4 - 04 - 2024
لزوم بازنگری کلی در ارتقای تکنولوژی
گروه حملونقل- فرودگاه بینالمللی امام خمینی را شرکت شهر فرودگاهی
امام خمینی اداره میکند و مرکز فعالیت شرکتهای هواپیمایی ایران ایر، ماهان ایر، هواپیمایی آسمان، قشم ایر، کاسپین، هواپیمایی تابان و زاگرس است.
فرودگاه امام خمینی تا ۸سال گذشته میزبان بیش از ۴۰شرکت هواپیمایی بوده که با بیش از ۷۰۰پرواز هفتگی تهران را به شهرهایی در بیش از ۳۰کشور جهان متصل میکنند. فاز یک فرودگاه بینالمللی امام خمینی دارای یک پایانه مسافربری فعال با ظرفیت جابهجایی ۵/۶میلیون مسافر و ۱۲۰هزار تن بار در سال بوده و فاز۲ فرودگاه نیز با هزینه ۵/۲میلیارد یورویی با کنسرسیومی چینی و خاتمالانبیا در حال ساخت است.
پیشنهاد ساخت این فرودگاه به سال ۱۳۴۶ و به پیشنهاد سازمان ایکائو جهت ساخت فرودگاهی مجهز برای استفاده از توان ترانزیتی ایران بین اروپا و آسیا بازمیگردد. تاخیر در احداث و راهاندازی فرودگاه امام باعث شد تا مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی اعلام کند که تکنولوژی این فرودگاه قدیمی است و باید در ورود و خروج آن بازنگری شود.
سعید چلندی مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی با اشاره به اینکه فرودگاه امام روزانه حداقل ۱۶۰ تا ۳۵۰پرواز بینالمللی دارد، گفت: ترمینال یک فرودگاه امام که الان در حال ارائه خدمات است، یک مقدار از ابتدای دولت سیزدهم روانسازی شده، اما نیاز به بازنگری کلی دارد که مطالعات آن انجام شده و عملیات بهسازی آن شروع شده است.
او معتقد است که با احداث فاز دوم فرودگاه امام خمینی با کنسرسیوم چینی و خاتمالانبیا، فرودگاه امام مجهزترشده و هدیهای از سوی دولت سیزدهم به مردم خواهد بود.
چلندری در خصوص گزارشهایی از نارضایتی برخی مسافران از برخی مشکلات فرودگاه امام گفت: ابتدا باید عرض کنم که نهتنها در مورد فرودگاه امام، بلکه از کوچکترین فرودگاه کشور حتی فرودگاهی که هفتهای یک پرواز دارد تا فرودگاه امام که روزانه حداقل ۱۶۰ تا ۳۵۰پرواز بینالمللی دارد، موظف است برابر تمام استانداردهای بینالمللی «ایکائو» خدمات ارائه کند. اگر هر کدام از این استانداردها رعایت نشود سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان بالاترین دستگاه حاکمیتی در ایکائو ورود کرده و مجوز فعالیت فرودگاه را لغو میکند. فرودگاه حضرت امام به لحاظ اینکه ۴۳شرکت هواپیمایی خارجی که ۳۱شرکت آن خارجی هستند، روزانه در حال نشستوبرخاست هستند و اگر هر کدام از خدمات فرودگاه امام براساس استاندارد نباشد بلافاصله تذکر داده میشود و پروازهای خود را قطع میکنند.
او درباره کشف یک جسد در سال ۱۴۰۱ در یکی از هواپیماها در فرودگاه امام عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ جسدی را در قسمت محفظه چرخ عقب هواپیمای خارجی پیدا کرده بودند که اشتباه هم شده بود، چراکه تصور شده بود از ایران است. آن شرکت خارجی بلافاصله به ما اعلام و پروازهای خود را قطع کرد. ما نیز بلافاصله وارد شدیم و تمام سیستمهای امنیتی و دوربینها را چک کردیم و ظرف کمتر از ۲۴ساعت به آن شرکت خارجی اعلام شد که این جسد مربوط به ایران نیست و مربوط به یکی از کشورهای آمریکایی است. هویت جسد را مشخص کرده و بلافاصله به آن شرکت هواپیمایی اعلام کردیم و آن شرکت هواپیمایی نیز پروازهای خود را به ایران بعد از ۴۸ ساعت برقرار کرد. پس ما موظف هستیم با تمام استانداردهای ایکائو فعالیتهای خود را ادامه دهیم.
چلندری افزود: آنچه که مورد انتقاد مردم و مسافران در ارتباط با شهر فرودگاهی امام خمینی قرار میگیرد درست است و حق دارند، اما حقیقت این است که فرودگاه امام در سال ۸۴ به بهرهبرداری رسید و در آن سال که به بهرهبرداری رسید مطالعات آن حداقل مربوط به ۱۵سال قبل بوده است. تصور و دقت کنید فرودگاهی در حال استفاده کردن است که تکنولوژی آن برای ۳۰سال قبل است و این نیاز دارد که مورد بازنگری قرار گیرد و یک تجدیدنظر در کلیه ورود و خروج این فرودگاه صورت بگیرد. مضافا اینکه این حجم پرواز با این ترمینال جوابگو نیست.
او در رابطه با اقدامات انجامشده برای بهروز کردن تکنولوژی این فرودگاه به بازار گفت: اتفاق بسیار مبارکی که در ابتدای دولت سیزدهم رخ داد بهرهبرداری از ترمینال سلام با ۵۴هزار متر برابر با استانداردهای روز دنیا بود. تمام تجهیزات بهروز و جدید است که خدمات قابلقبولی ارائه میدهد و به لحاظ فرهنگی که مردم ایران دارند ما آن ترمینال را زیارتی کردیم و خدمات بسیار خوبی ارائه میدهد و روزانه تا ۱۶۰پرواز را در ایام پیک ترمینال سلام پذیرا بوده و خدمات استاندارد داده است.
چلندری اضافه کرد: ترمینال یک فرودگاه امام که الان در حال ارائه خدمات است یک مقدار از ابتدای دولت سیزدهم روانسازی شده است، اما نیاز به بازنگری کلی دارد که مطالعات آن انجام شده و عملیات بهسازی آن شروع شده است. مضافا اینکه یکی از اتفاقات بسیار بزرگی که در دولت سیزدهم رخ داد و آرزوی دیرینه و ۱۸ساله مردم کشور بود، داشتن یک فرودگاه خوب بود. بزرگترین پروژه عمرانی کشور در صنعت هوایی بعد از انقلاب احداث فاز دو فرودگاه امام با هزینه ۵/۲میلیارد یورویی بود که وزارت راهوشهرسازی در دستور کار خود قرار داد و این پروژه با همت وزیر راهوشهرسازی و همکاران در فرودگاه امام مطالعات آن توسط یک شرکت کنسرسیوم چینی و قرارگاه خاتمالانبیا انجام شد. امید است تا اسفند ماه سال جاری قسمت اول این فاز دوم را به بهرهبرداری برسانیم و هدیه دولت سیزدهم به مردم ایران باشد.
او همچنین گفت: در فاز دوم ترمینالی به مساحت ۴۱۰هزار متر قرار است احداث شود و در واقع یک فرودگاه جدید با ۱۰برابر اندازه فرودگاه فعلی امام و مهرآباد امید است تا کار را طبق برنامه پیش ببریم.
چلندری افزود: یکی از مشکلات فرودگاه امام وصول مطالبات شرکتهای هواپیمایی است. تلاشهای خوبی توسط همکاران صورت گرفت و تنها به جز ۴شرکت، تقریبا با کلیه شرکتهای هواپیمای تسویهحساب شد و در حدود ۵ تا ۸میلیارد تومان است که اینها گردش مالی ماهانه است و مشکلی از این بابت نیست. نام دو شرکت را اسم میبرم و دو شرکت دیگر در تلاش هستند تا بدهی خود را پرداخت کنند. دو شرکت نخست ایران ایر و ماهان هستند. هواپیمایی تابان و آسمان نیز بدهکار هستند.
او گفت: هواپیمایی تابان ۶۰میلیارد تومان بدهکار است و آسمان هم حدود ۲۵میلیارد تومان بدهکار است. ایران ایر به هر حال یک شرکت دولتی است و حدود ۱۳۰۰میلیارد تومان بدهی جاری ایران ایر است و حدود همین مبلغ و رقم هم محاسبه کنید که بدهی اماکن و ساختمانهایی است که در اختیار ما قرار گرفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد