27 - 11 - 2024
فهرست آلودهترین کشورهای جهان
خبرآنلاین- آلودگی هوا عمدتا به سوختهای فسیلی برمیگردد. به حرکت درآوردن انواع خودروها، تامین نیروی کارخانهها و نیروگاهها و هر فعالیتی که موجب سوزاندن چوب یا سوختهای فسیلی شود، هوای محیطی را که در آن زندگی میکنیم، بهشدت آلوده میکنند. متاسفانه با وجود تلاشهایی که برای بهبود هوای کره خاکیمان انجام میشود، هنوز به حدی نرسیدهایم که بتوانیم بگوییم بحران آلودگی هوا را از سر گذراندهایم. شرکت فناوری زیستمحیطی آلمانی آیکیوایر که در سوئیس و حوزه بهبود کیفیت هوا فعال است، هر سال فهرست آلودهترین کشورهای جهان را اعلام میکند. در ادامه ۵کشور از آلودهترین کشورهای دنیا را نام بردهایم:
بنگلادش
آلودهترین کشور در این فهرست، بنگلادش است. این کشور با چالش مهم زیستمحیطی روبهروست و سطوح هشداردهنده آلودگی در آن چنان بالاست که شهروندانش را در خطر بیماری و مرگهای زودرس قرار داده است. در واقع ۵۵درصد از مردم این کشور دچار مرگ زودرس شدهاند. آلودگی هوای بنگلادش بیشتر ناشی از فعالیتهای انسانی، از جمله انتشار گازهای گلخانهای بهدلیل پختوپز با سوخت جامد، پسابهای صنعتی و روانابهای کشاورزی است.
پاکستان
دومین کشور آلوده جهان، پاکستان است. سرعت بالای صنعتیشدن، شهرنشینی و رشد جمعیت، مقدار آلودگی هوا در این کشور را تا حد چشمگیری افزایش داده است. بخش صنعت پاکستان، مانند صنایع سیمان، فولاد و نساجی، سهم بالایی در آلودهکنندگی هوا دارند. این بخش مسوول انتشار اکسید نیتروژن، مونوکسیدکربن، هیدروکربن و انواع ترکیبات مواد آلی به جو زمین است. از طرفی شیوههای کشاورزی در این کشور، چون سوزاندن بقایای محصولات و زیستتوده و بهکارگیری سوختهای بیکیفیت، مشکل آلودگی را چند برابر کرده است. منابع مالی و انسانی محدود پاکستان و رشد سریع جمعیت، دولت پاکستان را در رسیدگی موثر به موضوع آلودگی ناتوان کرده است.
هند
هند به داشتن میراث غنی و رشد سریع اقتصادی معروف شده است، بهدلیل ریشههای متنوع فرهنگی به این کشور، سرزمین ۷۲ملت گفته میشود اما متاسفانه به همین اندازه هم به بالا بودن سطح آلودگی هوا در آن مشهور شده است. سالانه حدود ۷میلیون نفر در این کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. انتشار گازهای گلخانهای ناشی از وسایل نقلیه، زبالههای صنعتی، پختوپز، بخش ساختوساز، تولید برق از عمدهترین عوامل ایجاد آلودگی هوا در این کشور هستند. از آنجایی که هند برای تولید برق، به گاز، نفت و زغال وابسته است، سالانه بیش از 65/2میلیارد تن دیاکسیدکربن به جو منتشر میکند. دولت هند برای کنترل آلودگی هوا، تولید و استفاده از محصولات پلاستیکی یکبار مصرف را ممنوع اعلام و بهکارگیری سوخت زغال را محدود کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد