26 - 01 - 2025
مسکن در چنبره روزمرگی؛ صنعتیسازی قربانی اسناد بالادستی
ساختمان آنلاین- رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با بیان اینکه مسکن در چنبره روزمرگی فرورفته است اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشهای صنعتیسازی مسکن، اسناد بالادستی است چراکه اسناد بالادستی در کشور ما نگاه سنتی به تولید مسکن دارند.
عبدالرضا فرید نایینی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ما در حال حاضر قادر به تولید صنعتی مسکن نیستیم چراکه ساختارها و سازوکارهای لازم برای تولید صنعتی در کشورمان ایجاد نشده است. در واقع نه اسناد بالادستی ما اجازه رفتن بهسمت صنعتیسازی را میدهند و نه ظرفیتهای لازم برای حرکت بهسمت صنعتیسازی ایجاد شده است.
او گفت: نقطه آغاز صنعتیسازی در کشور ما به دهه۵۰ بازمیگردد که ما موفقیتهایی در امر صنعتیسازی داشتیم و دوران طلایی صنعتیسازی را تجربه کردیم. دلیل توفیق در صنعتیسازی در دهه۵۰ این بود که در آن زمان فراخوانی در جهت جذب شرکتهای بینالمللی صنعتیسازی تراز اول انجام شد و پس از احراز صلاحیت واخذ تضامین لازم از آنها، تصمیم به ساخت مسکن به روش صنعتی گرفتیم و نتیجه آن پیشرفت صنعتیسازی و ساخت شهرک اکباتان بود.
رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان در توضیحچرایی عدم امکان تکرار تجربه ساخت شهرک اکباتان و افول صنعتیسازی اظهار داشت: نامساعدنبودن نظام فنی- اجرایی کشور، اسناد بالادستی، فقدان ظرفیت تخصصی و مهندسی و اقدامات ضربتی به جای کارهای کلان، بلندمدت و زیربنایی در حوزه صنعتیسازی از جمله شاخصترین دلایل رشد نکردن صنعتیسازی در کشور است.
نائینی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی ساختوسازهای حوزه مسکن عملا در چنبره روزمرگی به سر میبرند در عین حال اظهار داشت: توفیق در صنعتیسازی در دهه۵۰ ناشی از آن است که در آن برهه نیاز به نظام فنی، اجرایی نداشتیم چراکه از ظرفیت شرکتهای بینالمللی برای صنعتیسازی بهره گرفته شد. او بر لزوم ورود مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای حل مشکلات نظام فنی، اجرایی در صنعتیسازی تاکید کرد و اذعان داشت: همه ساختمانهای ما میتوانند به روش صنعتی ساخته شوند چراکه کشور ما دارای جامعه بزرگ مهندسی است اما این جامعه بزرگ در تولید صنعتی هدفمند نیست. او گفت: برای توسعه صنعتیسازی راهی جز این نداریم که اسناد بالادستی را روی میز وزیر راه قرار دهیم و با توجه به اینکه وزیر راه فردی باتجربه و متخصص است، در حال حاضر بهترین شرایط برای اصلاح اسناد بالادستی به نفع توسعه صنعتیسازی است. وی تصریح کرد: برای توسعه صنعتیسازی باید طراحی زنجیره تولید را یاد بگیریم و مرکز تحقیقات راه، نقطه آغازین این امر است. او گفت: ما نمیتوانیم تاریخ بزرگ صنعت ساختمان را رها کنیم و باید به فناوریهای روز مسلط شویم. در همین حال صنعتیسازی را باید بهعنوان یک روش تولید نگاه کنیم و بهسمت رقابت با نسل چهارم صنعتیسازی گام برداریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد