20 - 12 - 2022
قیمت خودرو باز هم پرواز کرد
گروه صنعت- بازار خودرو باز هم تحت تاثیر فضای احساسی و نه منطقی دچار تزلزل و آشفتگی شد. با مطرح شدن بحث موافقت رییسجمهور با تعیین قیمت خودروهای داخلی براساس ارز مبادلهای، تصمیمی که هنوز قطعی نشده و تنها قرار است در جلسه این هفته خودروسازان با معاون اول رییسجمهور نهایی شود، بازار خودرو دستخوش تغییرات قیمتی شد و رشد ۳۰۰ هزار تا ۵ میلیون تومانی را دوباره تجربه کرد.
اعلام خبر زودهنگام تعیین قیمتگذاری خودرو براساس ارز مبادلهای نتیجهای جز سوءاستفاده فروشندگان خودرو از آشفته بازار این کالا نداشت.
توقف فروش نقدی نمایندگیها در
دو روز گذشته
توقف فروش خودرو در نمایندگیهای خودروسازان به خاطر ابهام در قیمتگذاری خودرو، بازار را تکان داد و بر رشد صعودی قیمتها باز هم دامن زد.
از دو روز گذشته فروش نقدی خودرو در نمایندگیهای ایرانخودرو، کرمان خودرو و سایر نمایندگیهای خودروسازان متوقف شده است.
اگر فروشی هم هست، فروش محصولات تنها برای اردیبهشت و خرداد ماه سال ۹۲ بوده و پیشفروش تحویل در تیرماه ۹۲ انجام میشود!
تصمیمی که نهایی نشد، قیمتهایی که صعود کرد!
افزایش عطش بازار و جهش قابل توجه قیمتها تنها براساس تصمیمی است که هنوز نهایی نشده است!
در حال حاضر فروشندگان با اکراه نسبت به فروش خودروهای خود اقدام میکنند که این مساله باعث افزایش ۳۰۰ هزار تا پنج میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی در بازار شده است.در این راستا قیمت هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با افزایش دو میلیون تومانی طی یک هفته اخیر به ۳۰ میلیون تومان رسیده است. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نیز ۵/۱ میلیون تومان افزایش داشته و در حال حاضر ۵/۳۵ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود.
به گزارش فارس، افزایش قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۶ و پژو ۲۰۶ صندوقدار مدل V20 نیز حدود ۵/۱ میلیون تومان بوده و هماکنون این خودروها به ترتیب ۴۱ و ۳۰ میلیون تومان به خریداران عرضه میشوند.
افزایش قیمت پژو ۲۰۷ دنده اتوماتیک و نوع معمولی این خودرو نیز یک میلیون تومان بوده به طوری که در حال حاضر این دو محصول به ترتیب ۴۶ و ۳۷ میلیون تومان خرید و فروش میشوند.
افزایش ۸۰۰ هزار تومانی پژو ۴۰۵
قیمت پژو ۴۰۵ بنزینی به عنوان پرفروشترین محصول ایرانخودرو نیز طی روزهای اخیر ۸۰۰ هزار تومان افزایش داشته و این خودرو در حال حاضر ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به خریداران عرضه میشود.
در مورد پژو پارس سال نیز میتوان به رشد دو میلیون تومانی قیمت این خودرو طی روزهای اخیر اشاره کرد که هماکنون ۲۷ میلیون تومان معامله میشود.
در این میان، قیمت تندر ۹۰ مدل E1 ایرانخودرو با رشد ۸۰۰ هزار تومانی به ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و قیمت تندر ۹۰ ایرانخودرو مدل E2 نیز با افزایش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی به ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
رانا نیز که جدیدترین محصول ایرانخودرو است طی روزهای اخیر افزایش قیمت ۵/۱ میلیون تومانی را در بازار تجربه کرده و در حال حاضر ۵/۲۸ میلیون تومان به خریداران عرضه میشود.
سمند ۲ میلیون تومان گران شد
سمند LX نیز که طی ماههای اخیر نوسان قیمتی کمتری را نسبت به سایر خودروها تجربه کرده با افزایش قیمت دو میلیون تومانی در روزهای اخیر همراه بوده است به طوری که در حال حاضر ۲۲ میلیون تومان معامله میشود.
در مورد خودرو شاسی بلند ایرانخودرو یعنی سوزوکی ویتارا دنده اتوماتیک نیز میتوان به رشد پنج میلیون تومانی قیمت این خودرو اشاره کرد که این روزها در بازار ۹۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
در مورد محصولات سایپا نیز میتوان به افزایش قیمتها طی روزهای اخیر اشاره کرد. قیمت سایپا ۱۱۱ مدل SX با افزایش ۷۰۰ هزار تومانی در روزهای گذشته به ۵/۱۴ میلیون رسیده و قیمت هر دستگاه سایپا ۱۳۱ مدل SX نیز با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
قیمت هر دستگاه سایپا ۱۳۲ مدل SX نیز ۳۰۰ هزار تومان افزایش داشته و این خودرو در حال حاضر ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله میشود.
در مورد قیمت تندر ۹۰ مدل E2 پارس خودرو نیز میتوان به افزایش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی قیمت این خودرو اشاره کرد که در حال حاضر ۵/۲۹ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
قیمت هر دستگاه تیانا نیز که اخیرا بحث افزایش قیمت کارخانهای آن مطرح است طی روزهای اخیر در بازار دو میلیون تومان افزایش یافته و به ۱۲۱ میلیون تومان رسیده است. افزایش قیمت ماکسیما دنده اتوماتیک نیز طی روزهای گذشته دو میلیون تومان بوده و این محصول هماکنون ۹۳ میلیون تومان معامله میشود.
در مورد مگان دنده اتوماتیک نیز میتوان به افزایش ۵/۱ میلیون تومانی قیمت این خودرو در بازار اشاره کرد که هماکنون ۵/۶۷ میلیون تومان معامله میشود.
افزایش یک تا ۱۵ میلیون تومانی قیمت خارجیها
بررسی بازار خودروهای خارجی نیز نشاندهنده افزایش قیمت یک تا ۱۵ میلیون تومانی این محصولات است. بخشی از این افزایش ناشی از تاثیر روانی رشد قیمت خودروهای داخلی بر بازار محصولات خارجی است به طوری که هر دستگاه کرولا در بازار با رشد پنج میلیون تومانی قیمت در روزهای اخیر، حدود ۹۵ میلیون تومان عرضه میشود. قیمت یاریسهاچبک نیز با افزایش پنج میلیون تومانی به ۷۵ میلیون تومان در بازار رسیده است.
قیمت اپتیما محصول شرکت کیا نیز طی روزهای اخیر با رشد دو میلیون تومانی به ۱۳۰ میلیون تومان رسیده است. این افزایش قیمت در مورد اسپورتیج ۲۴۰۰ سیسی حدود ۱۲ میلیون تومان بوده که هماکنون ۱۴۰ میلیون تومان به خریداران عرضه میشود.
افزایش قیمت سراتو ۲۰۰۰ سیسی نیز طی روزهای گذشته دو میلیون تومان بوده و هماکنون ۹۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود. قیمت سراتو کوپه نیز با رشد دو میلیون تومانی به ۹۵ میلیون تومان رسیده است.
قیمت مزدا ۲ و مزدا ۳ نیز طی روزهای اخیر رشد ۲ میلیون تومانی را تجربه کرده و در حال حاضر این خودروها به ترتیب ۵۵ و ۹۵ میلیون تومان معامله میشود.
افزایش قیمت هیوندایی I20 نیز در روزهای اخیر یک میلیون تومان بوده و در حال حاضر این خودرو ۶۱ میلیون تومان خرید و فروش میشود. قیمت هیوندایی I30 نیز با رشد دو میلیون تومانی به ۸۷ میلیون تومان رسیده است.
در مورد آزرا گرانجور نیز میتوان به افزایش دو میلیون تومانی قیمت این خودرو و عرضه آن با قیمت ۱۵۷ میلیون تومان اشاره کرد. قیمت جنسیس نیز افزایش ۱۵ میلیون تومانی را طی روزهای اخیر تجربه کرده و این خودرو به قیمت ۲۱۰ میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود.
افزایش قیمت سانتافه نیز چهار میلیون تومان بوده و این خودرو به قیمت ۱۳۸ میلیون تومان فروخته میشود. رشد قیمت سوناتا نیز طی روزهای اخیر سه میلیون تومان بوده و در حال حاضر این خودرو ۱۳۰ میلیون تومان معامله میشود.
سازمان حمایت برای حقوق مصرفکننده چه میکند؟
قیمتگذاری خودروهای داخلی در آستانه سال جدید همچنان با ابهام روبهرو است و مشخص نیست خودروها باید با چه قیمتی به خریداران عرضه شود.
قیمتگذاری تولیدات شرکتهایی نظیر ایرانخودرو و کرمان خودرو و سایر نمایندگیها همچنان نهایی نشده و فروش نقدی این محصولات از روز گذشته متوقف شده است.
در این راستا مدیر فروش یکی از نمایندگیهای یادشده در حوالی میدان آزادی به ایلنا گفت: فروش نقدی محصولات از روز گذشته متوقف شده و فروش محصولات تنها برای اردیبهشت و خرداد سال ۹۲ انجام میشود.
همچنین مدیر فروش یکی از نمایندگیهای ایرانخودرو نیز گفت: فروش نقدی نداریم و پیش فروش تحویل تیرماه ۹۲ انجام میشود.
در این شرایط به نظر میرسد این موضوع باعث افزایش عطش بازار و جهش قابل توجه قیمتها شود.
در چنین شرایطی مردم منتظر واکنش قابل قبولی از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هستند تا همانطور که برای حمایت از تولیدکنندگان با افزایش قیمت خودروها موافقت کرد، جهت حمایت از مصرفکنندگان نیز بازار خودرو را ساماندهی کند و خودروسازان را مجبور کند تا به وظیفه خود در قبال خریداران عمل کنند.
فولادگر: عرضه و تقاضا مبنای قیمتگذاری خودرو باشد نه ارز مبادلهای
این در حالی است که یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از نحوه قیمتگذاری خودرو بر اساس ارز مبادلهای گفت که اگر این صنعت دولتی است به طور قطع دولت میتواند قیمتگذاری کرده و حمایتهای لازم را انجام دهد اما اگر خصوصی است قیمتها باید بر اساس عرضه و تقاضا و رقابت تعیین شود.
حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با خانه ملت ضمن اشاره به اینکه با شیوه قیمتگذاری خودرو بر مبنای ارز مبادلهای مخالف هستم، تصریح کرد: تکلیف صنعت خودرو در داخل کشور باید مشخص شود، اگر این صنعت دولتی است قطعا دولت میتواند قیمتگذاری کرده و حمایتهای لازم را انجام دهد اما اگر خصوصی است پس عرضه و تقاضا و رقابت باید مبنای تعیین قیمت باشد.
فولادگر درباره تعیین قیمت خودرو بر مبنای ارز مبادلهای و افزایشهای پی در پی قیمت خودرو در چند هفته اخیر گفت: مبنای قیمتگذاری خودرو بر اساس ارز مبادلهای شاید با تصور حمایت از خودروساز صورت گرفته اما بار این افزایش قیمتها قطعا متوجه مصرفکنندگان است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، درباره پیشبینی افزایش قیمت خودرو با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال با اشاره به اینکه این موضوع با توجه به شرایط اقتصادی قابل پیشبینی نیست، خاطرنشان کرد: اگر مبنای قیمتگذاری بر اساس ارز مبادلهای باشد، خودروسازان از فرصت استفاده میکنند.
معاون وزیر صنعت :
هیچ شرطی را به خودروسازان تحمیل نکردیم
از سوی دیگر معاون صنایع و امور اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هیچ شرطی به خودروسازان تحمیل نشده، اعلام کرد که شروط افزایش قیمت برای خودروسازان با توافق آنان بوده و هیچ امر خارقالعادهای اتفاق نیفتاده است.
محسن صالحینیا در این خصوص که خودروسازان مدعی هستند شروط تعیین شده برای افزایش قیمت در مصوبه مهرماه امسال را نپذیرفتهاند، گفت: جمعبندی برای پنج شرط افزایش قیمت خودرو با حضور دو خودروساز، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام شده است.
وی گفت: خودروسازان نیز اعلام کردهاند در این جهت در حال کار هستند، پس موضوع جدیدی نبوده و چیزی به خودروسازان تحمیل نشده است.
صالحینیا ادامه داد: در مورد قیمتها نیز که باید به شرایط تعادلی برسد موضوع خارج از عرفی نبوده که نتوان آن را انجام داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد