8 - 03 - 2025
لوازم یدکی بیکیفیت خودرو، بلای جان مردم در جادهها
بهکارگیری قطعات تقلبی و بیکیفیت ارزانقیمت کیفیت در خودروها سبب شده تا سهم تلفات انسانی در تصادفات جادهای رو به افزایش باشد؛ معضلی که بهگفته کارشناسان رفع آن نیازمند رصد دقیق بازار از سوی متولیان است تا قطعات بیشناسنامه به صاحبان خودرو عرضه نشود.
بهگزارش ایرنا، لوازم یدکی و قطعات خودرو نقش بسزایی در ایمنی و عمر مفید خودرو دارد در صورتی که از قطعات بیکیفیت استفاده شود، به خرابیهای ناگهانی در هنگام رانندگی منجر شده و برای راننده و سرنشینان حادثه ایجاد میکند.
تولید قطعات زیر پلهای و تقلبی مشکلاتی را برای رانندگان ایجاد کرده است و همچنین وجود قطعات بیکیفیت، تقلبی و قاچاق در بازار زیاد شده و حتی گاهی بهخاطر ارزانقیمت بودن باعث جذب مردم شده است.
قطعاتی مانند لنت ترمز، فیلتر هوا، شمعها، تسمه تایم و سیستم تعلیق، نقش مهمی در ایمنی و کارکرد خودرو دارند ازاینرو باید مراقبت کرد تا قطعات بیکیفیت باعث کاهش کارایی موتور، افزایش مصرف سوخت و حتی خرابی سایر بخشهای خودرو نشود.
گاهی متاسفانه بهدلیل اینکه لوازم یدکی از جمله لنت ترمز نامرغوب روی خودرو نصب شده است منجر میشود تا راننده در شرایط اضطراری نتواند خودرو را بهموقع متوقف کند، یا لاستیکهای تقلبی در سرعتهای بالا دچار ترکیدگی شوند یا اینکه فیلترهای روغن و هوا اگر کیفیت پایینی داشته باشند، به موتور آسیب زده و موجب از کار افتادگی خودرو در حین حرکت شوند.
علیرضا نیکآیین، رییس اتحادیه تعمیرکاران خودروی تهران در این باره گفت: کیفیت قطعات ۱۰۰درصد در همه عوامل خودرو از جمله گیربکس، ترمز و فرمان حرف اول را میزند و غیرقابل انکار است. پیشنهاد ما این است که مردم از جاهای معتبر قطعات باکیفیت خودرو را خریداری کنند که این مراکز دارای جواز کسب از اتحادیه تعمیرکاران باشد.
رییس اتحادیه تعمیرکاران خودروی تهران با اشاره به نقش مسوولان در جلوگیری از ورود کالاهای بیکیفیت، تقلبی و قاچاق گفت: در بازار انواع مختلف قطعات بیکیفیت وجود دارد و بهقدری ماهرانه بستهبندی شده است که قابل تشخیص از کالای باکیفیت نیست. مسوولان مربوطه باید نظارتها را افزایش بدهند و اجازه ورود کالاهای قاچاق در حوزه لوازم یدکی را ندهند که این لوازم بهدلیل کیفیت پایین منجر به خسارتهای جانی و مالی در جادهها میشود.
نیکآیین با اشاره به طرح شناسه کالا گفت: چند سال گذشته این طرح آغاز شد اما بهخاطر اینکه هیجانی بود، رها شد، باید این سامانه دوباره فعال شود تا افراد با زدن کدهای رهگیری بتوانند اصالت کالا را تشخیص دهند.
وی اظهار کرد: کالاها و لوازم یدکی به قدری دقیق بستهبندی و شبیه کالاهای اصل است که حتی گاهی کار تشخیص برای تعمیرکار با تجربه زیاد دارد قابل شناسایی نیست.
رییس اتحادیه تعمیرکاران خودروی تهران با اشاره به نقش تعمیرکاران در تشخیص کالاهای تقلبی گفت: آموزشهای لازم را بهصورت دورهای اجرا میکنیم از آنجایی که بازار بسیار متغیر است، نمیتوانیم همه کالاها را مورد بررسی قرار دهیم ازاینرو از تعمیرکاران تقاضا میکنیم دقت عمل داشته باشند تا هنگام نصب قطعات مشکلی برای شهروندان و رانندگان ایجاد نشود.
تشدید نظارتها در حوزه قاچاق لوازم یدکی
سیداحمد حسینی، رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازمیدکی خودرو و ماشینآلات تهران نیز با تاکید بر تشدید نظارتها در حوزه قاچاق لوازم یدکی گفت: یکسری از قطعات لوازم یدکی از جمله لنت ترمز فوق ایمنی هستند که اگر غیراستاندارد باشد، میتواند نقش موثری در بروز تصادفات و افزایش تلفات جادهای داشته باشد.
وی ادامه داد: پیشگیری بهتر از درمان است باید یک نظارت دقیق داشته باشد و تولیدکنندگان شناسنامهدار از زیرپلهایها شناسایی شوند.
او با اشاره به نقش دولت در همراهی با بخشخصوصی گفت: دولت از حوزه متولیگری دست بردارد و به حوزه نظارتی برگردد اکنون بزرگترین چالش ما این است که در مبادی گمرکات قانون بهدرستی اجرا نمیشود و هر قدر فریاد میزنیم صدای ما به جایی نمیرسد. در گمرکات استانداردها بهدرستی بررسی نمیشود و حتی شاهد ورود کالاهای قاچاق در گمرکات هستیم.
حسینی با بیان اینکه بحث بیکیفیتی و نامرغوب بودن لوازم با قاچاق متفاوت است، گفت: تورم، افزایش قیمت و کوچک شدن سفره مردم در همه حوزهها تاثیر میگذارد از این رو تقاضا برای خرید کالاهای ارزانقیمت افزایش پیدا میکند و این امر باعث میشود تا تولیدکننده بهسمت لوازم یدکی نامرغوب حرکت کند.
وی اضافه کرد: سازمانها کشفیات خود را بهعنوان قاچاق اعلام میکنند در حالی که کالاهای قاچاقی که سازمانها در حوزه قاچاق اعلام کردهاند با صدور پروندههایی که رای برائت میگیرند متفاوت است به خاطر همین، آمارهای دقیقی از وضعیت قاچاق لوازم یدکی در بازار وجود ندارد.
رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران در توصیهای از رانندگان درخواست کرد از واحدهایی که دارای پروانه کسب معتبر هستند لوازم یدکی خریداری کنند.
وی تاکید کرد: حتی اگر مالکان خودرو از شبکه مجازی لوازم یدکی خرید میکنند، دقت کنند تا کد «اینماد» داشته باشد و همیشه فاکتورهای سربرگدار امضاشده را از مراکز خریداریشده دریافت تا در صورت مشکل بتوانند از اتحادیه مربوطه پیگیری کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد