12 - 10 - 2023
لغو معافیت مالیاتی صادرات محصولات معدنی خام و نیمهخام
ایرنا- در جلسه صبح روز گذشته، نمایندگان مجلس معافیت مالیاتی صادرات مواد و محصولات معدنی را براساس لایحه برنامه هفتم توسعه لغو کردند.
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در صبح چهارشنبه، ۱۹ مهرماه ۱۴۰۲، در نتیجه موافقت نمایندگان با بند (ث) ماده ۴۸ لایحه برنامه هفتم توسعه، معافیت مالیاتی صادرات مواد و محصولات معدنی، فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی (از جمله بیلت، بلوم، اسلب، قیر، متانول، اوره و پلیاتیلن) به صورت خام و نیمهخام در تمام نقاط کشور لغو شد.
مبتنی بر بند (ث) ماده ۴۸ این لایحه، معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی (از جمله بیلت، بلوم، اسلب، قیر، متانول، اوره و پلیاتیلن) به صورت خام و نیمهخام در تمام نقاط کشور لغو میشود. آییننامه اجرایی این بند ظرف یک ماه پس از برنامه توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و نفت و سازمان پیشنهاد و به تصویب هیات وزیران میرسد.
سیدمهدی نیازی به عنوان نماینده دولت در موافقت با بند(ث) گفت: این حکم کمک میکند تا زنجیره ارزش را با استفاده از منابع طبیعی در کشور وجود دارد توسعه دهیم. همچنین منابع حاصل از عوارضی که برای این کالاها لحاظ میشود، این منابع برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان مصرف میشود که سبب توسعه این بخشها خواهد شد.
محسن زنگنه به عنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در موافقت با این بند گفت: یکی از سیاستهای دولت برای حمایت از صادرات، معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات است تا شرکتها را به سمت صادرات و افزایش ذخایر ارزی و مثبت شدن تراز تجاری تشویق کند.
وی افزود: در این بند تاکید شده که معافیت صادراتی برای محصولات خام و نیمهخام لغو میشود و فرآوردههای معدنی و معادن فلزی شامل لغو معافیت نمیشوند.
در ادامه نماینده مردم محلات در مجلس در این باره در اخطاری طبق اصل ۷۴ قانون اساسی گفت: اینکه در ماده نوشته شده از جمله بیلات، بلوم و… این آییننامهنویسی است و قانوننویسی نیست. از طرفی در بودجه سنواتی عین این موضوع وجود دارد در حالی که برنامه هفتم توسعه، برنامه عام است.
علیرضا سلیمی تاکید کرد: طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، حمایتهای موثر از صادرات صنعتی باید انجام شود. به عبارتی کمیسیون تلفیق و دولت حمایت هدفمند را دیدند ولی حمایت موثر را ندیدند در حالی که باید به سمتی حرکت کنیم که بازارهای خارجی خود را از دست ندهیم. محمدباقر قالیباف که ریاست صحن مجلس را برعهده داشت این اخطار را وارد ندانست و در ادامه نمایندگان با بند (ث) ماده (۴۸) موافقت کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد