19 - 03 - 2017
محیط زیست فدای هزینههای نظامی
دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا در حالی از بودجه پیشنهادی خود برای سال آینده میلادی رونمایی کرد که در آن تقاضای افزایش ۵۴ میلیارد دلاری بودجه دفاعی به قیمت کاهش بودجه برنامههای کمکهای خارجی و زیستمحیطی را مطرح کرده است.
دونالد ترامپ همچنین در این بودجه به دنبال آن بوده که مبلغ ۱/۳ میلیارد دلار طی دو سال صرف هزینه احداث دیوار در مرز کشورش با مکزیک شود. ترامپ در نامهای به کنگره آمریکا گفت: به دنبال آن است که با افزایش ۵۴ میلیارد دلاری به بودجه نظامی در سال آینده میلادی امنیت و ایمنی مردم آمریکا پیشرفت کند.
رییسجمهور آمریکا خاطرنشان کرد: هدف اصلی اولین بودجه پیشنهادی من بازسازی ارتش کشورمان بدون اضافه شدن به کسری بودجه فدرال است. این بودجه دفاعی برای بازسازی و آماده کردن نیروهای مسلح ما برای آینده ضروری است.
با این حال این بودجه شامل یکسری برنامههای رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان نمیشود و قرار است گزارش کامل بودجه در ماه می منتشر شود. در بودجه پیشنهادی درباره افزایش ۵۴ میلیارد دلاری بودجه دفاعی گفته شده است این افزایش بودجه به تنهایی فراتر از کل بودجه دفاعی اکثر کشورهاست و یکی از بیشترین میزان افزایش بودجههای دفاعی در یکسال در تاریخ آمریکاست. براساس بودجه پیشنهادی ترامپ وزارت دفاع آمریکا میزان ۶۳۹ میلیارد دلار بودجه دریافت خواهد کرد که با افزایش ۵۲ میلیارد دلاری به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و دو میلیارد دلار نیز صرف برنامههای دفاع ملی دیگر در خارج از وزارت دفاع خواهد شد.
کاهش بودجه محیط زیست و دیپلماسی
دونالد ترامپ در بودجه پیشنهادی خود برای سال آینده میلادی هزینههای دستگاه دیپلماسی آمریکا و کمکهای خارجی این کشور را ۲۸ درصد کاهش داد. در این لایحه، بودجه کمک به سازمان ملل متحد و برنامههایی مانند تبادل فرهنگی و مقابله با تغییرات اقلیمی نیز کاهش یافته است.
رویترز پنجشنبه گذشته در گزارشی از چالشهایی که لایحه بودجه سال آینده آمریکا با آن مواجه است نوشت کنگره آمریکا که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است، احتمالا بخشی از کاهش هزینههای وزارت خارجه آمریکا و آژانس توسعه بینالمللی را به منظور حفظ کارشناسان و نیروهای سیاست خارجی آمریکا و همینطور مبارزه با فقر، ترویج حقوق بشر و بهبود شرایط بهداشت و درمان در خارج از کشور رد خواهد کرد.
کاخ سفید در لایحه خود بودجهای تلفیقی به میزان ۶/۲۵ میلیارد دلار برای وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بینالمللی در نظر گرفته که نسبت به بودجه کنونی آن ۲۸ درصد کمتر است. پیش از این ۱۲۰ ژنرال و دریاسالار بازنشسته ایالات متحده در نامهای به کنگره خواستار حفظ کامل بودجه کنونی سیاست خارجی آمریکا شده و تاکید کرده بودند این امر برای حفظ امنیت آمریکا حیاتی است.
میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا نیز با اتخاذ موضع مشابهی عنوان کرده بود که از کاهش شدید بودجه وزارت خارجه آن کشور حمایت نخواهد کرد اما وزیر خارجه ایالات متحده پنجشنبه گذشته با دفاع از کاهش بودجه دستگاه دیپلماسی آمریکا عنوان کرد بودجه این نهاد نیاز به اصلاح دارد و باید بررسی جامعی شود که برنامههای وزارت خارجه آمریکا اساسا تاکنون چگونه اجرا شده است.
در لایحه بودجه پیشنهادی سال آینده مشخص شده هزینهها در چه حوزههایی باید کاهش پیدا کند که یکی از آنها وجوهی است که آمریکا به سازمان ملل متحد و سازمانهای وابسته به آن میپردازد. در این لایحه عنوان شده ایالات متحده انتظار دارد این سازمانها بودجه خود را مدیریت کنند و هزینههای آنها به شکل عادلانه میان همه اعضا تقسیم شود.
آمریکا بزرگترین حامی مالی سازمان ملل متحد است که ۲۲ درصد از ۴/۵ میلیارد دلار هزینه اصلی این سازمان و نیز ۵/۲۸ درصد از ۹/۷ میلیارد دلاری را که سازمان ملل سالانه صرف برقراری صلح در نقاط مختلف جهان میکند، تامین میکند اما در لایحه بودجه پیشنهادی دونالد ترامپ آمده که آمریکا بیش از ۲۵ درصد هزینههای سازمان ملل در رابطه با برقراری صلح را تامین نخواهد کرد. این لایحه همچنین بودجه مبارزه با تغییرات اقلیمی را نیز کاهش میدهد و به این ترتیب آمریکا کمکهای مالی کمتری صرف برنامههای سازمان ملل در این رابطه خواهد کرد.
اتهام شنود اوباما؛ انکار سنا اصرار ترامپ
به گفته سخنگوی کاخ سفید دونالد ترامپ هنوز بر این نظر است که دولت اوباما دست به شنود مکالمات او زده است. اما کمیته امور امنیتی مجلس سنای آمریکا اعلام کرده که در تحقیقات خود هیچ مدرکی دال بر شنود ترامپ نیافته است.
شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید پنجشنبه گذشته اعلام کرد که دونالد ترامپ همچنان بر سر حرف خود ایستاده است و میگوید باراک اوباما دستور شنود مکالمات او را داده است. پیشتر کمیته امور امنیتی مجلس سنای آمریکا اعلام کرده بود که هیچگونه مدرک و سندی در رابطه با شنود ترامپ توسط دولت قبلی پیدا نکرده است. شان اسپایسر در مقابل گفت که هنوز تمامی اطلاعات مربوطه در این زمینه در اختیار قانونگذاران در کنگره آمریکا گذاشته نشده است. دونالد ترامپ در یک پیام توئیتری در اوایل ماه مارس ۲۰۱۷ مدعی شد که باراک اوباما دستور داده که در محل کار و اقامت او (برج ترامپ) در نیویورک زمان کارزار انتخاباتی وسایل شنود نصب کنند. در پی اعلام این اتهام سخنگوی اوباما آن را بیاساس خواند و تصریح کرد که هیچ اقدامی در این زمینه از سوی رییسجمهور پیشین آمریکا صورت نگرفته است.
ریچاد بور، از حزب جمهوریخواه که ریاست کمیته امور امنیتی مجلس سنا را برعهده دارد، به همراه معاون خود، مارک وارنر از حزب دموکرات در یک اطلاعیه مشترک اعلام کردند که بنا به اطلاعات موجود هیچگونه شنودی علیه دونالد ترامپ صورت نگرفته است.
پال رایان، رییس فراکسیون جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت را در این مجلس در اختیار دارد هم تصریح کرد هیچ نشانهای از شنود محل اقامت و کار ترامپ مشاهد نکرده است. سخنگوی کاخ سفید باوجود اظهارات کنگره و مسوولان حزب جمهوریخواه شدیدا از موضع دونالد ترامپ در این زمینه طرفداری کرد. اسپایسر اعلام کرد: دقیقا بر اساس همین شنودها توسط نهادهای امنیتی آمریکا درباره احتمال روابط همکاران نزدیک ترامپ با روسیه گمانهزنی شده است.
او افزود: تردیدی نیست که برای جمعآوری اطلاعات از تکنیکهای مراقبتی و شنود بهره گرفته شده است. در ماههای گذشته ترامپ به خاطر روابط نزدیک برخی همکارانش با مسوولان روسیه به شدت مورد انتقاد قرار گفت. کمیته امور امنیتی مجلس سنای آمریکا در حال حاضر سرگرم بررسی اتهامات نهادهای امنیتی و پلیس فدرال این کشور به هکرهای روسی است. به گفته منابع امنیتی آمریکا هکرهای روسی به دستور کرملین در جریان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا علیه حزب دموکرات دست به فعالیت زدهاند. روسیه این اتهامات را رد کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد