18 - 12 - 2022
مردم را به «اقتصاد مقاومتی» دعوت کنید
روز جمعه (۱۲ آبانماه) پدرام پاکآیین، مدیرکل امور مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دقایقی مهمان غرفه روزنامه «جهان صنعت» و صفحه «روزنامچه» در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات بود. پاکآیین که خود روزگاری نهچندان دور خبرنگار بوده و تجربه سردبیری خبرگزاری کتاب و نشریه «کتاب هفته» را هم در کارنامه دارد دانشآموخته رشته حقوق است. وی پس از انتصاب محمدجعفر محمدزاده به معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همراه وی از نهاد ریاست جمهوری به وزارت ارشاد کوچ کرد تا پس از یک دوره سردی رابطه میان مطبوعات و نهاد متولی در زمان معاونت «محمد علی رامین به بازسازی این رابطه بپردازند. تاسیس سرای روزنامهنگاران، تعامل بیشتر با اهالی مطبوعات و رسانهها، ساماندهی آییننامههای مطبوعاتی، توجه به برخی شاخصهای رفاهی روزنامهنگاران و اهتمام به برگزاری نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در ساختاری تازه و نزدیکتر به شاخصهای حرفهای را میتوان از دستاوردهای دوره جدید و مدیریت نزدیک به دو سال اخیر معاونت مطبوعاتی و اداره کل مطبوعات داخلی ارشاد برشمرد. اما در همین دوره است که به تبع شرایط اقتصادی کشور، مولفههای اقتصادی حرفه روزنامهنگاری نیز دستخوش نوساناتی شد که از آن جمله افزایش قیمت و همزمان کاهش موجودی کاغذ در بازار است؛ موضوعی که به نظر میرسد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسوولان معاونت مطبوعاتی باید بیش از پیش درباره آن چارهاندیشی کنند. این شاید بزرگترین انتظار این روزهای اهالی مطبوعات از مسوولان مطبوعاتی کشور است. اسپرسوی امروز حاصل گپ کوتاه ما با پاکآیین است؛ گپی که در نقطه روبهرو انتظارات مدیر ارشد مطبوعات داخل کشور را از مطبوعات اقتصادی بازنمایی میکند.
در دومین سال مسوولیت شما و گروه مدیریتی کنونی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات برگزار میشود. به عبارتی این دومین تجربه شماست. نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته شاهد چه گامهای رو به جلویی بوده است؟
نمایشگاه امسال از نظر تعداد شرکت کننده و بازدیدکننده شاهد افزایش قابل توجهی بوده است که نمایانگر حرکت رو به جلو است. فعالیتهای جنبی هم گستردهتر شده است. به عنوان مثال میتوانم به راهاندازی غرفه مطبوعات و غرفه عکاسی شهروندی اشاره کنم، از دیگر ابتکارات تازه نمایشگاه راهاندازی سامانه اشتراک است که آن هم از امتیازات محسوب میشود. البته در کنار این اتفاقات، برخی تجربههای موفق سال گذشته هم تکرار شده است، از جمله استقرار و فعالیت سرای رونامه نگاران که محل ارتباط و تعامل مردم با چهرههای مطبوعاتی خبرساز است.
پس در مجموع نگاه خودتان به برگزاری نمایشگاه امسال مثبت بوده؟
فکر میکنم نمایشگاه امسال جمع هدفمندی است که مردم را به ارتقای سواد رسانهای دعوت میکند. به این معنا که هر کس وارد نمایشگاه میشود و از آن بازدید میکند نگاهش نسبت به فضای رسانهای کشور تغییر کند. تلاش در این جهت بوده؛ اینکه بازدیدکننده احساس کند چیز جدیدی را از نمایشگاه یاد گرفته که تا پیش از این نمیدانسته. به نظرم رسالت اصلی نمایشگاه هم همین است. اینکه نگاه مردم به مطبوعات و رسانهها دقیقتر، جامعتر و غنیتر شود.
به عنوان یک مسوول در مطبوعات کشور روزنامه «جهان صنعت» را به عنوان یک روزنامه اقتصادی که همیشه نگاهی هم به حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داشته چطور میبینید و ارزیابی میکنید؟
روزنامه «جهان صنعت» و تمام روزنامهها و مجلات اقتصادی را دعوت میکنم با توجه به فضای اقتصادی کشور و موضوع اقتصاد مقاومتی که نیاز به همراهی و همکاری و همگرایی دارد، سعی کنند الگوی مصرف مردم را با اخبار و گزارشهای دقیق اصلاح کنند و توامان مردم را به پیشرفت، عدالت و نهادینه شدن الگوی اقتصاد مقاومتی دعوت کنند.
ارزیابیتان از روزنامه ما در همین حوزه تا کنون چطور است؟
فکر میکنم روزنامهها به طور نسبی در رعایت شرایطی که به آنها ابلاغ شده در جهت بهبود عملکرد گلوگاهها و شرایط اقتصادی کشور قدمهای مثبتی برداشتند اما باید یک نگاه ایجابی هم در کنار رعایت مقررات داشته باشند و آن تولید محتوای مناسب برای تغییر فرهنگ مردم است. به ویژه در حوزه مصرف و با توجه به الگوی اقتصاد مقاومتی و شرایط اقتصادی کشور که این مهم با تحلیلهای دقیق میسر میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد