6 - 12 - 2022
مجلس به دنبال تفکیک وزارت راه و شهرسازی
با توجه به مشکلات زیاد به وجود آمده پس از ادغام دو وزارتخانه راه و مسکن و پیگیریهای تخصصی نمایندگان مجلس برای انتزاع این دو بخش، قطعا تفکیک دو وزارتخانه راه و مسکن در مجلس رای میآورد.
عزتالله یوسفیانملا، نماینده مجلس در خصوص پیگیریهای مجلس در طرح انتزاع وزارتخانهها بهخصوص وزارت راهوشهرسازی به فارس اظهار داشت: در برنامه پنج ساله اعلام شد باید وزارتخانههای مرتبط با یکدیگر ادغام شوند تا ۱۷ وزارتخانه در دولت وجود داشته باشد اما اشکال این حکم قانون برنامه این بود که بررسی نشد که کدام وزارتخانهها در یکدیگر ادغام شوند اما به هر حال این موضوع به دولت محول شده بود.
وی اضافه کرد: نظر کارشناسی دولت این بود که وزارت بازرگانی در صنعت و معدن ادغام شود و تعاون، کار و رفاه در یکدیگر ادغام شوند و از آن طرف وزارت راهوترابری نیز با مسکن و شهرسازی، وزارت راهوشهرسازی را تشکیل دهند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: در حال حاضر که وزارتخانه عریض و طویل راهوشهرسازی وارد عملیات اجرایی گستردهتر شده است، مشکلات آن مشخص و این وزارتخانه با بیشترین مشکلات پس از ادغام نسبت به دیگر وزارتخانهها مواجه شده است.
یوسفیانملا تصریح کرد: دو بخش حملونقل و مسکن هر دو با سازه در ارتباط هستند و فعالیتهای مهندسی را میطلبند ضمن آنکه با اعداد و ارقام نیز مرتبطند اما عملا در اجرا هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهندسان مسکن و مهندسان حملونقل، فعالیتهای متفاوت با یکدیگر دارند، اضافه کرد: بخش مسکن واحدی ایستاست، ساختوساز ساختمان در یک مکان خاص انجام میشود در حالی که حملونقل بخشی پویا و حرکتدار و در واقع دینامیک است، این دو بخش با سلایق متفاوت مهندسان مسکن و مهندسان راه، کاملا با یکدیگر بیارتباط هستند و نمیتوان مهندس راه را در کنار مهندس مسکن قرار داد زیرا سلیقهها و نظریات کاملا متفاوت است.
یوسفیانملا تصریح کرد: این مشکلات مدتی پس از اجرا بروز یافته است و نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدند که این دو وزارتخانه نباید با یکدیگر ادغام میشد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: البته ممکن است ظاهرا دو وزارتخانه از نظر مصالح به کارگیری همجنس باشند و وظیفه هر دو در حیطه ساختوساز باشد اما عملا این دو، هر کدام مقولهای جداگانه هستند بنابراین نمایندگان مجلس به دنبال تصحیح این اشتباه خود پیگیر هستند تا دو وزارتخانه را از یکدیگر تفکیک کنند.
وی تصریح کرد: در اینباره امضاهای زیادی از نمایندگان مجلس برای انتزاع دو وزارتخانه اخذ شده است تا وزارت راه و مسکن از یکدیگر تفکیک شوند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: با توجه به مشکلات زیاد بهوجودآمده پس از ادغام این دو وزارتخانه و پیگیریهای نمایندگان مجلس، قطعا تفکیک دو وزارتخانه راه و مسکن،
رای میآورد.
یوسفیانملا ادامه داد: البته طی دو سال اخیر و پس از ادغام در وزارت راهوشهرسازی وزیری فعال و پویا در این وزارتخانه فعالیت کرد که اگر قدرت و توانایی این وزیر نبود، مشکلات این وزارتخانه ادغامی بسیار حادتر و زودتر از زمان کنونی بروز پیدا میکرد اما علی نیکزاد وزیری مقتدر بود و اجازه نداد برخی مشکلات به سرعت بروز یابد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره دلیل موافقت نمایندگان مجلس در تابستان ۹۰ برای ادغام این دو وزارتخانه تصریح کرد: دولت برای ادغام این دو وزارتخانه، آن زمان قانون برنامه پنجم را مستند و وزیر پیشنهادی را برای ادغام به مجلس معرفی کرد و نمایندگان هم به هر حال موافقت کردند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: به هر حال ادغام راه و مسکن به قدری مشکل دارد که نمایندگان به سرعت به دنبال تفکیک این دو وزارتخانه هستند.
یک وزیر کم است
محمد ابراهیم محبی، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: به دلیل گستردگی وزارتخانه راهوشهرسازی انتزاع این وزارتخانه به دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و راهوترابری سابق در بین نمایندگان مطرح شده است.
وی در پاسخ به اینکه ویژگیهای وزیر راهوشهرسازی دولت آینده چه باید باشد، گفت: وزیری که در دولت بعدی معرفی میشود باید از شاخصههای بارزی از جمله اشراف به امور زیرمجموعهاش برخوردار باشد.
وی گفت: همچنین از توانمندی لازم برای فعالیتهای میدانی برخوردار باشد و به لحاظ فنی و علمی هم در سطح بالایی قرار داشته باشد زیرا وزارتخانه راهوشهرسازی از ادغام دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و راهوترابری تشکیل شده که هر کدام از این وزارتخانهها در گذشته حوزههایی بسیار گسترده و وسیع داشتهاند و ادغام آن دو با هم نیز بر گستردگی آن افزوده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: مسکن هم جزو حوزههای بسیار گسترده و وسیع است و از جمله نیازهای اولیه هر خانوادهای است که در سبد خانوادهها و علیالخصوص قشر جوان جامعه قرار دارد و خانوادههای جوان درگیر موضوع مسکن هستند.
محبی گفت: مسکن یکی از شاخصههای مهم توسعهیافتگی در هر کشوری محسوب میشود بنابراین با توجه به ویژگیهای مختلف وزیر راهوشهرسازی دولت آینده باید فردی باشد که به مقوله مسکن اهمیت دهد و به آن توجه ویژهای داشته باشد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه وزارت راهوشهرسازی یکی از وزارتخانههای بسیار گسترده، وسیع و پراهمیت است و با وجود مهندس نیکزاد در راس آنکه یکی از فعالترین وزیران است، مشاهده میشود که در مواردی برای پیگیری برخی از امور و برنامهها با کمبود وقت مواجه میشوند بنابراین طرح تفکیک این وزارتخانهها در بین نمایندگان مجلس مطرح شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: بنده یکی از طراحان و امضاکنندگان تفکیک وزارتخانه راهوشهرسازی هستم و معتقدم که باید وزارت راهوشهرسازی به دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و راهوترابری سابق انتزاع پیدا کند.
جداسازی شتابزده نباشد
رییس جامعه مهندسان شهرساز ایران معتقد است: در شرایط فعلی که تغییر دولت را در پیش داریم برای جداسازی اداره دو بخش مهم راه و مسکن تصمیمگیری نشود.
علی نوذرپور در گفتوگو با ایسنا تفکیک شتابزده وزارت راهوشهرسازی در شرایط فعلی را مناسب ندانست و گفت: همانطور که ادغام شتابزده، سیاسی و غیرکارشناسی بود اکنون نباید تفکیک این دو بخش سریع صورت گیرد.
به گفته وی، تفکیک وزارت راهوشهرسازی نیازمند مطالعه و بررسی کارشناسی است و باید پیش از این اقدام وظایف کلی وزارتخانه مشخص شود.
نوذرپور معتقد است: قبل از تفکیک این دو بخش، وظایف محلی مسکن و شهرسازی جهت تسهیل در انجام، به شهرداریها و با نظارت شوراها محول شود.
رییس جامعه مهندسان شهرساز ایران در توضیح محول شدن بخشی از وظایف وزارتخانه در بخش مسکن اظهار کرد: برخی وظایف محلی مسکن میتوانند به شهردایها محول شوند و دولت بیشتر در جایگاه برنامهریزی کلان اقتصادی به فعالیت خود ادامه دهد و درگیر حل مشکلات محلی مسکن نشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد