15 - 05 - 2024
فیلترینگ افسارگسیخته بزرگترین بحران اینترنت کشور است
«جهانصنعت»- از هفته گذشته اختلالاتی در اینترنت کشور رخ داده که دستگاههای مسوول هیچ توضیحی درباره آن ندادهاند. مدیرعامل آروانکلاد میگوید که اختلالات شدید و پرتکراری که از ابتدای سال شاهدیم، به دلیل حملات گسترده سایبری رخ داده است و زیرساخت هم توان مقابله با آن را ندارد. پویا پیرحسینلو همبنیانگذار و مدیرعامل ابرآروان (آروانکلاد) درباره دلیل اختلالات شدید اینترنت از ابتدای سال و تجربه قطعیهای مقطعی۳، ۵ یا ۱۰دقیقهای در هفته گذشته به خبرآنلاین توضیح داد: «فقط وزارت ارتباطات میتواند به شکل یکپارچه شبکه را بررسی و علت قاطعانهای برای مشکلات شبکه عنوان اما آنچه ما از ابتدای سال تا امروز دیدهایم، اختلال شدید به دلیل حملات DDoS است که روی اپراتورها و شرکت زیرساخت اتفاق میافتد.»
به گفته پیرحسینلو، این حملات در هفته گذشته هم پرتکرار بوده است: «در هفته گذشته نیز ما شاهد اختلالات جدی به شکل مقطعی و در مدت زمان ۳ تا ۱۰ دقیقه بودیم؛ به این صورت که اختلالات ۳دقیقهای، ۵ یا ۱۰دقیقهای را به شکل پرتکرار در اپراتورهای مختلف مشاهده کردیم. ظاهرا دلیل اصلی این اختلالات، انحصار و ناتوانی شرکت زیرساخت برای تامین پهنای باند کافی و Redundant و مقابله با حملات DDoS است.» مدیرعامل ابرآروان با بیان اینکه در ۳سال اخیر ظرفیت پهنای باند بینالمللی کشور افزایش پیدا نکرده است، گفت: «محدودیت پهنای باند بینالملل کشور باعث میشود که ناتوانی در برابر حملات DDoS پررنگتر شود و بیشتر به چشم بیاید.»
با اینکه وزارت ارتباطات هر روز درباره پیشرفت فیبرنوری و انجام پروژههای مختلف در این زمینه خبری جدید میدهد، از نگاه مدیرعامل آروانکلاد، این کار بهتنهایی مشکل اینترنت کشور را حل نمیکند. به گفته او، در واقع مشکل موجود آن است که تا الان تعداد کاربرانی که به فیبرنوری متصل شدهاند و توانستند از این شبکه استفاده کنند، بسیار محدود بوده است و «چنین تعداد محدودی در سرانه کل تاثیری ندارد». از طرف دیگر با اینکه توسعه فیبرنوری کار درستی است که باید یکی از اولویتهای کشور باشد، «باید توجه داشت که فیبرنوری به تنهایی مشکل اینترنت در کشور را حل نمیکند.» در حالی که با فیلترینگ گسترده، بیشتر کاربران ناچار به استفاده از فیلترشکن شدهاند و امنیت اطلاعات برای آنها به یک دغدغه تبدیل شده است، پیرحسینلو گفت: «صرف استفاده از VPN باعث نمیشود که امنیت کاربر زیر سوال برود. وقتی محدودیت شبکه به قدری گسترده میشود که همه به اجبار از VPN استفاده میکنند، خیلی از کاربران حتی از VPNهای رایگان استفاده میکنند و ممکن است این VPNها بدافزار داشته باشند؛ باید توجه داشت که تجربه و گزارشها نشان میدهند که این بدافزارها واقعا وجود دارند. از طرفی اطلاعاتی نیز که از فروشنده VPN پروکسی میشود، ممکن است در مواردی مورد سوءاستفاده قرار گیرند بنابراین این موضوع گسترده است و نمیتوان بهطور مستقیم بین آنها رابطه علی و معلولی بیان کرد.» او با این توضیحات تاکید کرد: «بهطور کلی بزرگترین بحران اینترنت در ایران، فیلترینگ افسارگسیختهای است که در کشور انجام میشود.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد