4 - 12 - 2019
لزوم حمایت برندهای داخلی
«افزایش هزینههای تولید» دلیل مشترک تمامی تولیدکنندگان برای افزایش قیمت محصولات خود است. وابستگی تولیدیهای کشور به مواد اولیه وارداتی باعث شد که نوسانات ارزی بر قیمت تمامی کالاهای تولید کشور تاثیر بگذارد و قیمت آنها را افزایش دهد. لوازمخانگی که بخش عمده مواد اولیه آن وارداتی است نیز از کاروان گرانیها جا نماند. بلاتکلیفی نمایندگیهای برندهای خارجی باعث شد که خرید لوازمخانگی در برخی از نمایندگیها صرفا با ارائه کارت ملی میسر باشد و محصول نیز در روز تحویل نرخگذاری شود. گرچه سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازمخانگی از افزایش ۱۰تا۲۰درصدی قیمت لوازمخانگی به دلیل افزایش هزینههای تولید خبر داده ولی معاون امور صنایع وزارت «صمت» برخی نرخها را «کاذب» خوانده است.
فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صمت به مهر گفت: برخی نرخ کالاهای لوازمخانگی در بازار کاذب است چرا که نرخ کالاها از محل درب کارخانه تغییری نکرده است.
مقیمی با اشاره به تامین نقدینگی تولیدکنندگان افزود: این روزها تامین نقدینگی چه از لحاظ ریالی و چه از نظر ارزی برای صنعتگران امری حیاتی و مهم است. چنانچه این منابع برای صنعتگران تامین شود در سال ۹۸ دیگر با چالش جدی در حوزه تولید روبهرو نیستیم.
او با اشاره به وضعیت صنعت لوازمخانگی گفت: امسال رویکرد به سمت عمیقتر شدن ساخت داخل است. توجه به این موضوع باعث شده که در صنعت لوازمخانگی با رشد تولید مواجه باشیم.
مقیمی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به رویکرد کالاهای تولید داخل نرخ لوازمخانگی امسال ارزان خواهد شد؟ پاسخ داد: برخی نرخ کالاهایی لوازمخانگی در بازار کاذب است، چراکه هنوز در نرخ کالاها از محل درب کارخانه تغییری ایجاد نشده است. اما امسال در برخی کالاهای لوازمخانگی به دلیل افزایش نرخ مواد اولیه و همچنین افزایش دستمزد کارگران اعمال افزایش نرخ منطقی در کالاها قابل قبول است.
او در توصیهای به مردم گفت: در برخی کالاها که قیمتها بدون ضابطه و به طور نجومی در حال افزایش است، از نظر ما این نوع رفتارها و قیمتها قابل قبول نیست. توصیهمان به مردم این است که در این شرایط به افرادی که به گرانی نرخ لوازمخانگی دامن میزنند کمکی نکنند و کالایی نخرند.
مقیمی در ادامه اظهار کرد: مردم باید مبنای قیمتی را براساس نرخ کارخانه که از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام میشود مورد توجه قرار دهند. همچنین مردم برای خرید کالای لوازمخانگی که چندان مورد نیاز نیست باید صبوری به خرج دهند تا به مرور زمان از مشکلات در این حوزه کاسته شود.
اما به گفته سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازمخانگی، کارخانجات نمیتوانند برای تولید صبر کنند و راهی جز افزایش قیمت نیست. حمیدضا غزنوی گفت: عرضه لوازمخانگی در بازار تا حدودی کم است که دلیل آن کاهش عرضه برخی برندهای خارجی و مشکلاتی است که در زمینه انتقالات مالی وجود دارد.
او افزود: در سالجاری افزایش نرخ ارز و حقوق منابع انسانی باعث افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت تمامشده لوازمخانگی شده که تولیدکنندگان بعد از پرداخت حقوق فروردین این افزایش قیمت را در محصولات خود اعمال کردند، اما تکانه اقتصادی شدیدی که منجر به افزایش غیرمنطقی قیمتها شود وجود نداشته است.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازمخانگی با بیان اینکه در صورتی که نرخ دلار تغییری نکند، دلیلی برای افزایش قیمت بیشتر لوازمخانگی وجود نخواهد داشت، اظهار کرد: قیمت تمام شده تابعی از قیمت مواد اولیه، قطعات و هزینه منابع انسانی است اما قیمت محصولات در بازار تابع عرضه و تقاضاست و کاهش عرضه میتواند منجر به افزایش غیرمنطقی قیمتها در مدت کوتاهی شود.
غزنوی با تاکید بر لزوم پشتیبانی از تولید داخل تصریح کرد: نیاز واحدهای تولید لوازمخانگی به سرمایه در گردش نسبت به سال ۱۳۹۶ حدود ۲۵ برابر شده است. از طرف دیگر افزایش نرخ ارز و کاهش فروش اعتباری مواد اولیه و قطعات، نیاز واحدهای تولیدی به نقدینگی را تشدید کرده است.
او با بیان اینکه مشکلی برای تولید در بخش لوازمخانگی وجود ندارد، اظهار کرد: باید مقیاس تولید را افزایش دهیم تا ضمن کاهش قیمت تمام شده، اخلالی در قیمتهای بازار نیز ایجاد نشود.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازمخانگی با تاکید بر لزوم پشتیبانی دولت از تولید لوازمخانگی گفت: تاکنون دولت تسهیلات ارزانقیمت به تولیدکنندگان اختصاص نداده و بانکها نیز آنطور که باید از تولیدکنندگان پشتیبانی نکردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد