24 - 08 - 2017
قرارداد ترکمنچای با پورسانت فوتبالی
ماجرای واگذاری بلیتفروشی مسابقات فوتبال لیگ برتر بدل به یک پرونده عجیب و شائبهبرانگیز شده که بررسی و تحقیق درباره جزییات آن ابعاد گستردهای از فساد و تخلف را برملا کرده است.
آغاز قرارداد ترکمنچای برای فروش بلیتهای مسابقات فوتبال به سال ۸۹ برمیگردد؛ زمانی که شرکت افق سبز با ریاست علی کفاشیان (مهدی محمدنبی، غلامحسین عسگری، محمد درخشان و مجید پاشنا به عنوان اعضای هیات مدیره) که در آن دوره ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده داشت، به شرکت برهان مبین واگذار شد؛ قراردادی ۱۱ ساله با پورسانت ۳۵ درصد. موضوع از این قرار است که شرکت افق سبز در سال ۸۹ به این فکر افتاد تا بلیتفروشی را به صورت الکترونیک انجام دهد به همین دلیل با بخش فناوری ریاستجمهوری و با همکاری وزارت ورزش در زمان محمد عباسی وارد مذاکره و تفاهمنامهای نیز امضا شد.
علی کفاشیان رییس وقت فدراسیون فوتبال در این باره مدعی بود که دفتر فناوری ریاستجمهوری شرکت برهان مبین را معرفی کرده و هدف کمک به فدراسیون فوتبال بود. این شرکت در ابتدا شش هزار بلیت VIP را به فروش رساند و طلب دو میلیاردی این شرکت از فدراسیون فوتبال سرآغاز قرارداد ترکمنچای شد. قراردادی ننگین و یکسویه که منافع فوتبال را در اختیار یک مجموعه خاص قرار میداد. مجموعهای که ردپای پررنگ یکی از آقازادههای سرشناس حوزه ورزش در آن به وضوح رویت میشد.
تخلفات و ابهامات از جایی آغاز شد که فدراسیون فوتبال بدون برگزاری مناقصه تصمیم گرفت بلیتفروشی را به شرکت برهان مبین واگذار کند، شرکتی که به نظر میرسید پای یک آقازاده سرشناس و معروف نیز در میان است. فدراسیون فوتبال که از بدهی دو میلیاردی به برهان مبین نگران بود، تصمیم گرفت با قراردادی ۱۱ ساله و با پورسانت ۳۵ درصدی برای حل مشکل این بدهی، بلیتفروشی را بدون هیچ سازوکار قانونی به برهان مبین بسپارد. کفاشیان اگرچه بدهی دو میلیاردی را تکذیب کرد اما صحبتهای جالبی درباره واگذاری بلیتفروشی به شرکت برهان مبین داشت. وی در این باره میگوید: ما جرات نمیکردیم بلیتفروشی را به بخش خصوصی واگذار کنیم به همین دلیل با همکاری وزارت ورزش با دفتر فناوری ریاستجمهوری وارد مذاکره شدیم و این دفتر نیز شرکت برهان مبین را معرفی کرد. وزارت ورزش نیز تاکید داشت بلیتفروشی دست کسانی باشد که وابسته به دولت هستند!
شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی با وجود اینکه اعلام کرده خواهان گرفتن مسوولیت بلیتفروشی است اما بهطور جدی پا پیش نگذاشته. مزایای مسوولیت فروش بلیت مسابقات فوتبال توسط شرکت توسعه و تجهیز بر کسی پوشیده نیست چراکه در این صورت هم باشگاههای استقلال و پرسپولیس از این بلیتفروشی سود منطقی و واقعی میبرند و هم سازمان لیگ. از طرفی ورزشگاه آزادی نیز به عنوان متولی برگزاری این مسابقات از مزایایی برخوردار خواهد بود.
سود بلیتفروشی مسابقات فوتبال یکی از منابع اصلی درآمد باشگاهها در سراسر دنیا محسوب میشود و در اقتصاد ورزش نقش کلیدی و مهمی را ایفا میکند اما در ایران با وجود استقبال گسترده تماشاگران، سود بلیتفروشی تنها به جیب عدهای خاص میرود و از این خوان گسترده، فوتبال و به ویژه پرسپولیس و استقلال هیچ انتفاعی ندارند. دو باشگاهی که با هواداران بیشمار خود مولد اصلی این درآمد سرشار هستند اما سهم آنها از این درآمد عملا صفر است. دو باشگاهی که تا بیخ گلو در بدهکاری غرق شدهاند و پروندههای بدهکاری آنها سر به فلک زده و پای نهادهای بینالمللی نظیر فیفا و AFC را هم به این ماجرا باز کرده و این درآمد سرشار میتواند بخش اعظمی از این بحران بزرگ را حل و فصل کند اما قرارداد ترکمنچای و یکسویه بلیتفروشی دست سرخابیها را از رسیدن به حق خود کوتاه کرده تا در عوض عدهای خاص از این خوان رنگین، لقمهای چرب بردارند و به ریش فوتبال بخندند.
به نوشته فارس، فساد و تخلفات صورت گرفته در بلیتفروشی توسط شرکت برهان مبین کاملا آشکار است اما هنوز مشخص نیست چرا برای حل این مشکل هنوز هیچ مرجعی ورود نکرده است؟ حالا باید دید آیا مراجع ذیصلاح در این موضوع خاص ورود خواهند کرد؟ برنامه مسعود سلطانیفر درخصوص اقدامات دو وزیر پیشین چه خواهد بود؟ آیا حق باشگاهها برگردانده خواهد شد؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد