16 - 01 - 2022
مسیر کامودیتیها در سال ۲۰۲۲
کارشناسان پیشبینی میکنند حرکت بسیاری از کشورها به سمت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و تولید برق در سال ۲۰۲۲ شدت خواهد گرفت. براین اساس، توسعه انرژیهای نو و افزایش تولید در خودروهای برقی سبب رشد تقاضای فلزاتی مانند مس، آلومینیوم و لیتیوم میشود.
یک تحلیلگر بازارهای کالایی در بررسی بازار جهانی فلزات طی هفته گذشته گفت: در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۲ میلادی فلز آلومینیوم، وضعیت بهتری نسبت به دیگر فلزات داشت، به طوری که قیمت آن در ۵ ژانویه به بالاترین حد دو ماه گذشته رسید.
قیمتهای بالای برق به ویژه در اروپا، سبب تعطیلی بخشی از ظرفیتهای تولیدی و کاهش موجودی این فلز شد که در نتیجه آن قیمتها نیز افزایش پیدا کرد. پرویز امانیان، افزود: حدود ۵۰ درصد از هزینههای ذوب آلومینیوم در اروپا به برق (با قیمتهای فعلی) بازمیگردد و گفته میشود، موجودی آلومینیوم انبارهای مورد تایید بورس فلزات لندن نسبت به اواسط مارس گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است. وی در خصوص «مس» نیز بیان کرد: برای این فلز شاهد ثبات بیشتری در روزهای آغازین سال ۲۰۲۲ بودیم. اخبار رشد قیمت دلار و انتظارات در این خصوص، همچنین افزایش زود هنگام نرخ بهره آمریکا و کاهش موجودی از سوی دیگر نوسانات قیمتی این فلز استراتژیک را خنثی کرد، به طوری که بازار مس اکنون تقریبا در شرایط با ثباتی
قرار دارد.
پایداری مس در قیمتهای بالا
این کارشناس بازارهای کالایی در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) تصریح کرد: پیش از این، گروه مطالعات بینالمللی مس (ICSG) پیشبینی کرده بود که عرضه معادن مس در سال ۲۰۲۲ با ۹/۳ درصد افزایش به ۲۲ میلیون تن برسد. در نظر داشته باشید بخشی از این افزایش به دلیل توسعه فعالیتهای جدید در کشورهایی مانند «پرو» اتفاق خواهد افتاد. امانیان اضافه کرد: این در حالی است که تنش بین جوامع محلی و یک شرکت بهرهبردار در این کشور از ماهها قبل بر سر یکی از معادن مشهور مس همچنان وجود دارد، حتی در روزهای اخیر نیز با وجود کاهش تنشها، اخبار متفاوتی از آن شنیده شد که واکنش رییسجمهوری این کشور را نیز به دنبال داشت. وی در ادامه گفت: موسسه تحقیقاتی «فیچ سولوشنز» هم در روزهای اخیر در گزارشی از وضعیت مس برای سال ۲۰۲۲ با اشاره به اینکه ریسکهایی از جمله تقویت بیشتر ارزش دلار، میتواند قیمت مس را تحت فشار قرار دهد، پیشبینی کرد، قیمتها نسبت به سطوح فعلی کاهش یابد، اما همچنان نسبت به میانگین بلندمدت بالا خواهد ماند.
شتاب کشورها به سمت انرژیهای تجدیدپذیر
این تحلیلگر بازار فلزات تاکید کرد: حرکت بسیاری از کشورها به سمت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و تولید برق در سال ۲۰۲۲ شدت خواهد گرفت. براین اساس، توسعه انرژیهای نو و افزایش تولید در خودروهای برقی سبب رشد تقاضای فلزاتی مانند مس، آلومینیوم و لیتیوم میشود. در همین راستا، بنابر جدیدترین گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، انرژی خورشیدی تقریبا نیمی از ظرفیت جدید تولید برق آمریکا طی سال ۲۰۲۲ را تشکیل میدهد. گفتنی است گروه بینالمللی مطالعات مس یک سازمان بین دولتی است که مسائل مربوط به بازار بینالمللی مس را رصد کرده و مباحث جهانی این صنعت را بررسی و به افزایش همکاری در مورد مسائل مربوط به آن در جهان
کمک میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد