23 - 06 - 2017
فناوری « eSIM » تحولی در سیمکارتها
تکنولوژی Embedded-SIM یا سیمکارت جاسازی شده که به اختصار eSIM خوانده میشود، نخستینبار در سال ۲۰۱۳ معرفی شد تا اتصال به شبکههای سلولی را برای کاربران راحتتر کند. متاسفانه از آن زمان تاکنون مجموعه استانداردهایی که استفاده از این تکنولوژی را برای مصرفکنندگان سادهتر کند، تدوین نشده است.
باید اضافه کنیم که ائتلاف GSM (استاندارد سیستم بینالمللی ارتباطات همراه) حدود یکسال پیش برای آنکه پشتیبانی از این تکنولوژی را در دستگاههای مختلف سرعت بخشد، مجموع قوانین خود در این رابطه را بهروزرسانی کرد.
از آن زمان تاکنون، نامهای بزرگی نظیر مایکروسافت، اینتل و کوالکام همکاریهای تازهای را برای توسعه و تولید نسل جدید کامپیوترهای هوشمند مجهز بهeSIM آغاز کردند. در نتیجه انتظار میرود به پاس همین تلاشها ظرف چند سال آتی شاهد استفاده از این فناوری در انواع مختلفی از گجتها باشیم.
لازم است اشاره کنیم که عبارت سیم (SIM) از سرواژههای subscriber identity module به معنای ماژول هویتی مشترک گرفته شده و یک قطعه پلاستیکی کوچک با ابعاد و اندازه ناخن است که در جایگاهی قرار میگیرد که درون تلفنهای همراه، لپتاپها، تبلتها یا اسمارتواچها در نظر گرفته شده است.
اما به طور عام، سیمکارتها بیشتر درون اسمارتفونها تعبیه میشوند و دربرگیرنده یک شماره مرجع یکتا برای حساب کاربری شما هستند که به واسطه آن، اپراتورهای موبایلی مثلا میدانند، هزینههای تماس را از چه کسی بگیرند.
این کارت همچنین مقداری حافظه آنبورد دارد که میتوانید از آن برای ذخیرهسازی تعداد اندکی از شمارههای تماس مخاطبان خود و همچنین پیامکهایتان استفاده کنید.
اما همانطور که تایید میکنید، دست گرفتن و جا انداختن یک کارت پلاستیکی کوچک درون جایگاهش به منظور برقراری ارتباط با شبکه موبایلی ضمن دشواریهایی که دارد، دیگر روشی کهنه و منسوخ به حساب میآید و حالا بهترین گزینه برای پشت سر گذاشتن این دوران eSIMها هستند.
eSIMها در واقع تکنولوژی تشخیصی کارتهای پلاستیکی را داخل پردازنده دستگاه یا خود مودم یکپارچه میکنند. به عنوان مثال در مورد چیپهای اینتل میتوان گفت که این فناوری درون مودم ۷۲۶۰ XMMTM که هماکنون در بازار وجود دارد و همچنین مدل آتیاش به نام ۷۳۶۰ XMM پشتیبانی خواهد شد. کوالکام هم تکنولوژی یادشده را در چیپست اسنپدراگون ۸۳۵ پیادهسازی خواهد کرد.
اما این به آن معنا نیست که برای استفاده از فناوری یادشده باید دستگاه تازهای را خریداری کنید. اگر گجت مدنظرتان دارای درگاه سیمکارت است آنگاه میتوانید با بهرهگیری از یک آداپتور از این تکنولوژی بهره بگیرید.
تغییر اپراتور بدون نیاز به سیمکارت جدید
علاوه بر این، آنطور که کارشناسان امر میگویند، کاربران این نوع سیمکارتها صرفا محدود به استفاده از خدمات یک اپراتور نخواهند بود و به لطف قاعدهای به نام تامین از راه دور سیمکارت (یا به اختصار RSP) میتوانند چندین پروفایل یا اکانت مختلف را در خود ذخیره کنند، در نتیجه به راحتی و بدون نیاز به خرید سیمکارت جدید، اپراتور خود را تغییر دهند.
ائتلاف GSM که در واقع مدافع منافع بیش از ۸۰۰ اپراتور موبایلی در سراسر دنیاست، در ماه مارس گذشته استانداردهای RSP خود را بهروزرسانی کرد تا قابلیتهای آن را فراتر برده و پشتیبانی از این قواعد را علاوه بر اسمارتفونها برای سایر گجتها نیز فراهم کند.
گفتنی است تاکنون T-Mobile، AT&T و بیش از ۲۰ ارائهدهنده شبکه موبایلی در سراسر دنیا اعلام کردهاند برای ورود کامپیوترهای مجهز به eSIM به بازار همکاریهایشان با مایکروسافت را آغاز کردهاند.
البته اینکه در جریان همکاری یادشده دقیقا قرار است چه اتفاقاتی رخ دهد، موضوعی است که هنوز مشخص نشده، با این همه مایکروسافت هم در مقابل اعلام کرده که قصد دارد فرآیند انتخاب اپراتور را به بخشی از اینترفیس ویندوز ۱۰ بدل کند.
حذف دسترسی فیزیکی
ظاهرا این انتخاب هم به سادگی گزینش یک شبکه وایفای خواهد بود و تنها کاری که باید انجام شود این است که کاربر به ویندوز استور مراجعه و مقدار دیتای مورد نیازش را خریداری کند.
برپایه اطلاعاتی که شرکتهای Deutsche Telecom و T-Mobile در جریان کنفرانس ماه مارس GSM ارائه کردند در این فرآیند احتمالا کاربر باید نوعی کد فعالسازی که از سوی اپراتور در اختیارش قرار گرفته را هم در بخش تنظیمات دستگاه وارد کند.
به لطف eSIMها ضمن اینکه در جریان سفرهای خود از مراجعه به فروشگاههای فیزیکی برای خرید سیمکارت معاف خواهید شد و دیگر مجبور نیستید برای قراردادن سیمکارت درون جایگاهش به دنبال سوزن و دیگر ابزارهای کمکی بگردید، این فرصت نیز برای شرکتها فراهم میشود تا محصولات خود را با ابعاد و قطر کمتری تولید کنند.
البته چون سیمکارتها در گجتهایی نظیر لپتاپ یا موبایل فضای زیادی را به خود اختصاص نمیدهند، انتظار میرود این مساله بیشتر روی محصولات پوشیدنی موثر باشد.
باید اشاره کنیم که هنوز ماهها تا بهرهگیری صنعت از مزایای eSIMها زمان باقی است اما با در نظر داشتن حمایت برندهای بزرگی نظیر ایسوس، لنوو و اچپی از این طرح (که همگی متعهد شدهاند کامپیوترهای پشتیبانیکننده از eSIM بسازند) روشن است در آینده مزایای استفاده از این تکنولوژی بیشتر از قبل بر همگان روشن خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد