5 - 12 - 2022
ماموریت تازه احمدی نژاد
فرزین وفا- ۱۲ روز از آغاز تحریمهای اتحادیه اروپا گذشته و در جدیدترین خبر مجلس در حال تصویب بستهای هشت مادهای با عنوان «ویژه تحریم» است. مهمترین ماده این بسته نشان میدهد که رییس دولت میتواند بهجای وزارت نفت، نفت بفروشد.
مسوولان همچنان تاکید میکنند که تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا بیاثر بوده است. در همین حال اقداماتی برای بی اثر کردن تحریمها صورت گرفته است. نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس گفته است که این بسته هنوز به تصویب نهایی نمایندگان نرسیده اما موضوعات مختلفی از جمله فعالسازی ظرفیت شرکتهای بیمهای داخلی برای بیمه کردن نفتکشها در این بسته گنجانده شده است. به طوریکه در اولین فرصت روسای شرکتهای بیمهای کشور را برای این منظور به کمیسیون دعوت خواهیم کرد تا در رابطه با این موضوع مهم تصمیمگیری شود.
علی مروی با بیان اینکه موضوع اجاره کشتیها و نفتکشها از دیگر موضوعات مطرح شده در این بسته است، گفته است یکی از مشکلاتی که در این ارتباط مطرح شد، بحث خودداری برخی کشورها از اجاره کشتیها و نفتکشهایشان برای انتقال نفت ایران بود که اکنون کشورهای دیگری هستند که حاضر به اجاره دادن ناوگان دریایی خود به کشورمان هستند.
مخالفت اوپکیهای خلیج فارس
با نشست اضطراری
گذشته از اینکه محمود احمدینژاد بدون نظارت دستگاههای دیگر و کارشناسیهای وزارتخانه عریض و طول نفت با داشتن اختیارات مستقیم برای فروش نفت چه میتواند بکند، دیروز صحنه نفت ایران در معرض اخبار زیاد و متفاوت از تحریمها بود. در واقع دیروز و در حالی که تنها دو روز از ارسال پیام برگزاری نشست اضطراری اوپک از سوی ریاست این سازمان گذشته بود، برخی نمایندگان کشورها در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کردند که کشورهای حاشیه خلیج فارس در این سازمان از جمله عربستان سعودی با برگزاری این نشست به منظور بحث در مورد قیمت نفت مخالف هستند.
به گزارش داوجونز، به گفته یکی از نمایندگان کشورهای حاشیه خلیج فارس در اوپک اگر قرار به برگزاری نشست اضطراری باشد، تنها موضوع مورد بحث قیمت نفت خواهد بود. اما در شرایط کنونی قیمتها رو به افزایش است و با توجه به افزایش تنشهای سیاسی درمورد موضوع هستهای ایران و وخامت اوضاع اقتصادی اروپا احتمال میرود که روند صعودی قیمت نفت ادامه داشته باشد پس در حال حاضر هیچ نیازی به برگزاری نشست اضطراری وجود ندارد.
فلاح الامری، نماینده عراق در سازمان اوپک روز شنبه اعلام کرد که عبدالکریم اللعیبی، رییس سازمان اوپک و وزیر نفت عراق درخواست ایران برای برگزاری نشست اضطراری را به تمامی کشورهای عضو ابلاغ کرده و نظر آنها را در این خصوص جویا شده ا ست.
رستم قاسمی، وزیر نفت ایران هفته گذشته پس از تنزل قیمت نفت به کمتر از یکصد دلار خواستار برگزاری نشست اضطراری و کاهش سقف تولیدات نفتی سازمان اوپک شده بود هر چند که بعدا از این درخواست صرفنظر و از روند قیمت فعلی نفت ابراز رضایت کرد.
در همین حال الامری در گفتوگو با داوجونز نیوز وایر اعلام کرد: ما نامهای از وزیر نفت ایران در این مورد دریافت کردیم که این درخواست برای بررسی به دبیر کل سازمان اوپک و پس از آن کشورهای عضو ابلاغ شده و این در حالی است که برخی از نمایندگان در سازمان اوپک اعلام کردهاند که از موجودیت این نامه بیاطلاع هستند و وزرای نفتی کشورهای متبوعشان معتقدند که وضعیت و فاندامنتالهای بازار ثابت است.
تغییر آرایش ناوگان دریایی نفت ایران برای مقابله با تحریم
اما در شرایطی که مسوولان مدعی هستند، تحریمها بر وضع بازار نفت ایران بی اثر بوده است، یک مقام مسوول در شرکت ملی نفتکش با اشاره به ورود ۱۳ کشتی جدید نفتکش ایران به خلیجفارس از اعمال تدابیر جدید در تغییر آرایش ناوگان دریایی نفت ایران برای مقابله با تحریم نفت خبر داده و گفته که ظرفیت حمل نفت دریایی ایران به یک میلیارد بشکه افزایش مییابد. وی البته به این پرسش پاسخ نداده که اگر تحریمها بیاثر بوده است، چه نیازی به تغییر آرایش نظامی کشور است؟
جمال میاحی، مدیر امور فنی شرکت ملی نفتکش با اشاره به فعالیت ۴۳ فروند نفتکش، سه فروند کشتی حمل فرآورده نفتی و یک فروند کشتی حمل گاز مایع در ناوگان نفتکش ایران تاکید کرد: به زودی ۱۳ کشتی جدید نفتکش وارد ناوگان دریایی نفت ایران میشود که ظرفیت حمل دریایی نفت خام کشور را به ۱۸ میلیون تن افزایش میدهد.
زمان را برای استفاده از انرژیهای نو از دست ندهیم
در حال و هوایی که از نظر مسوولان تحریم نفتی ایران بی اثر بوده است، مسوولان به فکر استفاده از انرژیهای نو افتادهاند. قائم مقام وزیر نیرو گفته است استفاده از منابع غنی انرژیهای تجدیدپذیر ضرورتی غیر قابل انکار است.
علی ذبیحی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرده که باید تلاش کنیم تا این منابع را توسعه بخشیم و سیاستهایی را به کار گیریم تا بتوانیم از این منابع باارزش حمایت کنیم.
این مقام مسوول همچنین تاکید کرده است: امروز تمام جهان در پی استفاده از انرژیهای نو هستند و با پتانسیل خوبی که از این نوع انرژیها بهویژه انرژی خورشیدی با گستردگی و فراگیری در کشور وجود دارد، نباید زمان را از دست بدهیم و لازم است برنامهریزیهای لازم برای سرمایهگذاری در این خصوص انجام شود. وی گفته که باید از منابعی مانند انرژی خورشیدی و بادی، زمین گرمایی و زیست توده و… به صورت صحیح استفاده کرد.
قانون افزایش سرمایه ایران در صندوق اوپک
در همین شرایط مجلس قانونی را تصویب کرده که بر اساس آن به دولت اجازه داده میشود سرمایه ایران در صندوق اوپک براى توسعه بینالمللى را به میزان ۱۵۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار آمریکا افزایش دهد و برای پرداخت اقساط مربوطه اقدام کند. رییس دولت هم قانون افزایش سرمایه ایران در صندوق اوپک براى توسعه بینالمللى را ابلاغ کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، قانون افزایش سرمایه ایران در صندوق اوپک براى توسعه بینالمللى که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده از سوی رییسجمهور برای اجرا ابلاغ شد.
براساس ماده واحده این قانون، به دولت اجازه داده میشود سرمایه جمهوری اسلامی در صندوق اوپک براى توسعه بینالمللى را به میزان ۱۵۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار آمریکا افزایش دهد و برای پرداخت اقساط مربوطه اقدام کند.
همچنین معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس دولت مکلف است؛ سالانه مطابق جدول زمانبندی پرداخت اقساط یادشده، اعتبار لازم برای پرداخت اقساط را از محل اعتبارات مصوب مربوط در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دهد.
روابط ایران و ترکیه در زمینه نفت و گاز استراتژیک است
در همین حال سفیر ترکیه در تهران هم با تاکید بر اینکه رفت و آمدها میان دو کشور دایما ادامه دارد، گفت: بعد از ماه رمضان قرار است یکی از مقامات عالی رتبه ایران به ترکیه سفر کند.
اومیت یاردیم به ایسنا درباره کاهش خرید نفت از ایران توسط آنکارا گفته است: این اقدام ترکیه در جهت تنوعسازی واردات نفت صورت گرفته است. در واقع یکی از اصول تجاری براساس تنوعسازی در صادرات و واردات است. این یک مسیر درست است و تجارت دینامیکهای خاص و منحصر بهفرد خود را دارد بنابراین کاهش خرید نفت از ایران نه به دلیل فشار آمریکا بلکه براساس یک منطق تجاری انجام گرفته است. ۷۰ درصد از کل حجم تجاری ایران و ترکیه در پنج ماهه اول سال ۲۰۱۲ مختص به صادرات نفت و گاز ایران به ترکیه است .
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد