25 - 01 - 2017
مطالبه افزایش بودجه هنر در افتتاحیه
افتتاحیه نهمین جشنواره تجسمی فجر با حضور هنرمندان و تعدادی از مدیران فرهنگی و با یاد و نام شهدای آتشنشان حادثه پلاسکو در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره تجسمی فجر با یاد حادثهدیدگان و آتشنشانان فداکار حادثه آتش سوزی در مجتمع پلاسکو تهران و با حضور هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی و تعدادی از مدیران عصر روز یکشنبه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. این جشنواره به شکل نمادین با یاد و خاطره شهدای آتشنشان آغاز به کار کرد بهطوری که امیر راد که اجرای مراسم را به عهده داشت با لباس آتشنشانان به اجرای مراسم پرداخت و در ابتدای مراسم به احترام درگذشت آتشنشانان در گذشته در حادثه پلاسکو حاضران ایستاده یک دقیقه سکوت کردند و فاتحهای خواندند.
در ابتدای مراسم کلیپی از هشتمین جشنواره تجسمی فجر و روند برگزاری آن برای حاضران پخش شد؛ جشنوارهای که با همین تیم مدیریتی سال گذشته برپا شد.
سپس مجتبی آقایی دبیرکل نهمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر با بیان این موضوع که در جشنواره نهم به جای همنشینی هنرها به یک هم افزایی و توان افزایی در عرصه هنرهای تجسمی رسیدهایم با اشاره به آمارهایی از جشنواره نهم گفت: امسال نزدیک به ۱۴ هزار متقاضی برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردند که در نهایت شش هزار اثر به جشنواره ارسال شد و شورای هنری در یک زمان بسیار فشرده آثاری را انتخاب کردند که به واسطه این انتخاب امروز شاهد نمایش آثار ارزشمندی در موزه هنرهای معاصر تهران هستیم.
وی ادامه داد: امسال ۴۷ در صد از هنرمندان که به این جشنواره اثر ارسال کردند برای اولینبار در این جشنواره شرکت میکردند و ۵۱ درصد هنرمندان از جامعه زنان بودند. به دلیل اینکه این جشنواره بیشتر به سمت آثار جدید و مفهومی حرکت کرد جوانان در این جشنواره فرصت آن را یافتهاند تا آثار خود را به آزمون بگذارند و خوشبختانه شورای هنری از زمان ارائه ایده تا مرحله اجرایی در کنار هنرمندان بودند.
آقایی اظهار کرد: طی جشنواره فرهنگسرای نیاوران میزبان دوم ماست و بخش بینالملل و نمایشگاه آثار مفاخر در آن برگزار میشود؛ مفاخر و چهرههای نام آشنا و فعالی که در مراسم اختتامیه نشان عالی هنرهای تجسمی را دریافت میکنند. ما امسال در بخش بینالملل نیز میزبان دو کشور مکزیک و اسپانیا هستیم.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد روزی این جشنواره به معنای واقعی بینالمللی شود و گفت: با حضور آثار هنرمندان چند کشور و برگزاری آثار هنرمندان دیگر کشورها نمیتوان گفت یک جشنواره بینالمللی شده است و باید به سمتی حرکت کنیم که آثار هنرمندان جشنواره در دیگر کشورها به نمایش در بیاید.
دبیر جشنواره تجسمی فجر اضافه کرد: ما سالهاست که در کنار تجلیل از هنرمندان حوزه تجسمی از حامیان این عرصه نیز تجلیل به عمل میآوریم چراکه این حامیان برای بهتر دیده شدن هنرمندان که صاحب ایده هستند، اهمیت دارند و این مدیران و صاحبان سرمایه و اصحاب رسانه هستند که میتوانند به کار هنرمندان جنبه مصرفی و عمومی بدهند.
آقایی در پایان گفت: امروز متاسفانه موزهها کفاف نمایش این حجم از آثار را نمیدهند و ما به فضاهای بزرگ تری برای نمایش آثار نیاز داریم و امیدوارم مسوولان امر که در این مراسم حضور دارند نسبت به این موضوع مساعدتهایی را به خرج دهند.
به فکر برپایی جشنواره در نمایشگاه بینالمللی هستیم
در ادامه مراسم کلیپی از نشستهای شورای هنری جشنواره نهم و چیدمان آثار در موزه هنرهای معاصر پخش شد و سپس مجید ملانوروزی، مدیر کل هنرهای تجسمی سخنانی بیان کرد.
وی گفت: هر ساله بیش از ۲۰ جشنواره در کشور توسط نهادهای خصوصی و عمومی در حوزه هنرهای تجسمی برگزار میشود اما ما نمیخواهیم جشنواره فجر در کنار این نمایشگاهها و مانند آنها برگزار شود و همسو با آنها باشد. ما به دنبال این هستیم جشنوارهای داشته باشیم که نگاه جامعتری به حوزه هنرهای تجسمی داشته باشد و چون جای خالی نیو آرت که امروزه شاخههای متعددی دارد در دیگر رویدادها احساس میشود ما با نگاه تخصصی سعی در پر کردن این خلاء داریم.
وی ادامه داد: ضمن اینکه ما هر ساله بیینالهای تخصصی برگزار میکنیم و همین چندی پیش بیینال تخصصی نگارگری را برگزار کردیم. در آنجا مجال نگاه تخصصی به هر شاخه هنری وجود دارد. ما شاخهها و موضوعات مختلف هنری را رصد و در انتهای سال از فعالان عرصههای مختلف مرتبط با حوزه هنر هم تقدیر میکنیم.
ملانوروزی نیز یکی از مشکلات امروز هنرهای تجسمی را نداشتن فضای نمایشگاهی مناسب و گالری ملی عنوان کرد و گفت: حتی به این فکر کردیم که سال دیگر بتوانیم نمایشگاه بینالمللی را برای برپایی جشنواره تجسمی در اختیار بگیریم. امسال هیات داوران مجبور به حذف آثاری شدند که ما بتوانیم در موزه هنرهای معاصر این جشنواره را برپا کنیم.
در ادامه مراسم با حضور مجید ملانوروزی، علی مرادخانی و احمد مازنی از فعالان حوزههای مختلف در عرصه هنرهای تجسمی به ترتیب زیر قدردانی شد:
اداره کل منتخب ارشاد استانها: اداره کل ارشاد کردستان به دلیل برگزاری بیستوسومین جشنواره تجسمی جوانان با تقدیر از حجتالاسلام رحیم جعفری
انتشارات برتر: انتشارات خانه فرهنگ گویا با تقدیر از ناصر محمدباقری مدیر انتشارات
انجمن صنفی برتر: انجمن نگارگری ایران با تقدیر از محمدباقر آقامیری رییس انجمن نگارگری ایران
برنامه تلویزیونی برتر: برنامه هنرمندانه که از شبکه چهارم سیما پخش میشود با تقدیر از حبیب ابراهیمی مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما
رایزنی برتر: رایزنی ایران در ارمنستان
جشنواره برتر: جشنواره جهانی هنر مقاومت با تقدیر از محمد حبیبی مدیر عامل انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس
سازمان برتر: سازمان مناطق آزاد اروند به دلیل بازگشایی موزه آبادان با تقدیر از نعمتزاده معاون فرهنگی منطقه آزاد اروند
نگارخانه برتر: نگارخانه اثر با تقدیر از امید تهرانی مقدم مدیر این نگارخانه
در طول برگزاری نهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر تهران بازدید از این موزه برای علاقهمندان رایگان است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد