10 - 10 - 2017
قول مساعدت لاریجانی به دولت
گروه سیاسی- دیروز محمدباقر نوبخت برای ارائه گزارشی در رابطه با «نحوه واگذاری طرحهای عمرانی نیمهتمام» مهمان بهارستاننشینها بود. سخنان نوبخت در ابتدا رنگ و بوی بودجهای به خود گرفت و در نهایت به نمایندگان نوید داد که با شرایط جدید بودجهنویسی بودجه سال ۹۷پیش از ۱۵ آذر به مجلس میرسد اما یکی از نمایندههای اصلاحطلب مجلس دیروز در نطق میان دستور خود اشارهای به حکم صادره برای هفت اصلاحطلب و محدودیتهای جدید رییس دولت اصلاحات داشت و از شرایط جدید وضع شده گلایه کرد.
دیروز بخش ابتدایی صحبتهای نوبخت به بودجه اختصاص داشت. او به نمایندگان قول داد که با شرایط جدید بودجهنویسی و جراحی نظام بودجهریزی که امسال توسط دولت در حال انجام است، بودجه سال ۱۳۹۷ پیش از ۱۵ آذر به مجلس میرسد. البته آنچه عامل حضور نوبخت در مجلس بود، ماجرای واگذاری طرحهای عمرانی به مردم و خصوصیسازی بود. او خطاب به نمایندگان گزارش داد: پس از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دو کارکرد برای سازمان برنامه و بودجه تعریف شده و مجلس هم تکلیفی به این سازمان در خصوص واگذاری طرحهای عمرانی واگذار کرد. این سازمان متوجه شد که شش هزار و ۴۹ پروژه ناتمام و ۶۵ هزار و ۴۷۸ پروژه استانی نیمهتمام در دست داریم. از این رو از مجوزی که مجلس داد استفاده کردیم و برای اتمام این پروژهها اقدام کردیم.
نوبخت با بیان اینکه سازوکار نوین در جهان، اجرای پروژهها به سبک عمومی- خصوصی است، عنوان کرد: تصمیم گرفتیم از این روش نوین استفاده کنیم و آموزشهای لازم را ارائه کردیم. همچنین سایتی طراحی کردیم تا بر اساس آن وضعیت ۶۵ هزار پروژه استانی و شش هزار پروژه ملی را بررسی کنیم تا پروژههایی که قابلیت واگذاری و مشارکت به بخش خصوصی را دارد، احصاء و در سایت طراحی شده ارائه کنیم.
به گفته وی، تاکنون ۴ هزار و ۱۳۱ پروژه به تفکیک استانها واگذار شده است. گزارش این واگذاریها به تفکیک استانها از سوی نوبخت تقدیم نمایندگان مجلس شد.
پس از صحبتهای رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، نوبت به نمایندگان رسید.
جهانبخش محبینیا، نایبرییس کمیسیون برنامه و بودجه پشت تریبون رفت و با تعابیر خاص خود خطاب به نوبخت گفت: شما گلایه پاستوریزهای از مجلس دارید و به آرامی رد میشوید. خواهش دارم توقعاتتان از مجلس و کمیسیونها را «رک» بفرمایید. البته شما هم اجازه بدهید که نمایندههای مجلس واقعیتها و مشکلات را لخت و عریان به شما و دولت برسانند تا به این طریق مسیر درستی طی شود.
او ادامه داد: آقای نوبخت گفتند که ۷۱ هزار طرح عمرانی داریم، اگر بخواهیم میانگین واگذاری هر سال را در نظر بگیریم ۱۵ سال لازم است تا این طرحها تکمیل شوند، البته اگر شرایط ناگوار دیگری خودش را تحمیل نکند. آقای نوبخت من به قضاوت شما واقعا ایمان دارم.
مساله واگذاریهای طرحهای عمرانی زخم کهنهای است، این زخم کهنه ما را از پای میاندازد. دولت نسبت به واگذاری طرحهای نیمهتمام، چسبندگی دارد؛ یعنی ترجیحش این است که آنها را به بخشهای نیمهدولتی واگذار کند نه بخش خصوصی.
پس از آنکه نمایندگان نظراتشان را طرح کردند، برای بار دوم به نوبخت اجازه صحبت داده شد.
نوبخت تصریح کرد: برداشت ۱۰ درصدی بیشتر از صندوق ذخیره ارزی باید فقط برای طرحهای عمرانی باشد و برای طرحهای توسعهای و کشاورزی، دولت نیازمند اخذ مجوز مجدد از مجلس است.
رییس سازمان برنامه و بودجه با گلایه از اینکه از ابتدا برخی به وادادگی متهم میشوند، در پاسخ به نمایندگانی که از نبود سایت مناسب برای وگذاری پروژهها انتقاد کرده بودند، توضیح داد: دو سایت برای واگذاریها وجود دارد که سایتهای کاملی هستند. چطور برخی میگویند که این سایتها نصفه و نیمه هستند! پیمانکاران میتوانند آنلاین به این سایتها مراجعه کنند. بخش خصوصی هم باید آمادگی خرید این پروژهها را داشته باشد.
نوبخت خطاب به رییس مجلس گفت: آقای دکتر لاریجانی، شما همیشه کمککار دولت بودید! میخواهم عرض کنم با توجه به جمیع جهات برخلاف میل دولت، واگذاریها تا الان به مقدار کافی ایجاد نشده است.
لاریجانی هم توضیحاتی پیرامون واگذاری بیان کرد و گفت: دولت و مجلس در این جهت یک فکر دارند اما بپذیرید که یک مقدار دیر عمل کردید. این حالی که شما امروز دارید و من میپسندم، چهار سال پیش نبود. لذا با تاخیر وارد شدید اما حالا هم هر کمکی که بخواهید، ما انجام میدهیم.
در ادامه نمایندگان در جریان نشست علنی مجلس شورای اسلامی که به بررسی استرداد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه اختصاص داشت، با این تقاضا موافقت کردند. در مادهواحده این لایحه آمده است: به دولت اجازه داده میشود در «صندوق همبستگی اسلامی برای توسعه (سازمان کنفرانس اسلامی)» عضویت یابد و نسبت به پرداخت حقالسهم و حقعضویت مربوط یا کمک، اقدام نماید. تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت برعهده دولت است.
همچنین بهارستاننشینها به بررسی طرح دوفوریتی استخدام مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی پرداختند و نهایتا با این طرح موافقت کردند.
اما نماینده اصلاحطلب مجلس در نطق میاندستور خود اشارهای به حکم صادره برای هفت اصلاحطلب و محدودیتهای جدید رییس دولت اصلاحات داشت و گفت: معلوم نیست تا کی قرار است فرصتها به تهدید تبدیل شود. پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس نطق خود را به موضوعات سیاسی اختصاص داد.
او با اشاره به تاکید رهبری مبنی بر حفظ وحدت، اظهار کرد: با توجه به اتفاقات اخیر مبنی بر محدودیت شرکت آقای سیدمحمد خاتمی در مراسم سیاسی و تبلیغی باید بگویم این اقدام در تعارض آشکار با اصول ۲۰ و ۲۳ قانون اساسی است. معلوم نیست تا کی قرار است فرصتها به تهدید تبدیل شود.
سلحشور گریزی به حکم صادره برای برخی از اصلاحطلبان که به یک سال حبس و دو سال محرومیت از حضور در احزاب، فضای مجازی و مطبوعات محکوم شدند، زد و گفت: احکام صادرشده برای این هفت نفر که چند نفر از آنها از نمایندگان سابق مجلس هستند، در تعارض با وحدت یکپارچگی است. صدا و سیما همچون گذشته براساس اعمال سلیقه خودش، چهرههای آنها را شطرنجی کرده و آنها را جاسوس خوانده است. این عمل افترا و قابل پیگیری است. چرا دادستان به عنوان مدعیالعموم عوامل این خبر را تحت تعقیب قرار نمیدهد؟
سوال ۱۶ نماینده از وزیر کشور درباره تعلل در بررسی واگذاری املاک شهرداری تهران
اما محمدعلی وکیلی در جریان نشست علنی مجلس موارد وصولی هیات رییسه مجلس را قرائت کرد. بهگفته این عضو اصلاحطلب هیات رییسه مجلس، سوال محمدرضا پورابراهیمی، نماینده اصولگرای کرمان از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره علت عدم اجرای بند ۵ ماده ۶ قانون اجرای سیاستهای اصل «۴۴» در وزارت تعاون اعلام وصول شد. وکیلی در پایان اعلام کرد: سوال ۱۶ نماینده مجلس از وزیر کشور درخصوص علت تعلل وزارت کشور در بررسی موضوع واگذاری املاک در شهرداری تهران از سوی هیاترییسه اعلام وصول میشود.
لازم به ذکر است دیروز بیش از ۸۵ نفر از نمایندگان نامه تذکر به رییسجمهور در اعتراض به اعمال محدودیتها علیه خاتمی را امضا کردهاند. همچنین فراکسیون امید هم در انتقاد از اعمال این محدودیتها بیانیهای صادر کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد