22 - 10 - 2024
مطالبه بخشخصوصی از قوه قضاییه
روسای اتاقهای سراسر کشور در نشستی با اعضای هیاترییسه اتاق ایران با تاکید بر ضرورت معرفی ظرفیتهای بخشخصوصی در سطح جامعه، برقراری روابط مستمر و موثر با قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و حاکمیتی را لازم و مهم توصیف کردند. در این نشست همچنین تاکید شد، «لازم است قوه قضاییه اجرایی نشدن مواد قانونی مختلف را دنبال کند. احترام به حقوق فعالان اقتصادی باید از طرف قوه قضاییه پیگیری شود و این مطالبه جدی بخشخصوصی است.»
به گزارش ایسنا، صبح دوشنبه نشست شورای روسای اتاقهای سراسر در محل اتاق، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار و ضمن آن بر اهمیت تقویت روابط موثر بین اتاقها و دستگاههای اجرایی و تصمیمساز کشور و معرفی ظرفیتهای بخشخصوصی در اقتصاد تاکید شد.
در ابتدای این جلسه، صمد حسنزاده، رییس اتاق ایران ایجاد دیدگاههای واقعبینانه نسبت به چالشهای موجود اقتصادی را ضروری دانست و اظهار کرد: این نگاه با پیگیری موضوعات توسط بخشخصوصی، محقق خواهد شد؛ فعالان اقتصادی باید در ارتباط موثر و مستمر با دستگاههای اجرایی و تصمیمگیر، مشکلات را بیان کنند. در اتاق ایران مشکلات و دغدغهها بیان میشود و در چارچوب نامهنگاریهای رسمی در اختیار روسای قوای سهگانه قرار میگیرد. در این نامهنگاریها تلاش کردیم ضمن تشریح آثار ناشی از تصمیمات، راهکار هم ارائه دهیم.
وی ضمن استقبال از پیشنهاد برگزاری نمایشگاههای موثر و هدفمند در کشورهای هدف، افزود: یکی از ماموریتهای اتاق ایران تقویت پیکره تجاری کشور است؛ در این رابطه، برگزاری نمایشگاه و رویدادهای اقتصادی و تجاری در کشورهای هدف بسیار اثرگذار است، برای همین منظور حمایتهای لازم از این اقدامات صورت میگیرد.
در ادامه فرجالله معماری، رییس اتاق سمنان ضمن اشاره به سفر اخیر رییس قوه قضاییه به سمنان، گفت: بسیار اهمیت دارد که نگاه روسای قوا نسبت به بخشخصوصی با جایگاه واقعی آنها در سطح اقتصاد هماهنگ باشد. به همین منظور، در معرفی ظرفیتهای فعالان اقتصادی باید با جدیت رفتار کنیم. ضمن این سفر، پیرامون چالشهای بخشخصوصی در محیط کسبوکار صحبت شد. استفاده از ظرفیتهای اتاق در برگزاری دادگاههای تجاری، لزوم کوچک شدن دولت برای بزرگ شدن بخشخصوصی و لزوم اجرای دقیق و کامل قوانین از جمله قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار از جمله مواردی بود که توسط اعضای اتاق سمنان درخواست شد.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: رییس قوه قضاییه نیز همافزایی بین فعالان اقتصادی و اعضای هر سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف، پیگیری مطالبات توسط بخشخصوصی، افزایش سطح فعالیت اتاقها و ایدهپردازی از سوی فعالان اقتصادی را مورد تاکید قرار داد.
امیر کشانی، رییس اتاق اصفهان در واکنش به درخواست رییس قوه قضاییه مبنی بر بیان پیشنهادهای بخشخصوصی و در میان گذاشتن آنها با دستگاههای سیاستگذار تصریح کرد: بخشخصوصی درباره تعطیلات پایانی هفته، بحران انرژی، لزوم پذیرفتن FATF و موارد دیگر نظرات خود را مطرح کرد اما مورد توجه قرار نگرفت.
یونس ژائله، رییس اتاق تبریز نیز با اشاره به طرح مساله بحران انرژی در نشستی با رییسجمهور گفت: پیشنهادی با هدف کاهش آسیبهای ناشی از کمبود برق و گاز برای بنگاههای اقتصادی ارائه شده است؛ تولید انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان یکی از این راهکارها بود. شرایطی هم برای سرمایهگذاری در تولید انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفته شده که قابلقبول است و میتواند مورد توجه فعالان اقتصادی باشد.
ناصر بیکی، رییس اتاق اراک بر ضرورت اطلاعرسانی گستردهتر و قدرتمندتر از توانمندیهای بخشخصوصی به منظور معرفی بهتر بخشخصوصی به همه دستگاهها و ارکان دولت و حاکمیت تاکید کرد.
شهرام زارع، رییس اتاق شهرکرد به ناترازی انرژی و بیتوجهی به ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار و جبران خسارت ناشی از قطعی برق و گاز در دوران پیک مصرف، اشاره کرد و گفت: لازم است قوه قضاییه اجرایینشدن مواد قانونی مختلف را دنبال کند. احترام به حقوق فعالان اقتصادی باید از طرف قوه قضاییه پیگیری شود و این مطالبه جدی بخشخصوصی است.
عباس کاظمی، رییس اتاق بجنورد در ادامه این نشست، بازنگری در تعداد نمایندگان اتاقها در جمع هیات نمایندگان اتاق ایران را درخواست کرد و ضمن انتقاد از نبود وحدت رویه در دریافت مالیات چهار در ۱۰۰۰ بین استانهای مختلف، خواستار پیگیری این معضل از سوی اتاق ایران شد.
در بخش دیگری از این نشست، پرهام رضایی، رییس اتاق کرج گزارشی از برگزاری نمایشگاه جهانی صنایع غذایی هند و مشارکت ایران در نمایشگاه به همت اتاق کرج، ارائه داد و اعلام کرد که این نمایشگاه ۲۹شهریور تا اول مهر در دهلینو، پایتخت هند برپا شده است.
وی با بیان اینکه اتاق کرج با توجه به ظرفیت استان البرز در حوزه صنایع غذایی، مشارکت در این نمایشگاه را ضروری میداند، گفت: در چارچوب این نمایشگاه ۳۰قرارداد منعقد شده که بیانگر عملکرد خوب پاویون اتاق کرج در نمایشگاه صنایع غذایی هند بود.
محمدصادق حمیدیان، رییس اتاق شیراز درخواست کرد: اطلاعرسانی پیرامون وضعیت صدور کارتهای بازرگانی و مقایسه عملکرد اتاق با سازمان توسعه تجارت و موضعگیری درباره سیستم تجاری کشور که نسبت به دولت گذشته تغییر نکرده و همچنان درگیر صدور بخشنامههای مختلف و موانع جدید است، در دستور کار قرار گیرد.
کیوان کاشفی، عضو هیاترییسه اتاق ایران نیز تصریح کرد: اهمیتی که در سطح کشور برای اتاقها قائل هستند، امیدوارکننده است. امروز شرایط اتاقها نسبت به گذشته بهتر شده هرچند در نقطه ایدهآل قرار نداریم.
وی ضمن اشاره به دغدغههای حاکمیت در حوزه تجارت و مسائل ارزی، خاطرنشان کرد: امروز شرایط حاکم بر کشور نسبت به گذشته بسیار متفاوت است و باید در بیان راهحلها این شرایط را به خوبی درک کنیم. از طرفی چالشهای مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت را شناسایی کرده و پیگیر حل آنها هستیم.
در نهایت پیام باقری، نایبرییس اتاق ایران از شکاف بین آنچه به عنوان نقطه ایدهآل در اقتصاد مطرح است با آنچه در واقعیت اتفاق میافتد، صحبت کرد و گفت: صادرات و واردات را باید در یک زنجیره منظور کرد و بررسی مجزای آنها درست نیست. بر همین اساس برای آنکه بخواهیم تجارت سطح بالایی داشته باشیم باید تولید، سیستم توزیع، قوانین و مواردی از این دست را ارتقا دهیم تا امکان تجارت بهتر داشته باشیم.
وی افزود: تقویت سطح روابط اتاق با قوای سهگانه نیز بسیار مهم است. برای این منظور باید هماهنگ و با برنامه جلو رفت؛ بنابراین حضور رییس قوه قضاییه در اتاق سمنان یک فرصت مهم است. ضمن اینکه برگزاری هدفمند نمایشگاهها و مشارکت در رویدادهایی که میتواند منتج به نتیجه شود، ضروری است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد