23 - 04 - 2025
قوانین جدید «اسکار»
ایسنا- آکادمی علوم و هنرهای سینمایی قوانین جدید و مهی درباره فرآیند رایگیری و استفاده از هوشمصنوعی معرفی کرد و از اعطای یک جایزه جدید خبر داد. آکادمی علوم و هنرهای سینمایی با تصویب قوانین جدید برای نودوهشتمین دوره جوایز اسکار، تغییراتی مهم از جمله الزام اعضای رایدهنده به تماشای تمامی فیلمهای نامزدشده در هر دسته، افزودن جایزهای جدید برای «دستاورد در انتخاب بازیگر» و تعیین چارچوبهایی برای استفاده از هوشمصنوعی در تولید فیلمها را اعلام کرد. دور نخست رایگیری برای نامزدها از روز دوشنبه ۱۲ژانویه آغاز میشود و تا جمعه ۱۶ژانویه ادامه دارد. نامزدهای رسمی روز پنجشنبه ۲۲ژانویه معرفی خواهند شد. ضیافت سالانه نامزدهای اسکار نیز سهشنبه ۱۰فوریه برگزار خواهد شد.
رایگیری نهایی برای تعیین برندگان، از چهارشنبه ۲۶فوریه آغاز میشود و تا چهارشنبه ۵مارس ادامه خواهد داشت که 1۰روز پیش از برگزاری مراسم پایانی است. از جمله تغییرات مهم، میتوان به بازنگری در شرایط رایگیری، معرفی جایزهای جدید برای «دستاورد در انتخاب بازیگر» و ارائه دستورالعملهای شفاف درباره استفاده از هوشمصنوعی مولد در تولید فیلم اشاره کرد. همچنین، قوانین جدید شامل گسترش شرایط احراز صلاحیت برای فیلمسازان بینالمللی و تعیین مهلتهای ارسال آثار در دستههای مختلف نیز میشود. یکی از تغییرات کلیدی، الزام جدیدی است که براساس آن، اعضای آکادمی تنها در صورتی اجازه رایدادن در مرحله نهایی را خواهند داشت که تمامی فیلمهای نامزدشده در آن دسته را تماشا کرده باشند. با اینکه این الزام تازه بهنظر میرسد، پرسشهایی درباره چگونگی نظارت آکادمی بر رعایت این قانون مطرح است. مشابه رویه جوایز بفتا، اعضای آکادمی تنها زمانی به برگههای رای نهایی در یک دسته خاص دسترسی خواهند داشت که تایید کنند تمام فیلمهای آندسته را دیدهاند. این مشاهده از طریق پلتفرم اختصاصی پخش آکادمی به نام «اتاق نمایش آکادمی» پایش میشود. برای فیلمهایی که خارج از این بستر، در جشنوارهها، نمایشهای خصوصی یا رویدادهای دیگر دیده شدهاند، اعضا باید فرمی را مبنیبر زمان و مکان مشاهده فیلم پر کنند. این فرآیند راستیآزمایی، پیشتر در رایگیری مقدماتی و انتخاب نامزدها برای دستههایی چون فیلم بلند بینالمللی، فیلم انیمیشن بلند و فیلم کوتاه استفاده میشد و اکنون در تمام دستهها به اجرا درمیآید. هدف از این تغییر، کاهش پدیدهای موسوم به «رایگیری دنبالهرو» و افزایش کیفیت تصمیمگیری رایدهندگان اعلام شده است.
علاوهبر این، از امسال نام تمام نامزدهای مشخصشده در هر دسته، در برگه رای نهایی درج خواهد شد؛ تغییری نسبتبه سالهای گذشته که تنها نام فیلمها ثبت میشد. این تغییر بهویژه برای چهرههایی که دائما نامزد میشوند، مانند ترانهسرا دایان وارن یا طراح صدای مطرح، گرگ پی. راسل، خبر خوبی محسوب میشود. همچنین برای نخستینبار در تاریخ اسکار، آکادمی جایزهای با عنوان «دستاورد در انتخاب بازیگر» اهدا خواهد کرد؛ جایزهای برای تجلیل از همکاری خلاقانه میان مسوولان انتخاب بازیگر، فیلمسازان و تهیهکنندگان در چیدمان ترکیب بازیگران یک فیلم. برای تعیین نامزدهای جایزه «دستاورد انتخاب بازیگر»، آکادمی فیلمهای واجد شرایط را بررسی کرده و تا سقف ۱۰عنوان را براساس میزان خلاقیت و همکاری در فرآیند انتخاب بازیگر، در فهرست اولیه قرار میدهد. مسوولان انتخاب بازیگر که فیلمشان در فهرست قرار گرفته، باید شرحی مکتوب از روند انتخاب بازیگران و نیز تصویری شبکهای از بازیگران یا فهرست کامل بازیگران ارائه دهند. کمیته اجرایی شاخه سپس مشخص میکند که چه افرادی (حداکثر دو نفر) مسوول اصلی این فرآیند بوده و در تیتراژ نیز نامشان ذکر شده است. در موارد خاص- مثلا فیلمهایی با انتخاب بازیگر چندلوکیشنی یا تخصصی- ممکن است نفر سومی نیز در نظر گرفته شود. در صورت نیاز، نظر کارگردان و تهیهکننده فیلم نیز لحاظ خواهد شد. تمامی مسائل مربوط به احراز صلاحیت، توسط کمیته اجرایی و با تایید هیاتمدیره آکادمی بررسی و نهایی خواهد شد.
در نهایت اعضای شاخه «دستاورد انتخاب بازیگر» پنج نامزد نهایی را انتخاب میکنند. نسخه ویرایششدهای از این ارائهها و اطلاعات بازیگران برای تمام اعضای آکادمی در رایگیری نهایی در دسترس خواهد بود. این رایگیری برای تمام اعضای رسمی و مادامالعمر باز است. آکادمی همچنین اولین دستورالعمل رسمی خود را در مورد هوشمصنوعی در ساخت فیلم صادر کرد. قوانین جدید بیان میکند که استفاده از هوشمصنوعی مولد یا سایر ابزارهای دیجیتال نه کمکی به فیلم میکند و نه مانع از شانس نامزد شدن فیلم میشود. در عوض، به رایدهندگان دستور داده میشود تا میزان نویسندگی خلاق انسان را ارزیابی کنند. این قانون بیان میکند: «با توجه به هوشمصنوعی مولد و سایر ابزارهای دیجیتالی که در ساخت فیلم استفاده میشود، این ابزارها نه به شانس دستیابی به یک نامزدی آسیب میرسانند و نه به آن کمکی میکنند.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد