21 - 02 - 2022
مزایا و معایب عرضه سرخابیها در بورس
سیاوش وکیلی کارشناس ارشد بازار سرمایه در خصوص عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس، اظهار کرد: چند دههای است که گاهی بحث خروج دولت از بنگاهداری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس توسط برخی مسوولان مربوطه مطرح میشد، اما هر بار در مرحله اجرا با وجود پیگیری دستگاههای ذیربط این واگذاری با موانع متعددی برخورد میکرد. او بیان کرد: اما اکنون به سبب پیگیریهای سازمان خصوصیسازی و اقدامات دولت، طلسم ۲۴ ساله شکسته شد و سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نزد سازمان بورس و فرابورس به ثبت رسید.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه تصریح کرد: در اصل باید یک نگاه بشیر و نذیر به عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فرابورس داشت، به سبب آنکه واگذاری این دو باشگاه امری مهم برای دولت تلقی میشود. وکیلی گفت: در راستای تحقق حاکمیت شرکتی اجرای انضباط مالی و شفافیت عملکرد به سبب بهبود نظارت بیش از پیش خواهد شد، اما اگر دقت و مراقبت کافی در خصوص نحوه واگذاری سهام به هواداران یا سایر اشخاص به درستی صورت نگیرد، همانند سایر عرضههای دولتی تجربه تلخی به همراه خواهد داشت.
او در گفتوگو با سنا اظهار کرد: در باب عرضه عمومی این دو باشگاه لازم است ضمن بهره از نظرات کارشناسان اقتصادی، ورزشی و حتی جامعهشناسان مطالعات تطبیقی و تجارب جهانی مورد بررسی قرار گیرد.
رفع مشکلات بینالمللی باشگاهها
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: همچنین مسائلی در خصوص عرضه عمومی سهام این دو باشگاه و افزایش سرمایه از محل سلب حقتقدم مطرح است که باید به طور دقیق مورد بررسی کارشناسان و فعالان حوزه بازار سرمایه قرار گیرد.
وکیلی بیان کرد: با عرضه سهام این دو باشگاه در بازار سرمایه بسیاری از مشکلات AFC نیز حل
خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: با رفع ابهامات و بندهای مندرج در گزارشات حسابرسی و بازرسی آنها و همچنین عرضه تدریجی سهام این دو باشگاه در بازار پایه فرابورس علاوه بر عملکردشان مدیریت آنها نیز بهبود خواهد یافت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد