29 - 12 - 2022
قیمتها روند صعودی گرفت
طی هفته گذشته وضعیت روانی بازار بهگونهای بود که برای انواع آهنآلات اعم از مقاطع یا ورق پیشبینی افزایش قیمت میشود که علت اصلی این امر محدودیت عرضه کالاست.
هفته گذشته قیمت بیلت در بازار رو به بالا بود بهگونهای که بیلت سایز ۱۵۰×۱۵۰ میلیمتر که اول هفته در انزلی هر کیلو ۰۵۰/۱ تومان معامله میشد، در پایان هفته به ۰۹۵/۱ تومان هم رسید. فروشندهها تمایل چندانی به معامله نداشتند که علت این امر محدودیت در واردات و ابهامات موجود در اعتبارات اسنادی است. حجم واردات بیلت در دیماه و بهمنماه روند نزولی داشته و انتظار نمیرود این روند تغییر کند. همه دستاندرکاران انتظار دارند قیمت بیلت تا مرز ۲۰۰/۱ تومان هر کیلو جهش کند. تنها علت آرامش نسبی فعلی بازار تعطیلات نوروز و برنامه تولید کارخانههاست. بیلت کارخانجات داخلی بسته به نوع و کیفیت بین ۰۱۰/۱ تا ۰۳۰/۱ تومان هر کیلو پیشنهاد میشد، این در حالی است که قیمت بیلت وارداتی در مرز ۶۵۰ تا ۶۷۰ دلار ثابت مانده است. محدودیتهای جدید در مورد واردات کالا بر ابهامات عرضه بیلت اضافه شده است و انتظار میرود بازار بیلت بعد از تعطیلات نوروز خود را نشان دهد.
اما مقاطع روند صعودی در هفته گذشته داشت. میانگین قیمت میلگرد اهواز اول هفته ۱۷۹/۱ ریال و در پایان هفته ۱۹۹/۱ ریال بود. میلگرد اصفهان هم اول هفته ۱۸۹/۱ ریال معامله میشد که در پایان هفته به ۲۴۱/۱ ریال رسید. نبشی و ناودانی از اول هفته روند صعودی داشت برای بعضی از کالاها در طول یک روز تا ۳۰ تومان بالا رفت ولی در مجموع روند، روند صعودی بود. علت این امر بالا رفتن قیمت بیلت و محدود شدن عرضههای داخلی است. با توجه به شرایط فعلی و نزدیک بودن نوروز بسیاری از کارخانهها به خصوص آنها که بیلت را تبدیل به مقاطع میکنند به دنبال تعطیلی زودهنگام پایان سال هستند، چراکه تفاوت قیمت بیلت و میلگرد جوابگوی هزینههای آنها نیست.
قیمت بیلت به مرز ۱۰۰/۱ تومان هر کیلو در انزلی رسیده در حالی که متوسط قیمت میلگرد ۲۰۰/۱ تا ۲۲۰/۱ تومان هر کیلو درب کارخانه است. این تفاوت برابر است با هزینه حمل و هزینه تبدیل. از سوی دیگر شایعاتی در بازار است که در هفتههای آینده مرحله دوم هدفمندی یارانهها اجرا خواهد شد، این به معنای افزایش هزینه تولید تا حدود ۳۰ درصد است. اما کارخانهها نمیدانند که پس از اجرای طرح هدفمند کردن وضعیت بازار چگونه خواهد بود و آیا باز هم دولت به سیاست کنترل قیمتها از طریق بورس فلزات ادامه خواهد داد یا نه چراکه در این صورت بسیاری از کارخانهها عملا تعطیل خواهند شد.
از سوی دیگر ورق گرم ضخامت دو میلیمتر روز شنبه هر کیلو ۰۲۰/۱ تومان روی تریلی عرضه میشد اما از روز سهشنبه قیمت شروع به افزایش کرد و تا آخر هفته به ۰۵۰/۱ تومان هم رسید. دیگر اقلام ورق محصول مبارکه تقریبا ثابت بود و تغییر قیمت نداشت. محصولات کاویان و اکسین هم در طول هفته تغییر قیمتی نداشت. علت ثبات قیمت ورق سیاه، کاهش تقاضا به دلیل نزدیک بودن تعطیلات سال نو از یک طرف و عرضه مبارکه و کالاهای روسی و چینی در بازار است اما همه انتظار دارند که در هفتههای آینده با توجه به روند عمومی قیمتها، قیمت این کالاها هم افزایش یابد. ورقهای گالوانیزه و روغنی روند باثباتی داشتند و تغییر چندانی در قیمتهای آنها دیده نشد.
فقط ورق سرد ضخامت ۷۰/۰ با عرضه بسیار محدود در بازار روبهرو است که پیشبینی میشود برای ضخامت ۸۰/۰ و ۹۰/۰ میلیمتر هم این محدودیت در هفتههای آینده دیده شود. از آنجا که مصرفکنندههای نهایی ورق سرد و گالوانیزه با در پیش بودن نوروز کمتر معامله میکنند در نتیجه وضعیت عرضه و تقاضا مشخص نیست ولی حجم موجودی کالاها در انبارها درخور توجه نمیباشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد