17 - 12 - 2022
لزوم برخورد سازمان حمایت با برهمزنندگان بازار
گروه صنعت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با افرادی که کالا با ارز مرجع وارد کردهاند و آن را با ارز سه هزار تومان در بازار عرضه میکنند باید برخورد تندی کند.
مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد که در محل مرکز همایشهای رازی تهران برگزار شد، گفت: انصاف نیست تولیدکنندگانی که در ماههای ابتدایی سالجاری ارز مرجع دریافت کردهاند هماکنون کالای خود را به نرخ ارز سه هزار تومانی در بازار به فروش برسانند.
وی افزود: حاشیه سود بالا باید به مردم منتقل شود و انتظار ما این است که دریافتکنندگان ارز مرجع خود اینکار را انجام دهند و انتظار مردم ورود حاکمیت به این مقوله است.
غضنفری با بیان اینکه سازمان حمایت باید برخورد تندی با این افراد داشته باشد، تاکید کرد: اطلاعات گیرندگان ارز در پورتال ارزی ثبت شده است و سازمان حمایت باید از ایجاد رانت در این بخش جلوگیری کند.
تعهد تولید برای عدم افزایش قیمتها
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد که تولیدکنندگان باید متعهد شوند افزایش قیمت نداشته باشند.
وی تصریح کرد: تامین ارز بیشتر باید از طریق رعایت استانداردهای تولید صورت گیرد تا هیچ کالای صادراتی ما بازگشت نداشته باشد.
غضنفری با تاکید بر استانداردسازی تولیدات بیان کرد: اجرای معیارهای استاندارد باید طوری سادهسازی شود که رتبه ما در حوزه تسهیل تجارت آسیب نبیند و فرآیندها در این بخش به دنبال زمانسازی باشد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، ورود کالاهای صادراتی به بازارهای هدف نیازمند ایجاد معیارهای مشترکی است که از طریق استاندارد باید سنجیده شود.
غضنفری با اشاره به مشکلات ناشی از نوسانات نرخ ارز در حوزه تولید و فضای کسب و کار افزود: بانک مرکزی با معرفی ارز مرجع از اوایل امسال پاسخگوی نیاز تولیدکنندگان بود اما بعد از مدتی تخصیص ارز به سه گروه تعلق گرفت.
استفاده کالاهای اساسی و دارو از ارز مرجع
غضنفری گروه اول را کالاهای اساسی و دارو ذکر کرد که کماکان از ارز مرجع استفاده میکنند. به گفته وی، گروه دوم کالاهای هستند که در تولید استفاده میشوند و شش گروه را دربرمیگیرند که شامل مواداولیه، کالاهای واسطهای، تجهیزات و ماشینآلات است و کالاهای اولویت ۳ تا ۸ را دربرمیگیرد.
غضنفری کالاهای مصرفی بادوام و کم دوام را در گروه سوم ذکر و تصریح کرد: این ۱۰ اولویت در سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد دلار واردات که ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار آن متعلق به اولویت ۹ و ۱۰ بود و با صرفهجویی در این بخشها میتوان از خروج ارز جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: این امر با عدم مصرف کالاهای خارجی توسط مردم امکانپذیر است و نیازمندی آنها در این بخش باید به صفر برسد.
احتمال اعمال استانداردهای سختگیرانه بر اولویتهای ۹ و ۱۰ واردات کالا
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارز مصرفی، نباید صرف واردات کالای بیکیفیت شود و ممکن است اعمال استانداردهای سختگیرانه در اولویتهای ۹ و ۱۰ مدنظر قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در اولویت ۳ تا ۸ واردات کالا نیز باید به سمت ارزآوری بیشتر حرکت کنیم و کالای تولید داخل جایگزین کالای خارجی شود.
همچنین رییس سازمان ملی استاندارد ایران در این همایش گفت: با متحول شدن فناوریها ،استانداردها نیز باید تغییر کرده و بر این اساس تدوین شود.
نظامالدین برزگری گفت: از سال ۸۴ تا سال ۹۰، ۱۸ هزار و ۲۰۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران برای کالاهای داخلی صادر شده که این نشان دهنده ارتقای کیفیت کالاهای ایرانی است.
احتمال توقف تولید برخی از خودروهای گازسوز
رییس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد: تولید خودروهایی که استاندارد جدید مصرف سوخت گاز را پاس نکنند، متوقف خواهد شد.
سیدنظامالدین برزگری در پاسخ به سوال ایسنا اظهار کرد: زمانی که استانداردی تدوین میشود، همه باید کمک کنند تا به بهترین وجه اجرایی شود. در رابطه با خودروهای گازسوز نیز تولید هر خودرویی که نتواند استاندارد جدید را پاس کند، متوقف خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه کدام خودروها این استاندارد را پاس نمیکنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به طور دقیق نمیتوانم نام خودرویی را اعلام کنم اما بررسیها در این خصوص ادامه داشته و اعلام خواهد شد.
گزارشی برای واردات خودروهای معیوب نداریم
برزگری در حاشیه مراسم روز جهانی استاندارد در پاسخ به سوال دیگری درباره اعلام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر تخلف برخی واردکنندگان در عرضه خودروهای معیوب و دسته دوم اظهار کرد: گزارشی در این خصوص به سازمان استاندارد واصل نشده است البته ما در زمینه خودروهای وارداتی بازرسیهای کیفی را انجام داده و گواهی بازرسی کیفیت از شرکت مبدا اخذ میشود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران همچنین درباره نصب کیسه هوا روی خودرو پراید یادآور شد: مردم باید از خرید خودروهای پراید فاقد کیسه هوا خودداری کنند. تولیدکننده نیز موظف است که اگر کیسه هوا به مقدار کافی موجود نیست، خودروهای تولید شده فاقد کیسه هوا را تنها پس از تجهیز به کیسه هوا به بازار وارد کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد