29 - 01 - 2023
مرکل زیرتیغ انتقادات
وضعیت بحرانی بورسهای اروپا و نیز افزایش وامهای دریافتی توسط آلمان ضمن پررنگ کردن معضلات اقتصادی آلمان به شدت عملکرد دولت این کشور به ویژه رویکرد صدراعظم در این موارد را زیرسوال برده است.
به نوشته اشپیگل، آنجلا مرکل این روزها در شرایطی تعطیلات تابستانی خود را میگذارند که سقوط بازار سهامهای اروپایی به دنبال نگرانی از گسترش بحران بدهیها در آمریکا و نیز افزایش میزان بدهیهای آلمان به شدت دولت وی را تحت فشار قرار داده است.
این هفتهنامه آلمانی نوشت که بسیاری از سیاستمداران سوسیال دموکرات- بزرگترین حزب مخالف دولت- ضمن ناکافی دانستن اقدامات مرکل در مواجه با بحران شدیدی که بازارهای بورس اروپایی با آن مواجه شدهاند از مرکل که برای گذراندن تعطیلات به ایتالیا رفته است، خواستند که هرچه سریعتر به آلمان برگردد.
در این مورد کارستون شنایدر، سخنگوی فراکسیون سوسیال دموکرات با تاکید بر این نکته که اکنون زمانی نیست که صدراعظم به تعطیلات برود،گفت: صدراعظم باید قبل از آنکه بازارهای مالی وی را مجبور کنند به کشور بازگردد و در این زمینه نشریات اروپایی نیز اقدام به درج مطالب انتقادی شدیدی کردند که نشریه ایتالیایی «لارپوبلیکا» از آلمان با عنوان کشوری که در برابر درمان بحران مقاومت میکند،
یاد کرد.
نشریه فرانسوی لوموند نیز کشور همسایه خود را «خودخواه تحملناپذیر» خطاب کرد. شبکه خبری ایبیسی نیز در انتقاد از سیاستهای دولت کنونی آلمان به تلاشهای مشابه صورت گرفته در زمان هلموت هل، صدراعظم پیشین آلمان پرداخت.
رشد فزاینده حجم وامهای
دریافتی آلمان
شبکه خبری دویچهوله معضلات اقتصادی آلمان و عملکرد ضعیف دولت در بروز مشکلات کنونی را از منظری دیگر مورد بررسی قرار داد و نوشت که حجم وامهای آلمان در حال حاضر بالغ بر دو میلیارد یورو است. این در حالی است که دولت آلمان از سال ۲۰۱۶ دیگر مجاز به دریافت وام برای تامین بودجه سالانه خود نیست و چنین قانونی اصل مندرج در قانون اساسی آلمان است که دولتها نمیتوانند در آن تغییری ایجاد کنند.
هر آلمانی ۲۴ هزار یورو
مقروض است
براساس آمار رسمی، در حال حاضر هر شهروند آلمانی، چه پیر و چه جوان حدود ۲۴ هزار یورو مقروض است و دولت نیز به این پول برای بازپرداخت وامهای خود نیاز دارد. این در حالی است که مبلغ یادشده بدون احتساب هزینههای آتی دولت از جمله هزینه پرداخت حق بازنشستگی کارمندانی که به سن بازنشستگی میرسند و کمکهای مالی قانونی برای تامین نیازهای اجتماعی سالمندان تعیین شده است.
برنامه «ترمز وامی»
از سویی با توجه به اینکه حجم وامهای دولتی همچنان رو به افزایش بود پارلمان آلمان در سال ۲۰۰۹ تصمیم گرفت اصل «۱۰۹» را به دیگر اصول قانون اساسی این کشور بیفزاید. این اصل به دلیل اینکه امکان وامگیری دولت مرکزی و ایالتها را محدود میکند به اصل «ترمز وامی» معروف شده است.
برنامه ترمز وامی آلمان با الهام از برنامه اقتصادی سوییس طرحریزی شده است که در سال ۲۰۰۱ برای کاستن حجم وامهای دولتی این کشور به تصویب رسید و هماکنون در حال اجراست. در این میان نیکولا سارکوزی، رییسجمهور فرانسه نیز در نظر دارد چارچوب وامگیری دولتی را در قانون اساسی این کشور مشخص کند.
اصل از «بالا به پایین»
بودجه سال ۲۰۱۲ دولت آلمان از این رو به روالی دیگر تنظیم شد: تا بهحال ترتیب تنظیم بودجه بر این منوال بود که وزیران وزارتخانهها میزان بودجه مورد نیازخود را اعلام میکردند و پس از آن گفتوگو و مذاکره با مسوولان وزارت اقتصاد بخش عمده آن تعیین و به تصویب میرسید.
اکنون روال برعکس شده است: هیات دولت، چارچوبی برای بودجه این و آن وزارتخانه تعیین میکند و در مورد کمی و کیفی آن با مسوولان وزارتخانه مربوط وارد مذاکره میشود. قرار است که تنظیم بودجه از سال ۲۰۱۶ بهطور کلی از «بالا به پایین» صورت گیرد.
منبع: فارس
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد