2 - 02 - 2018
مصرف گاز در کشور تثبیت شد
شدت سرمای هوا در روزهای اخیر موجب شد مصرف گاز در کشور به یکباره افزایش قابل توجهی داشته باشد به طوری که شاهد جهش ۸۰ میلیون مترمکعبی بودیم.
با توجه به اینکه هر فاز استاندارد پارسجنوبی روزانه حدود ۲۵ میلیون مترمکعب گاز تولید میکند، در روزهای اخیر میزان مصرف گاز معادل بیش از سه فاز پارسجنوبی رشد داشته است.
اگرچه میزان تولید در سالهای اخیر به دلیل توسعه فازهای پارسجنوبی افزایش قابل توجهی داشته است اما پایداری و ماندگاری سرما میتواند تامین گاز در برخی بخشها را دچار خدشه کند.
معمولا نیروگاهها و صنایع، قربانیان اول افزایش مصرف گاز هستند، قطع تحویل گاز به این صنایع موجب میشود که شماری از صنایع فعالیت خود را متوقف کنند که ضربات آن به اقتصاد کشور نیازی به بازگویی ندارد.
همچنین در صورت ادامه رشد مصرف گاز ممکن است بخشی از مناطق مسکونی نیز در مناطق سردسیر دچار مشکل شده و با معضل قطع گاز یا افت فشار گاز روبهرو شوند.
سخنگوی شرکت ملی گاز با اعلام افزایش مصرف گاز از هموطنان خواسته بود با صرفهجویی مانع از افت یا قطع فشار گاز در کشور شوند.
وی خاطرنشان کرده است: صرفهجویی در مصرف گاز و مدیریت مصرف سبب میشود همانطور که تاکنون در روزهای سرد امسال با افت یا قطع فشار گاز مواجه نبودیم، از این پس نیز با چنین مشکلاتی در کشور مواجه نشویم.
به گفته سخنگوی شرکت ملی گاز، میزان مصرف گاز کشور در روز سهشنبه به ۵۷۰ میلیون مترمکعب رسید که با گذشت ۲۴ ساعت در مرز ۵۷۴ میلیون مترمکعب قرار گرفت و ثبات نسبی یافت اما همچنان لازم است با مدیریت مصرف از سوی مشترکین، این حجم گاز مصرفی کاهش یابد.
مجید بوجارزاده درباره مصرف گاز بخش خانگی و تجاری گفت: چهارشنبه ۱۱ بهمن میزان مصرف گاز این بخشها در کشور به ۵۷۴ میلیون مترمکعب رسید که در مقایسه با آخرین رقم اعلامشده در روز سهشنبه (۵۷۰ میلیون مترمکعب) تفاوت چندانی ندارد اما این رقم برای مصرف گاز خانگی بسیار زیاد است.
وی افزود: لازم است همه هموطنان با هدف پایداری گازرسانی بهویژه در مناطق سردسیر کشور، توجهی ویژه به مصرف گاز داشته باشند و با استفاده از لباسهای مناسب فصل سرما در منزل، مصرف گاز را کاهش دهند.
رییس روابطعمومی شرکت ملی گاز ادامه داد: مصرف گاز در بخش صنعتی به ۹۰ میلیون مترمکعب و در بخش نیروگاهی به ۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز نیز گفت: با وجود بارش سنگین برف، برودت هوا و یخبندان، شبکه انتقال گاز شمالغرب کشور پایدار است.
یدالهش بایبوردی درباره پایداری انتقال گاز در استانهای شمالغربی کشور گفت: با توجه به بارش سنگین برف و مسدود شدن جادههای برونشهری و منتهی به تاسیسات تقویت فشار گاز، تاسیسات و مراکز بهرهبرداری خطوط لوله این منطقه با ضریب اطمینان بالا در مدار قرار دارد و گاز مورد نیاز تامین میشود.
وی با اشاره به افزایش میزان مصرف گاز در ایام سرد سال اظهار کرد: در ۱۰ روز نخست ماه جاری، بیش از ۱۳ میلیون مترمکعب گاز از تاسیسات تقویت فشار گاز اردبیل عبور کرده و هماکنون این تاسیسات با ظرفیت کامل در همه ساعات شبانهروز فعال است.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز صرفهجویی هموطنان را زمینه انتقال پایدار و مستمر گاز طبیعی برشمرد و تصریح کرد: با کاهش شدید دمای هوا در کشور، مصرف گاز بهویژه در مناطق سردسیر به صورت غیرمنتظرهای افزایش یافته که احتمال افت فشار را در سرشاخههای مصرف تشدید میکند. به همین منظور از مشترکین گاز میخواهیم صرفهجویی کنند.
به گزارش وزارت نفت، اولویت شرکت ملی گاز، تامین نیاز مشترکین بخش خانگی است. بر این اساس تا زمانی که گاز در وسایل گازسوز خانگی و تجاری مصرف شود شرکت گاز خود را موظف به تامین آن میداند تا مردم با افت فشار یا قطعی گاز روبهرو نشوند.
محقق شدن این موضوع تا جایی حائز اهمیت است که برای تامین گاز بخش خانگی ممکن است از گاز صادراتی یا صنعتی و نیروگاهی نیز کاسته شود که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده اما مشترکین گاز نیز نباید با تکیه بر این ذهنیت که ایران صاحب عظیمترین ذخیره گازی جهان است، به مصرف بیرویه آن بپردازند.
شرکت ملی گاز در سالهای اخیر همواره در تلاش بوده تا در مسیر ارتقای سطح تجاری اقتصادی گاز ایران در بخش منطقهای و فرامنطقهای گام بردارد و با صادرات گاز افزایش ارزآوری و توسعه را برای کشور به ارمغان آورد. در این میان هر ایرانی به سهم خود میتواند با مدیریت بسیاری از بخشهای زندگی مانند مدیریت مصرف آب، برق، گاز و... نقشی موثر در افزایش رفاه دیگر هموطنان (به ویژه هموطنان مناطق سردسیر یا زلزلهزده) داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد