31 - 01 - 2017
مصائب رویای آمریکایی
گروه حمل ونقل- در حالی بیش از چند هفته از روی کار آمدن ترامپ، رییسجمهور آمریکا نمیگذرد که در همین مدت کوتاه، تغییرات بسیاری در نحوه سیاستگذاریهای این کشور، به خصوص سیاستهای خارجی صورت گرفته و به نظر میرسد چنانچه قرار باشد حضور ترامپ در کاخ سفید پایدار باشد، در پایان این دولت جهان با چهره کاملا متفاوت و البته ناموزونی از آمریکا مواجه شود.
اگرچه بعید به نظر میرسد سیاستهایی که ترامپ در پیش گرفته به نفع مردم آمریکا باشد اما پرواضح است که این سیاستها قطعا به نفع کشورهای دیگر نخواهد بود، کما اینکه وی در یکی از اولین اقدامات خود ویزای هفت کشور، از جمله ایران را لغو کرد و در سخنرانی خود گفت این لغو ویزا افرادی را که گرینکارت آمریکا را دارند نیز شامل میشود. در پی این خبر، ایرانیانی که قصد پرواز به آمریکا را داشتند پروازشان لغو شد و هواپیمایشان در حالی به سمت آمریکا پرواز کرد که آنها هنوز بلیت خود را در دست داشتند و در فرودگاه باقی مانده بودند.
بستن مرزهای یک کشور و ممنوعالورود کردن آن برای مردم عادی که هیچ ارتباطی با سیاست، تروریسم و... ندارند به خودی خود خبری تکاندهنده و مغایر با اصول انسانی است. آنچه این خبر را بدتر میکند رفتار منفعتجویانه شرکتهایی هواپیمایی است؛ کما اینکه این شرکتها برای لغو اجباری این پروازها اقدام به گرفتن خسارت از مسافران ایرانی کردند و شنیدهها حاکی از آن است که برخی از این خسارات را نیز دریافت کردهاند.
در حالی که لغو پروازها نه به دست خود مسافران بلکه به دست کشور مقصد صورت گرفته است، به نظر میرسد برای شرکتهای هواپیمایی تنها لغو پروازها اهمیت دارد و چند و چون آن چندان مهم نیست، این در حالی است که به نظر میرسد در قانون نیز برای این مورد خاص بند مشخصی وجود ندارد، گویا افرادی که قانون را مینوشتند، تصور نمیکردند ممکن است فردی حضور افرادی که ویزا و کارت اقامت دارند را در کشور خود بدون هیچ دلیلی ممنوع کند.
بر این اساس رییس هیاتمدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی از اقدام شرکتهای هواپیمایی برای دریافت جریمه از مسافران ایرانی که سفر به آمریکا را تحت تاثیر سیاستهای جدید این کشور لغو کردهاند، خبر داد و گفت: به همین منظور امروز جلسه فوقالعادهای در سازمان هواپیمایی با حضور شرکتهای هواپیمایی که به آمریکا سفر میکنند، برگزار میشود.
محمدحسن کرمانی به ایسنا گفت: مطلع شدم شرکتهای هواپیمایی (اتحاد، قطر، امارات، ترکیش، و...) که به آمریکا پرواز دارند از مسافرانی که قصد لغو بلیت خود را داشتهاند، تقاضای جریمه کردهاند؛ حتی برخی این جریمهها را از مسافران گرفتهاند، درحالی که تصمیم دولت آمریکا به مسافران ارتباطی ندارد که حالا بخواهند جریمه آن را بپردازند.
او درباره اینکه آیا بند حقوقی برای چنین شرایطی تعریف شده که شرکتهای هواپیمایی را از دریافت جریمه باز دارد، اظهار کرد: این کنسلی، غیرارادی است که جزو موارد «فورس ماژور» تعریف میشود که به مسافر ارتباطی ندارد. برای همین قرار شد جلسه فوری در سازمان هواپیمایی با حضور نمایندگان شرکتهای هواپیمایی که به مقصد آمریکا پرواز دارند، تشکیل شود تا این مساله حل شود.
سرنوشت تورهای آمریکا
در همین راستا رییس هیاتمدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران همچنین درباره تکلیف تورها و مسافرانی که تحت تاثیر سیاست تحدید ویزا برای اتباع هفت کشور مسلمان از جمله ایران، از سفرشان بازماندهاند، گفت: با توجه به اینکه چند سال پیش دستوری برای ممنوعیت برگزاری تور به مقصد آمریکا از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صادر شد، قاعدتا هیچ آژانسی نباید تور آمریکا داشته باشد، اما اگر توری هم وجود دارد باید براساس قرارداد بسته شده با طرف خدماتی در آمریکا، قضاوت و رفتار کرد.
کرمانی در عین حال ضمن ابراز مخالفت با دستوری که چند سال پیش برای ممنوعیت اجرای تور از ایران به مقصد آمریکا توسط رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صادر شد، گفت: سفر انفرادی با گروهی چه فرقی میکند، وقتی مسافر به این مقصد وجود دارد، چرا باید ممنوعیتی برای آن قائل شویم تا عمل خلافی صورت گیرد. همین شرایط باعث شده اکنون مساله تورها و سفر آمریکا که تحت تاثیر سیاست دولت این کشور قرار گرفته، برای ما مبهم باشد.
وی اعمال ممنوعیت بر اجرای تورهای آمریکا که چند سال پیش صادر شد را نوعی خیانت دانست و افزود: منع این کار نوعی اشتباه بود، چون همان تعداد اندکی که این تورها را اجرا میکردند، اکنون از طریق دوبی یا سایر کشورها، آن تور را اجرا میکنند و کسب و کار و جریان اقتصادی که در کشور خودمان میتوانست جریان داشته باشد، به کشورهای دیگری هدایت شده است. این اتفاق برای آنتالیا هم رخ داد.
وی ادامه داد: وقتی تور به مقصد آنتالیا درحال برگزاری است، اعمال محدودیت بر آن چه معنی میتواند داشته باشد. نتیجه این خیانت آن شده که هزینه سرباری ایجاد شده که این هزینه فقط به جیب ترکیه رفته است. قطعا این اتفاق یک خیانت بود که تاریخ در آینده آن را مشخص میکند. این حرف عاقلانه نبود که به آنتالیا نروید ولی از طریق اسپارتا یا «غازیان تپ» بروید!
رییس هیاتمدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران افزود: داستان آمریکا هم مثل آنتالیا شده، کار اشتباهمان این بود که جلوی عملی قانونی را گرفتیم و حالا اسم آن را باید قاچاق بگذاریم. به همین خاطر در شرایط کنونی اگر توری به مقصد آمریکا وجود داشته باشد، موضوع آن برای ما مبهم میشود. تنها توصیهای هم که در این شرایط میتوان داشت تا حقوقی از مسافران ضایع نشود آن است که مجریان آن تورها بر اساس قرارداد با طرف خدماتدهنده در کشور مقصد، رفتار کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد