد: بیمهها به بهانه نبود منابع مالی به جای آنکه به وظایف خود عمل کنند وارد تشکیلات اقتصادی شدهاند و همین امر آنها را از رسالت اصلی خود بازداشته است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه صندوقهای بیمهای باید بر اساس چارچوب تعریفشده به مردم جامعه خدمت کنند، گفت: اگر قرار باشد در دولت آینده نیز نظارتی بر عملکرد بیمهها وجود نداشته باشد و همانند دولتهای نهم و دهم به سازمانهای بیمهگر پروبال داده شود بخش بهداشت و درمان کشور با چالشهای بیشتری مواجه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد