18 - 12 - 2022
مردم کشش افزایش هزینههای پزشکی را ندارند
مریم بابایی جامعه پزشکی کشور در حالی درخواست افزایش تعرفههای درمانی را دارد که به نظر نمیرسد مردم کشش این افزایش هزینهها را داشته باشند. تعرفههای درمانی شامل ویزیت پزشکان است که تا حدودی قابل نظارت و کنترل است و به نظر میرسد غیرمنطقی است که نوسانات نرخ ارز بهانهای برای افزایش آن باشد اما بخش دیگر که مربوط به بیمارستانهای خصوصی و درمان و تشخیص بیماری است به واسطه کاهش ارزش ریال و حتی تحریمها با افزایش قیمت تمامشده بالایی مواجه شدهاند که متعهد ماندن به تعرفههای سابق صاحبان این خدمات را با مشکل ورشکستگی مواجه میسازد.
از جمله آزمایشگاهها و رادیولوژیها که به علت چند برابری قیمت محصولات پزشکی در آستانه ورشکستگی قرار گرفته و خواهان افزایش تعرفهها هستند با توجه به قدرت اقتصادی مردم بیمار و تحت فشار افزایش تعرفهها به یک چالش بزرگ در بخش درمان تبدیل شده است. در این بین نایبرییس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس راهحل را در متقاعد کردن بیمهها برای تحت پوشش قرار دادن هزینههای درمانی دانسته و بعد از آن افزایش تعرفهها را امکانپذیر میداند.
تامینیلیچایی، نماینده مردم رشت در مجلس با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی اقتصاد کشور مردم کشش افزایش تعرفههای پزشکی را ندارند، یادآور شد: بهطور حتم با افزایش تعرفه حوزه درمان، بیماران اولین کسانی هستند که از این موضوع آسیب میبینند.
کلید افزایش تعرفهها، بیمهها هستند
وی بیمههای درمانی را کلید افزایش تعرفههای پزشکی دانست و گفت: در صورتی که مسوولان نظام سلامت خواستار افزایش تعرفه هستند، نخست باید بیمهها را برای تحت پوشش قرار دادن این هزینهها متقاعد کرد.
تامینیلیچایی در حالی از بیمهها سخن میگوید که رستمیان، نماینده دیگر مجلس وضعیت بیمهها را بحرانی تعبیر میکند.
رستمیان در اینباره گفت: متاسفانه در چند سال اخیر وضعیت سازمانهای بیمهگر بحرانی بوده که بهطور حتم یکی از علتهای بروز مشکلات این سازمانها کمبود اعتبارات و نبود مدیریت است.
وی با اعلام اینکه سازمانهای بیمهگر در شرایط کنونی قادر به مدیریت حوزه سلامت نیستند، افزود: مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و ر فاه اجتماعی هماکنون بعد از تشکیل سازمان بیمه سلامت باید بهدنبال تجمیع بیمههای حوزه سلامت باشند. نماینده مردم دامغان همچنین با انتقاد از غیرواقعی بودن تعرفه کنونی خدمات پزشکی یادآور شد: بر اساس بررسیهای انجام شده هماکنون تعرفه واقعی این حوزه حدود۳۰/۶ است که این آمار نمایانگر فاصله طولانی تعرفه کنونی با تعرفه واقعی است.
فقدان مدیریت واحد
رستمیان با اعلام اینکه در چند سال اخیر بیمهها مدافع بیمارستانها و حوزه سلامت نبودهاند، بیان کرد: نبود مدیریت واحد و مناسب در سازمانهای بیمهگر موجب بروز آسیبهای زیادی در حوزه سلامت شده و در آینده نیز اثرات این آسیبها ادامه خواهد داشت.
وی با انتقاد از عملکرد ضعیف سازمانهای بیمهگر در پوشش دارو و بیماری بهویژه داروهای خاص و گرانقیمت اعلام کرد: متاسفانه هیچکدام از بیمهها اقتصادی و کارآمد نیستند، از طرف دیگر این سازمانها به صورت گسترده به دولت وابستگی دارند که این موضوع مشکلات بسیاری را به وجود آورده است.
نماینده مردم دامغان در مجلس ادامه داد: براساس قانون برنامه پنجم توسعه، سازمان بیمه سلامت ایرانیان باید از ادغام بیمههای درمانی تشکیل شود از اینرو اقدامات مسوولان درباره تجمیع نکردن بیمهها با قانون پنجم تناقض دارد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت و درمان و وزارت تعاون باید در جهت تجمیع بیمههای سلامت تلاش و برنامهریزی کنند، گفت: متاسفانه این دو وزارتخانه با کمبود اعتبار شدید روبهرو شدهاند که این موضوع را میتوان در اجرای ناقص طرح پزشک خانواده مشاهده کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد