31 - 12 - 2022
قطع گاز بدهکاران قانونی است
معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه گازرسانی به روستاهایی که اقتصادی بود، انجام شد، خواهان تامین انرژی روستاهای باقی مانده با انرژیهای مطمئن دیگر شد تا این گونه اهداف صادراتی گاز کشور محقق شود.
مصطفی کشکولی در نشستی با خبرنگاران در مورد دستاوردهای حضور این شرکت در کنگره جهانی گاز در کوالالامپور مالزی گفت: در حال حاضر تصمیمگیری در حوزه بازار گاز جهان توسط مصرفکنندگان صورت میگیرد، این درحالی است که باید ایران و سایر تولیدکنندگان گاز نقش موثرتری در این زمینه داشته باشند. معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز از اجرای طرح قسطبندی پول گاز مشترکان بدهکار خبر داد و اعلام کرد: براساس مصوبات دولت قطع گاز مشترکان بدهکار قانونی است.
وی همچنین درباره قطع گاز صنایع بدهکار گفت: براساس مصوبات هیات دولت دو تا سه هشدار درباره پرداخت مطالبات معوق به مشترکان بدهکار توسط شرکت ملی گاز داده میشود. معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز تاکید کرد: اگر یک مشترک صنعتی پس از دو تا سه هشدار نسبت به پرداخت قبوض گاز اقدام نکند ، مطابق با مصوبات دولت اقدام خواهد شد.
کشکولی با بیان اینکه ایران در کنگره جهانی گاز برای جذب سرمایهگذاری در توسعه طرحهای گازی اعلام آمادگی کرد، گفت: البته در صورتی که سرمایهگذاران خارجی در این زمینه ابراز تمایل نکنند، منتظر آنها نخواهیم شد.
وی با ابراز رضایت از مذاکرات صورت گرفته ایران با سایر کشورها گفت: در این کنگره با برخی از شرکتهایی که در گذشته تفاهمنامه امضا کردهایم و با برخی از شرکتهای جدید مذاکراتی صورت گرفت و به آنها وعده داده شد که در صورت سرمایهگذاری ریسک آن کاهش یابد.
برخیها تمایلی به پذیرش نقش ایران ندارند
به گزارش ایسنا، معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اظهار اینکه در کنگره جهانی گاز برخی تمایل به پذیرش نقش تاثیرگذار ایران در بازارهای جهانی گاز نداشتند، یادآور شد که ایران دومین دارنده ذخایر و سومین تولیدکننده گاز در جهان است.
افزایش صادرات برای تاثیرگذاری در جهان
کشکولی با بیان اینکه اگر میخواهیم در معاملات بازار جهانی گاز تاثیرپذیر باشیم باید صادرات گاز را افزایش دهیم، اعلام کرد: برای اینکار باید مصرف داخلی را مدیریت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه شرکت ملی گاز موافق گازرسانی به روستاهاست، تاکید کرد: البته باید این کار اقتصادی باشد. با توجه به اینکه روشهای دیگری برای تامین انرژی مورد نیاز برخی از روستاها که از شبکه گازرسانی دور هستند، وجود دارد نیازی به انتقال خطوط لوله گاز به این روستاها نیست.
بعد از این گازرسانی به روستاها اقتصادی نیست
کشکولی در مورد مدیریت مصرف داخلی توضیح داد: اگرچه در صورت گازرسانی به تمام روستاهای کشور، گازی برای صادرات باقی نخواهد ماند، یک حقیقت تلخ است اما این واقعیتی است که در حال حاضر گازرسانی به تمام روستاهایی که اقتصادی بود، انجام شده است.
مجلس طرح جامع انرژی را تدوین کند
معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اظهار اینکه با این شتابی که گازرسانی به روستاها در حال انجام است به اهداف صادراتی دست نخواهیم یافت از مجلس خواست که طرح جامع انرژی را تدوین و از دولت تنوع را در انرژی طلب کند.
به گفته وی، اگر هماکنون گازرسانی به روستاها متوقف شود در زمینه صادرات گاز برد کردهایم .
وی اطمینان داد که مردم اصراری به استفاده از گاز ندارند بلکه آنها خواهان یک تامین انرژی مورد نیاز خود از یک منبع مطمئن هستند.
بررسی نقش استاندارد سوخت یورو ۴ در کاهش آلودگی هوا
اما در شرایطی که معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از مجلس خواسته که طرح جامع انرژی را تدوین کند، مرکز پژوهشهای مجلس هم نقش استاندارد سوخت یورو ۴ را در کاهش آلودگی هوا مورد بررسی قرار داد.
دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز اعلام کرد: براساس مطالعات انجام شده، آلایندگیهای خروجی از خودروها به دلیل مدیریت ناصحیح، مهمترین عامل آلودگی هوای کلانشهرها بوده و سهم خودروها در انتشار آلایندهها حدود ۷۰ درصد است بنابراین بهکارگیری و استفاده از استانداردهای نوین دنیا برای جایگزینی با سیستمهای قدیمی در صدر برنامههای دولتها از جمله کشورمان ایران قرار دارد.
این گزارش میافزاید: استاندارد یورو ۴ دارای فناوری بالایی بوده و لازم است در تولید برخی قطعات از فناوری جدید که تاکنون در صنعت خودرو رواج نداشته و نیز از ابزارهای کنترلی دقیقتری استفاده شود و قطعهسازان برای دوام در بازار باید به سمت همسو کردن برنامههای تولیدی خود برای دستیابی به این استاندارد گامی جدی بردارند.
نتایج بررسیها نشان میدهد، فاصله استاندارد یورو ۴ و یورو ۲ حدود ۲/۱ گرم بر کیلومتر در انتشار گازهای آلاینده است ضمن اینکه حد مجاز آلایندگی استاندارد یورو ۲ به میزان ۷/۲ گرم بر کیلومتر و در استاندارد یورو ۴ به میزان ۵/۱ گرم بر کیلومتر است. این گزارش میافزاید: در موضوع همخوانی استاندارد ۴ EU با خودروهای کنونی آنچه اهمیت دارد، آمادهسازی زیرساختهای لازم به منظور اجرای استاندارد مزبور در تمامی خودروهای تولیدی از ابتدای سال ۱۳۹۱ است. شایان ذکر است رعایت استاندارد ۴ EU برای تمامی خودروهای تولیدی از ابتدای سال ۱۳۹۱ الزامی است و قطعا براساس جدول زمانی تهیه و ابلاغ شده به شرکتهای خودروساز به تدریج (طی کمتر از شش ماه) همه خودروها منطبق با استاندارد آلایندگی ۴ EU تولید و عرضه خواهند شد.
مهمترین چالش پیشرو در این موضوع، تامین و عرضه سوخت منطبق با استاندارد ۴ EU برای خودروهای بنزینی و دیزلی است که این مهم تاکنون میسر نشده است. البته طی دیماه ۱۳۹۰ تنها در هفته هوای پاک به صورت نمادین ۱۰ میلیون لیتر (معادل تقریبا مصرف یک روز بنزین تهران) با استاندارد یورو ۴ در تهران توزیع شد. (براساس برنامه زمانی تدوین شده تا پایان سال ۱۳۹۱ تمامی جایگاههای عرضه سوخت کشور قادر به توزیع این نوع سوخت خواهند شد).
در سالهای اخیر شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به سرمایهگذاری در جهت افزایش ظرفیت تولید و بهبود کیفیت سوخت بنزین در حد استانداردهای یورو ۴ و یورو ۵ در سطح هفت پالایشگاه کشور اقدام کرده و طرح عرضه بنزین یورو ۴ پالایشگاه شهید تندگویان تهران اخیرا افتتاح شده است اما با توجه به گذشت یک ماه از سال ۱۳۹۱ همچنان پیشرفتی در جهت تحقق اهداف تولید سوخت با استاندارد یورو ۴ دیده نمیشود و تنها یک پالایشگاه آن هم نه به صورت کامل در حال فعالیت است.
گزارش یادشده در پایان میافزاید: زیرساختهای لازم به منظور اجرا و رعایت استانداردها و ضوابط زیستمحیطی در دو بخش قابل بحث است، نخست ارتقای سطح فناوری خودروها و ایجاد تغییرات در ساختن خودرو و قوای محرکه و استفاده از سیستمهای کنترلی آلایندههای خروجی و در نهایت تامین سوخت متناسب با سطح استاندارد خواهد بود، در هر دو زمینه اقدامات و فعالیتهایی صورت گرفته که نشان از بسترسازی و ایجاد زیرساختهای لازم به منظور اجرای استاندارد مزبور است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد