28 - 11 - 2021
لزوم صیانت از حقوق سهامداران بازار سرمایه
حمیدرضا صالحی نایبرییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر کمبود گاز در فصل زمستان و تبعات آن بر فعالیت واحدهای تولیدی گفت: مشکل مربوط به کمبود گاز و قطعی آن در زمستان طی سالهای گذشته تجربه شده؛ وجود چنین مشکلی در کشور ناشی از عدم سرمایهگذاری در بخش تولید طی این سالها بوده است. وی ادامه داد: همچنین در بخش مصرف نیز، عدم مدیریت صحیح مصرف و عدم اجرای پروژههای بهینهسازی باعث ایجاد مشکلاتی شده که علت آن به واقعی نبودن قیمت گاز برمیگردد. نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: اکنون همه صنایع با توجه به وجود محدودیت در مصرف برق و گاز به دنبال رفع مشکلات خود هستند، این واحدها تلاش میکنند تا از طریق تاسیس نیروگاه، مشکل برق و نیز با استفاده از دیگر اقدامات مساله گاز را برطرف کنند. وی به تاثیر قطعی گاز بر سهام شرکتهای فولادی، سیمان و پتروشیمی در بورس اشاره کرد و افزود: در کنار قطعی گاز و ضرر و زیان اعمال شده بر واحدهای تولیدی باید اقدامی صورت بگیرد تا از سهام شرکتهایی که وارد بورس شدهاند، صیانت شود و سهامداران تحت تاثیر قطعی گاز و برق دچار ضرر و زیان نشوند. صالحی به وجود الگوی پرمصرفی در کشور تاکید کرد و افزود: علت عمده این اتفاق مربوط به عدم واقعیسازی قیمتهای حاملهای انرژی است، این مسائل دست به دست هم داده است تا در زمستان امسال هم با مشکل کمبود گاز و قطعی آن در واحدهای تولیدی مواجه شویم. وی با تاکید بر اینکه مصارف گاز خانگی امسال به دوسوم تولید میرسد، اظهار کرد: این امر باعث عدم تامین گاز مورد نیاز واحدهای تولیدی انرژی میشود که گاه محصولات آنها صادر میشود یا برای صنایع پاییندستی مورد استفاده قرار میگیرد. نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ممکن است برخی واحدهای تولیدی با استفاده از مازوت یا دیگر سوختهای مایع قادر به ادامه فعالیت خود باشند، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: استفاده از این سوختها نیاز به برنامهریزی از قبل دارد و باید اقدامی صورت گیرد تا از قطعی گاز با کمترین خسارت عبور کنیم. وی با بیان اینکه با وجود استفاده شرکتهای فولادی از نیروگاهها اما فعالیت آنها به دلیل قطعی گاز همچنان با مشکل مواجه میشود، گفت: با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته به نظر میرسد که متاسفانه در زمستان امسال با شرایط چندان معقولی روبهرو نباشیم و امیدواریم تا این کمبودها از طریق یک تعهد اساسی در زمینه تولید و مصرف برق و گاز به حداقل برسند.
نرخ گاز ارزانتر است
وی نرخ گاز فعلی برای واحدهای تولیدی را ارزانتر از سوختهای دیگر اعلام کرد و افزود: با توجه به فاصله موجود در قیمت انرژیها برای تولید با قیمت انرژی در دیگر کشورها، بنابراین پیشبینی میشود که به طور واقعی تاثیر زیادی محسوس نشود البته باید به طور حتم این مشکل از اساس و پایه برطرف شود تا شاهد نوسان قیمتی کالاها در بازار و ضرر و زیان مردم در خرید محصولات نباشیم. صالحی به استفاده گاز توسط واحدهای تولیدی فولادی، سیمانی و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند که باید قطعی گاز پتروشیمیها به دلیل صادرات محصولاتشان و عدم تاثیرگذاری آن در بازار داخلی در اولویت قرار بگیرد؛ این در حالی است که در پتروشیمیها از گاز برای خوراک هم استفاده میشود و بهتر است تا مساله قطعی گاز در همه صنایع به تناسب و با عدالت در نظر گرفته شود.
تعمیرات میادین گاز
صالحی با بیان اینکه در بخش تولید گاز باید به طور حتم هزینههایی در نظر گرفته شود تا فشار گاز در میادین موجود با کاهش همراه نشود، اظهار کرد: اکنون چند سالی است که این سرمایهگذاریها انجام نشده و سبب ایجاد مشکل در تولید گاز شده است. به گفته نایبرییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، اکنون باید این موضوع مدنظر باشد که دوسوم از تولیدات گاز، جزو مصارف خانگی است و شامل حال واحدهای تولیدی نمیشود. وی با بیان اینکه باید در زمستان با همکاری مردم میزان مصرف خانگی کاهش یابد تا از این طریق بخش بیشتری از منابع تولیدی گاز کشور به بخش تولید برسد و هر چه زودتر از این بحران عبور کنیم، افزود: با این اتفاق درست و اصولی، ارزشافزوده واحدهای تولیدی افزایش مییابد و زمینه ایجاد اشتغال و افزایش درآمد ملی فراهم خواهد شد.
واقعیسازی قیمت گاز، راهحل مدیریت بحران
وی ادامه داد: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در بخش مصرف گاز و افزایش تصاعدی قیمتها برای مشترکان پرمصرف، احتمالا شدت مصرف کاهش پیدا میکند و این امر باعث میشود تا حجم بیشتری از گاز در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد. صالحی با بیان اینکه در همه دنیا قیمت گاز و برق در واحدهای تولیدی کمتر از مصرف خانگی است، گفت: برق یا گاز مورد استفاده در صنعت تبدیل به ارزشافزوده میشود که با این اقدام ضمن رشد تولید ناخالص داخلی میزان اشتغال و صادرات کشور با افزایش همراه خواهد شد. نایبرییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در پایان اعلام کرد: اکنون موضوع قابل توجه برای واحدهای تولیدی، استمرار استفاده از گاز و برق است و به هیچ عنوان نباید قطع شدن آنها باعث اختلال در فعالیت واحدهای صنعتی شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد