31 - 12 - 2023
قرارگاه مسکن کارگری چه شد؟
سیاستگذاری بخش مسکن طی چهار دهه گذشته همواره با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده و برای جامعه کمدرآمد، به ویژه قشر کارگری به عنوان یک نیاز اساسی مطرح میشود.
تامین مسکن بعد از دستمزد از مهمترین عوامل اقتصادی و اجتماعی در جامعه کارگری محسوب میشود که در افزایش نرخ تورم بیش از پیش خودنمایی میکند، تا جایی که برای برخی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی نرخ مسکن به عنوان یک سنجش مهم معیشتی مورد توجه بوده است.
به تازگی موضوعی تحت عنوان قرارگاه مسکن کارگری در کشور مطرح شده که قصد دارد به شکل شایسته مسکن جامعه کارگران را تامین کند.
در این رابطه آیت اسدی نماینده کارگران در شورایعالی کار درباره قرارگاه مسکن کارگری گفت: گروه کارگری در راستای بهبود وضعیت معیشت کارگران پیشنهادات مختلفی از جمله افزایش دستمزد و تامین مسکن و خواربار را به شورایعالی کار ارائه داد.
وی با بیان اینکه پیشنهاد گروه کارگری مورد استقبال کارفرمایی و دولت قرار گرفت و در همان جلسه قرار شد قرارگاه ملی مسکن در سطح استانی و ملی تشکیل شود، افزود: قرار بود این قرارگاه طی یکی، دو ماه آینده تشکیل و این پیشنهاد اجرایی شود و الان هم از دولت انتظار داریم وعدههای خود را عملیاتی کند تا کارگران منفعت لازم را ببرند.
نماینده کارگران در شورایعالی کار در رادیو گفتوگو اظهار کرد: در صورت اجرای این پیشنهاد که در جلسه شورا مصوب شد مشکل مسکن خیلی از کارگران حل خواهد شد.
اسدی یادآور شد: پیشنویس قرارگاه ملی مسکن به اعضا ابلاغ شده، اما نهایتا مسوول اجرای آن وزارت کار و وزارت راهوشهرسازی هستند و این دو وزارتخانه باید اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: پیشنهاد ما با اقداماتی که دولت انجام میدهد متفاوت است، چون قرار بود دولت یک میلیون مسکن بسازد که الان تعداد مسکن در حال ساخت برای جامعه کارگری ۴ هزار واحد است در حالی که جمعیت کارگران بیش از ۵۰ درصد جامعه را تشکیل میدهد.
نماینده کارگران در شورایعالی کار در مورد اقساط پروژه ساخت مسکن گفت: ساخت مسکنهای دولتی به پیمانکار داده میشود و قرارداد هم طوری بسته شده که قیمت تمامشده مسکن با تورم بالا میرود و با یک درصد سود به افراد ارائه میشود در صورتی که باید برای کارگران تسهیلات ویژهتری در نظر گرفته شود.
اکبر نیکزاد رییس سابق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و عضو شورای توسعه و نظام مهندسی کشور گفت: قانونگذار در قانون جهش تولید مسکن، هدفگذاری کرده که افراد فاقد مسکن صاحبخانه شوند و در این موضوع، قطعا کارگران مدنظر اصلی قانونگذار و نمایندگان مجلس و دولت هستند.
وی افزود: آمار جهش تولید مسکن در کشور به یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور اعم از شهرها و روستاها و بافتهای فرسوده رسیده که در حال ساخت است و هیچ محدودیتی هم برای ثبتنام متقاضیان مسکن در نظر گرفته نشده ضمن اینکه مسوولان برای کارگران با دید بازتری عمل میکنند.
عضو شورای توسعه و نظام مهندسی کشور خاطرنشان کرد: در جلسه شورایعالی مسکن که ماهانه با حضور رییسجمهوری و اعضا و وزرای مربوطه برگزار میشود مصوب شد که اقساط وام کارگران برای ساخت مسکن از ۴۰ درصد حداقل حقوق کارگران بالاتر نباشد.
وی به اقداماتی که برای خانهدار کردن کارگران انجام شده اشاره کرد و گفت: تفاهمنامهای بین وزیر راهوشهرسازی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد که معاونت تعاونی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این موضوع را با قوت دنبال میکند. در این تفاهمنامه قرار شد بار اصلی پرداخت تسهیلات بر دوش بانک رفاه باشد، چون اکثر حساب کارگران در بانک رفاه است و علاوه بر مصوبه وام ساخت مسکن، میتوان از امکانات بانک رفاه هم استفاده کرد.
نیکزاد ادامه داد: یک تفاهمنامه هم بین کارخانجات مادر و وزارت راه و شهرسازی امضا شد تا برای اسکان نیروهای کارخانجات شهرکهایی احداث شود که البته طراحی این شهرکها مدرن و با همه امکانات است، چون قرار است خانواده کارگران در این شهرکها زندگی کنند.
وی افزود: تاکید رییسجمهوری بر حل مشکل مسکن بهویژه اقشار کمدرآمد و کارگران است و برنامهریزی خوبی هم شده، اما کسانی که ثبتنام کردهاند نیز باید مقدار آورده خود را تامین کنند تا پروژه به نتیجه برسد.
عضو شورای توسعه و نظام مهندسی کشور عنوان کرد: قرارگاه مسکن کارگری کار خود را شروع کرده تا کارگران با آورده خود و دریافت تسهیلات ارزانقیمت صاحبخانه شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد