28 - 05 - 2017
مبادله ۷/۲ میلیارد پیام
گروه فناوری- به گفته متولیان وزارت ارتباطات شدیدترین حملات سایبری در انتخابات ۹۶ رخ داده است. تنها ۷/۲ میلیارد پیام در ایام انتخابات مبادله شده است .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در انتخابات اخیر رسانه ملی احساس کرد رقیبی به نام فضای مجازی دارد.
محمود واعظی اظهار کرد: تصمیم مهمی گرفته شد که پایلوت فیبر نوری خانگی را از آبادان شروع کردیم. همچنین تصمیم گرفتیم دو شهر از منطقه آزاد اروند را به شهر هوشمند تبدیل کنیم. به این مقدار زیرساخت و دسترسی که تاکنون به وجود آوردیم قانع نیستیم و فکر میکنیم استان خوزستان حتما باید توسعه بیثشتری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشد.
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه ICT پیشران توسعه است که باید نسبت به آن توجه ویژهای داشته باشیم، گفت: امروز این قول را میدهم که هرآنچه مورد نیاز این استان برای توسعه صنعت، بازرگانی و اقتصاد و حتی ارتباط خارجی باشد را تامین میکنم. یکی از کارهایی که باید در خوزستان به آن توجه بسیاری شود مساله توسعه صادرات است و مدیران این استان به خوبی توانایی انجام کارهای بزرگ را دارند.
وی بیان کرد: فضای مجازی در این انتخابات نقش بسیار بزرگی ایفا کرده است. تحلیلی خواندم که اعلام کرده بود با وجود اینکه رقیب روحانی همه چیز داشت ولی روحانی فقط مردم و فضای مجازی را داشت. صداوسیما یک رقیب جدی را حس کرد و مشخص شد که نمیتوان با مردم دوسویه برخورد کرد چون همهچیز بومی شده و در بستر شبکه ملی اطلاعات، مردم میتوانند همه چیز را دریافت کنند. ۲۷ هزار روستای ایران دارای اینترنت هستند که میتوانند از فضای مجازی استفاده کنند. به هر حال فضای مجازی نقشی بسیار پررنگ در انتخابات ایفا کردند.
گسترش اینترنت در روستاها
واعظی اظهار کرد: اپراتورهای تلفنهمراه بنا دارند بحث اینترنت را با سرعت در روستاهای کشور گسترش دهند.
وزیر ارتباطات در خصوص شرایط منطقهای نیز گفت: حضور پررنگ مردم در انتخابات باعث اقتدار ایران و همچنین خنثی شدن توطئههای دشمنان است. ترامپ در ریاض با محوریت ایران جلسه برگزار کرد ولی حماسهآفرینی مردم در روز انتخابات همه معادلات را به هم زده و امیر قطر مطلبی را اعلام میکند که طراحیهای آنها را در اجلاس فوق خنثی میکند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات از جابهجایی ۷/۲ میلیارد پیام در شبکه ملی اطلاعات در روز انتخابات خبر داد و افزود: ۷۰ درصد این پیامها در قالب پیامهای چند رسانهای بوده است.
نصرالله جهانگرد، رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه مهمترین ابزار آگاهیرسانی به مردم، توسعه شبکههای دسترسی ارتباطی بین تمام مردم است، گفت: این دسترسی ارتباطی برای تمام مردم در سطح کشور انجام شده است و این وضعیت را در دو تا سه هفته مانده به انتخابات همه شاهد بودند.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: در حقیقت این دور انتخابات در ایران و افزایش سطح مشارکت مردم و امنیت، مرهون دسترسی به این بستر ارتباطی بوده است.جهانگرد تاکید کرد: به جرات میتوان گفت زیرساختهای ارتباطی که در حال حاضر وجود دارد، پایه تحولات بسیار مهمی در آینده ایران است و موظف بودیم شبکه ملی اطلاعات را راهاندازی کنیم.
وی اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات در دو سه هفته، تستهای بسیار مهمی را گذرانده است که این تستها شرایطی بود که شورای عالی فضای مجازی برای شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در روز انتخابات ۷/۲ میلیارد پیام در شبکه ملی اطلاعات جابهجا شده است، ادامه داد: در ایام انتخابات شاهد صدها حمله سایبری به سایتهای همه کاندیداها بودیم که البته هیچکدام نتوانست خللی در کار شبکه ملی اطلاعات ایجاد کند.
۷۰ درصد پیامها چند رسانهای بود
معاون وزیر ارتباطات درباره پیامهای ایام انتخابات گفت: ۷۰ درصد این پیامها در قالب پیامهای چند رسانهای بوده است به گونهای که هر کاندیدا به هر نحوی که در جریان تبلیغات انتخاباتی سخن میگفت، فیلم آن را مردم سراسر کشور میدیدند.
معاون وزیر ارتباطات، امنیت و استقلال را یکی از ویژگیهای شبکه ملی اطلاعات دانست و اظهار کرد: توسعه شبکه دسترسی در بیش از هزار شهر کشور، اجازه تحرک را به کاربران داده است.
حرکت به سمت فاز سوم شبکه ملی اطلاعات
رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه در آستانه حرکت به سمت فاز سوم شبکه ملی اطلاعات هستیم که ظرفیتها را در بخشهای مختلف افزایش میدهد، افزود: موج بعدی موضوع خدمات و محتواست که از ماه آینده شروع میشود و کاربران به خدمات متعددی روی گوشیهای تلفنهمراه و شبکههای ثابت از دولت الکترونیک دست مییابند.
جهانگرد از اجرای طرحی با همکاری پلیس خبر داد و گفت: مطابق با این طرح همه فرزندان یاد میگیرند که چطور در شبکه اینترنت صدمه نبینند.
وی تصریح کرد: تقریبا در همه استانهای کشور، مراکز ماهر و آپا را که مراکزی پیشرفته برای تامین امنیت شبکه در آن استان است، ایجاد کردهایم.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به حملات سایبری در زمان انتخابات، گفت: معمولا در زمان انتخابات همیشه حملات سایبری به سایتهای خبری وجود داشت که برای مقابله با آن حداکثر دسترسی آن سایت را به اینترنت بینالملل قطع میکردیم تا فقط در داخل دسترس باشد.محمدجواد آذریجهرمی در نشست خبری که در اهواز برگزار شد، امنیت موجود در شبکه ملی اطلاعات را فوقالعاده دانست و اظهار کرد: وضعیت امنیت در شبکه ملی اطلاعات به گونهای بود که حتی برای یک دقیقه هیچ سایت خبری چه در داخل و چه در بینالملل از دسترس خارج نشد و سایت همه ستادهای انتخاباتی و سایتهای خبری با گرایشهای مختلف به کار خود ادامه دادند.
وی با اشاره به اینکه قطع دسترسی سایتهای خبری به اینترنت بینالملل باعث از دست رفتن رتبهبندی بینالمللی و دیگر مشکلات میشد که همیشه باعث گلایه میشد، افزود: امسال شدیدترین حملات سایبری در طول دوره فعالیت شبکه اینترنت را تجربه کردیم.
آذریجهرمی گفت: تا الان برای استفاده از پهنای باند بینالملل در خوزستان، درخواستها یا به استان فارس یا تهران میچرخید که با افتتاح مرکز تبادل داده اهواز دیگر این چرخش لازم نیست.
وی همچنین از وجود علاقه بالا در میان کاربران عراقی برای استفاده از محتوای ایرانی خبر داد و افزود: بعد از ایجاد مشکل امنیتی در تامین پهنای باند بینالملل عراق از سوی کشور ترکیه بنابراین رقابت از همین سو بین ایران و عربستان برای تامین پهنای باند بینالملل اینترنت عراق شکل گرفت که در این راستا ایران توانست در این رقابت ۷۰ درصد این سهم را به نام خود کند.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به حل مشکلات امنیتی در مرز ترکیه، اظهار کرد: ترکیه حریف بسیار جدی برای ایران است که باید رقابت جدی را با آنها در این زمینه داشته باشیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مهمترین پروژه این وزارتخانه در زمینه اقتصاد مقاومتی پروژه شبکه ملی اطلاعات است، گفت: این پروژه اقدامی بزرگ از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که موجب تولید محتوا، ایجاد اشتغال، خلق ثروت، و ارتقای فرهنگ و کیفیت بیشتر خدماتدهی میشود.
آذریجهرمی اظهار کرد: تمام شاخصهای کیفی شبکه ملی اطلاعات به صورت آنلاین منتشر میشود که حاکی از این است که اکنون کیفیت این شبکه در اقصی نقاط کشور در حالت استاندارد قرار دارد.
وی بیان کرد: با اقدامات انجامشده در بخش محتواهای داخلی به ویژه سرویسهای ویدئویی رشد ۳۰۰ درصدی داشتیم. همچنین ۱۰۰ هزار شغلی که در کشور در حوزه ارتباطات ایجاد شد، مرهون تلاش تمام دستاندرکاران پروژه شبکه ملی اطلاعات است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تصریح کرد: موضوع فناوری اطلاعات امروزه تا حدی به زندگی روزمره ما گره خورده که شاید رشد فناوری اطلاعات در کشور برای ما ملموس نباشد. در سرشماری سال ۹۵ در کشور، ۵۱ درصد مردم اطلاعات خود را از طریق سامانهای ثبت کردند که به شبکه ملی اطلاعات متصل بود که موجب دقت در جمعآوری آمار، کاهش هزینه و امنیت بیشتر اطلاعات شد. چنین آماری در دنیا بینظیر است.آذریجهرمی با اشاره به مزایای شبکه ملی اطلاعات در کشور ایران عنوان کرد: اکنون بسیاری از خدمات بانکداری، خرید اینترنتی و … و بسیاری از نیازهای روزمره ما از طریق شبکه ملی اطلاعات تامین میشود. زمانی در کشور ایران برقراری ارتباطات در نقاط بحرانی بهویژه در زمان انتخابات تهدیدی امنیتی بود اما امروزه به جایی رسیدهایم که در همین نقاط نبود ارتباطات تهدید یا حادثه امنیتی است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مهمترین پروژه این وزارتخانه در زمینه اقتصاد مقاومتی، پروژه شبکه ملی اطلاعات است، گفت: این پروژه اقدامی بزرگ از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که موجب تولید محتوا، ایجاد اشتغال، خلق ثروت و ارتقای فرهنگ و کیفیت بیشتر خدماتدهی میشود.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت زیرساخت با اشاره به مزایای بسیار زیاد بازار عراق برای ایران در حوزه فناوری ارتباطات عنوان کرد: یکی از بازارهای مهم ما که اکنون در معرض تهدید اقتصادی قرار دارد، بازار کشور عراق است چراکه اکنون شاهد توسعه فضای مجازی و رشد بازار فناوری ارتباطات عراق هستیم و از سوی دیگر تقاضای مردم این کشور برای اتصال به شبکههای اجتماعی افزایش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد